Followers

Tuesday, March 3, 2015

PERCEPTION AND IMPRESSION

Hola readers.... feeling nak naip at this time... pada yang dah nyenyak tidur, semoga kalian dilindungi Malaikat dan sweet dreams keh.. Aku masih terbuka mata, maka inilah kerja aku..hahaha... rite now, i was typing this blog from INTAN Bukit Kiara.. Aku baru pindah sabtu lepas... Erghhh.. Its going to end.. yehuuuuu.. insyaAllah.. apapun dengan izin Allah. I hope, me and the other 144 cadets will end this courses with flying colours.. Jom counting days..hahahah... tik tok, tik tok (pada yang junior, mohon bersabar... benarkan abang2 dan kakak2mu ini lepas dahulu.. xmo nanges2 eh)...hiks.. jadi jom mengarut bersama aku malam ini...hahahah

Perception.. one word to deal with.. apa yang anda fikir tentang perkataan ini. pada aku its a huge word.. sebab perkataan ini mampu memberi impak yang sangat hebat pada sesetengah individu.. first impression..hurm... kadang2 first impression tak akan membantu menggambarkan keadaan seseorang untuk pertama kalinya.. sebab, persepsi lain akan terbentuk apabila kita deal dengan individu tersebut untuk kali seterusnya.. tapi, as we know, first impression is important. Yeah its true... tp for me, untuk hari2 beerikutnya jugak adalah penting..hahahah...

But... i dont really care.. Betul ke ni cik ayu oiii..hahaha.. i don't know.. sometimes.. i think.hahaha.. because...this sentences means a lot... " DON'T JUDGE MY CHOICES WITHOUT UNDERSTANDING MY REASONS.... because in this world, very few care to understand the chapters, others are just curious to know... betol x?? tapi tak hairan, maybe others think different... bole jadi.. sebab manusia berbeza, maka pendapat pon boleh berbeza..

Anyway, it depends... choices are in our hand.. once we choose it, then... step forward and never turn back... kunfayakun.. apa nak jadi lepas tu, kita redah jek.. selebihnya, berserah dan bertawakal.. and now... i need some strength.. i don't know whether i can faced it or not.. thanks to Allah, there are people who will always be beside me when i need them.. and not to forget, Allah will always be with me.. and Allah akan bagi dugaan supaya kita selalu ingat pada Dia.. Yup.. true true.. teringat kata-kata amanat daripada Setiausaha Bahagian (SUB) MOA masa last day practical... Jangan lupa Allah, jangan lupa solat, jangan lupa doa... itu yang beliau selalu ulang pada aku dan rakan2.. insyaAllah.. sebab beliau cakap, bila kita ingat Dia, Dia akan ingat kita. mudah2an... dan jangan lupa pada kedua ibu bapa. doa mereka untuk kita sangat penting.. restu! ingat tu. and one more "WORK LIFE BALANCED".. hahaha. lately asyik dengar ayat nie jek..hiks... kerja dan family perlu seimbang..hurmmmm



Okey da abes membebel dan merepek.. jom mimpi... tapi...bila ipod ni nak penuh ntah... gerrrr.... sabau je la.... (-_-')

A Note: "Live one day at a time, because the future will come your way no matter what anyway - Jerry Flanagan"

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)