Followers

Sunday, January 11, 2015

Sikit Lagi

Bismillahhirrahmanirrahim... Assalamualaikum.... 

Wahhh.. Lamanya tak menaip kat blog nie... bersawang macam gua dah rasanya... hahaha... konon nak tunjukkan busy yang teramat la... kononnya... Minta ampun pada kawan2 yang ikut blog SI GADIS COMOT.. Maaf juga pada yang singgah di blog nie.. no new entry setiap kali korang singgah sini... hahaha.. sabor je lah.. pada yang sudi singgah dan jenguk blog nie, terima kasih ya. 

Alhamdulillah.. its been 9 months aku kat INTENGAH, Jalan Elmu ikut Kursus Kadet PTD. Sikit lagi, inshaAllah dengan izin Allah, aku dan rakan2 akan tamatkan kursus kami,. Sekarang kami semua dah menjalani kursus DPPA atau Diploma Pengajian Pasca Siswazah di Universiti Malaya. Dah masuk Semester Kedua pon. Terok kan aku, baru nak berstory kat sini. Dah basi kot cerita. Ok aku tahu dah basi. tapi nak cita jugak, haks. And now, we also dah jadi senior memandangkan budak junior dah masok. Batch kedua / Bil.2 dalam tahun 2014. We're in batch 1.

Kalau nak bercerita dari awal kemasukan aku dalam kursus ni, memang tak dapet den nolong ceritokan.. berpuluh hari nak menaip gamaknya, hahahaha, Ok itu tipu, sebenarnya dah tak berapa nak ingat cerita. Macam2 pengalaman yang aku dapat. tak terhingga nak cerita. Ilmu, rakan2, bestie, story mory macam2 lah... and now i missed my DPA time.. hahaha. Paling best and teruja masa kursus modul Bomba dan OBS or Out Bound School. Heaven time masa Modul Bomba. Abang2 and Kakak2 Bomba semua baik. Aktiviti2 kat sana pon best. OBS pulak... Ermm.. Orang yang penakot air cam aku tak boleh nak buat apa la.. Masuk laut je rasa nak nanges. Yang tak boleh tahan masa kayak... Rasa nak tercabot jantung bila pelatih suruh kayak pegi tengah laut and then berdiri atas kayak.. Hamek ko. Rasa darah dah tak mengalir dalam tubuh badan.hahaha.. Kelakar bila ingat semula. Bukan takot setakat tue jer. Masa solo camp pon aku dah ngeri. Ya Allah, camping sesorang kot. Hahaha. Aku yang penakot gelap nie jangan kata apa la. Hahaha.. Gelabah kena tinggal sorang2.. Wuaa. Tak nak dah g solo camp. Enough. Once in a life time. Hahaha. Tapi OBS is one of exciting experienced in my life... Disitu aku kenal siapa kawan dan siapa lawan. Siapa yang ada dengan aku bila aku susah, bila aku perlukan, and they was there... Thank you dear. 

Untuk junior2, bertabahlah. Harung jek apa yang berlaku, sebab aku pun harung jek. Sedih, suka, gembira, duka semua tu perkara biasa. I don't know, But i can say, i will miss those wonderful moments here.. ok lah. nanti sambung cita. have a sweet dreams. Good night.

"A moment to remember"

A Note: Three things you cannot recover in life -- the Word after it's said, the Moment after it's missed and the Time after it's gone.

2 comments:

Mia Mikail said...

wah tahniah ayu..seronok dgr.. lama xcite pnjg..lama tak jmpa.. huaaaa.. miss ur story mory so much.. btw,good luck ayu..

SI GADIS AYU ADRIANA said...

thank you kak liza.. itu yg mana sempat akak.. byk yang tak tertulis. anyway, i miss u kakak.. bila nak jmp ntah.. x aci jmp keet bdua.. me is jeles..hihiii... big hugs and kisses.. take care... tq :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)