Followers

Monday, April 6, 2015

Life under construction

Who will change your life? we? or someone else?
The answers is in your hand... changed it.. or just let it be.
My life has changed. and now... 
My life under construction


I need to focus in my life..
Time will not wait for me..
But time will running out if i still remain silent and just look at it
And.. nothing gonna change it

New life. New heart. New plan
Forget everything and go for it
We do plan. But we must remember. 
Allah determine everything for us.
As Imam Ali (AS) said "You must know that you can never get what has not been destined for you".

We pray and we ask from Allah. 
But.. if we do not get what we want, remember...
"Jika Allah tidak memberikan apa yang kamu mahukan sekarang bermakna Allah ingin memberikan kamu sesuatu yang lebih elok daripada itu"... 
InsyaAllah. Allah lebih mengetahui yang baik dan buruk sesuatu perkara.


p/s: For me. And to remind myself. Never blamed what has happen in life. Because... Allah decision is the best. 

A note: Semoga Allah mempermudahkan urusanku dan urusan hamba2nya yang lain. Semoga kami diberi ketenangan jiwa dan berilah kami hati yang baru. Agar kami tabah menempuh dugaan2 yang bakal mendatang. Amin.

Monday, March 23, 2015

Tired

A heart.....


Hope it beautifully formed

Time pass by..
We plan but... Allah determine everything


Do not blame anyone..
Just.. blame yourself


Cured...
but it is still there

A note: If your life isn't going the way you want, it's time you start hanging out with your future and stop hanging out with your past.

Tuesday, March 3, 2015

PERCEPTION AND IMPRESSION

Hola readers.... feeling nak naip at this time... pada yang dah nyenyak tidur, semoga kalian dilindungi Malaikat dan sweet dreams keh.. Aku masih terbuka mata, maka inilah kerja aku..hahaha... rite now, i was typing this blog from INTAN Bukit Kiara.. Aku baru pindah sabtu lepas... Erghhh.. Its going to end.. yehuuuuu.. insyaAllah.. apapun dengan izin Allah. I hope, me and the other 144 cadets will end this courses with flying colours.. Jom counting days..hahahah... tik tok, tik tok (pada yang junior, mohon bersabar... benarkan abang2 dan kakak2mu ini lepas dahulu.. xmo nanges2 eh)...hiks.. jadi jom mengarut bersama aku malam ini...hahahah

Perception.. one word to deal with.. apa yang anda fikir tentang perkataan ini. pada aku its a huge word.. sebab perkataan ini mampu memberi impak yang sangat hebat pada sesetengah individu.. first impression..hurm... kadang2 first impression tak akan membantu menggambarkan keadaan seseorang untuk pertama kalinya.. sebab, persepsi lain akan terbentuk apabila kita deal dengan individu tersebut untuk kali seterusnya.. tapi, as we know, first impression is important. Yeah its true... tp for me, untuk hari2 beerikutnya jugak adalah penting..hahahah...

But... i dont really care.. Betul ke ni cik ayu oiii..hahaha.. i don't know.. sometimes.. i think.hahaha.. because...this sentences means a lot... " DON'T JUDGE MY CHOICES WITHOUT UNDERSTANDING MY REASONS.... because in this world, very few care to understand the chapters, others are just curious to know... betol x?? tapi tak hairan, maybe others think different... bole jadi.. sebab manusia berbeza, maka pendapat pon boleh berbeza..

Anyway, it depends... choices are in our hand.. once we choose it, then... step forward and never turn back... kunfayakun.. apa nak jadi lepas tu, kita redah jek.. selebihnya, berserah dan bertawakal.. and now... i need some strength.. i don't know whether i can faced it or not.. thanks to Allah, there are people who will always be beside me when i need them.. and not to forget, Allah will always be with me.. and Allah akan bagi dugaan supaya kita selalu ingat pada Dia.. Yup.. true true.. teringat kata-kata amanat daripada Setiausaha Bahagian (SUB) MOA masa last day practical... Jangan lupa Allah, jangan lupa solat, jangan lupa doa... itu yang beliau selalu ulang pada aku dan rakan2.. insyaAllah.. sebab beliau cakap, bila kita ingat Dia, Dia akan ingat kita. mudah2an... dan jangan lupa pada kedua ibu bapa. doa mereka untuk kita sangat penting.. restu! ingat tu. and one more "WORK LIFE BALANCED".. hahaha. lately asyik dengar ayat nie jek..hiks... kerja dan family perlu seimbang..hurmmmm



Okey da abes membebel dan merepek.. jom mimpi... tapi...bila ipod ni nak penuh ntah... gerrrr.... sabau je la.... (-_-')

A Note: "Live one day at a time, because the future will come your way no matter what anyway - Jerry Flanagan"

Sunday, February 1, 2015

QUE SERA SERA

Worrying is like a rocking chair
It gives you something to do
But doesn't get you anywhere...

Worrying doesn't take away tomorrow's trouble
It takes today's peace...

WHAT EVER WILL BE... WILL BE...
The future is not ours to SEE...
It is OURS TO CREATE...
WHAT WILL BE... WILL BE...


A Note: 'Show me... don't tell me'....

Sunday, January 11, 2015

Sikit Lagi

Bismillahhirrahmanirrahim... Assalamualaikum.... 

Wahhh.. Lamanya tak menaip kat blog nie... bersawang macam gua dah rasanya... hahaha... konon nak tunjukkan busy yang teramat la... kononnya... Minta ampun pada kawan2 yang ikut blog SI GADIS COMOT.. Maaf juga pada yang singgah di blog nie.. no new entry setiap kali korang singgah sini... hahaha.. sabor je lah.. pada yang sudi singgah dan jenguk blog nie, terima kasih ya. 

Alhamdulillah.. its been 9 months aku kat INTENGAH, Jalan Elmu ikut Kursus Kadet PTD. Sikit lagi, inshaAllah dengan izin Allah, aku dan rakan2 akan tamatkan kursus kami,. Sekarang kami semua dah menjalani kursus DPPA atau Diploma Pengajian Pasca Siswazah di Universiti Malaya. Dah masuk Semester Kedua pon. Terok kan aku, baru nak berstory kat sini. Dah basi kot cerita. Ok aku tahu dah basi. tapi nak cita jugak, haks. And now, we also dah jadi senior memandangkan budak junior dah masok. Batch kedua / Bil.2 dalam tahun 2014. We're in batch 1.

Kalau nak bercerita dari awal kemasukan aku dalam kursus ni, memang tak dapet den nolong ceritokan.. berpuluh hari nak menaip gamaknya, hahahaha, Ok itu tipu, sebenarnya dah tak berapa nak ingat cerita. Macam2 pengalaman yang aku dapat. tak terhingga nak cerita. Ilmu, rakan2, bestie, story mory macam2 lah... and now i missed my DPA time.. hahaha. Paling best and teruja masa kursus modul Bomba dan OBS or Out Bound School. Heaven time masa Modul Bomba. Abang2 and Kakak2 Bomba semua baik. Aktiviti2 kat sana pon best. OBS pulak... Ermm.. Orang yang penakot air cam aku tak boleh nak buat apa la.. Masuk laut je rasa nak nanges. Yang tak boleh tahan masa kayak... Rasa nak tercabot jantung bila pelatih suruh kayak pegi tengah laut and then berdiri atas kayak.. Hamek ko. Rasa darah dah tak mengalir dalam tubuh badan.hahaha.. Kelakar bila ingat semula. Bukan takot setakat tue jer. Masa solo camp pon aku dah ngeri. Ya Allah, camping sesorang kot. Hahaha. Aku yang penakot gelap nie jangan kata apa la. Hahaha.. Gelabah kena tinggal sorang2.. Wuaa. Tak nak dah g solo camp. Enough. Once in a life time. Hahaha. Tapi OBS is one of exciting experienced in my life... Disitu aku kenal siapa kawan dan siapa lawan. Siapa yang ada dengan aku bila aku susah, bila aku perlukan, and they was there... Thank you dear. 

Untuk junior2, bertabahlah. Harung jek apa yang berlaku, sebab aku pun harung jek. Sedih, suka, gembira, duka semua tu perkara biasa. I don't know, But i can say, i will miss those wonderful moments here.. ok lah. nanti sambung cita. have a sweet dreams. Good night.

"A moment to remember"

A Note: Three things you cannot recover in life -- the Word after it's said, the Moment after it's missed and the Time after it's gone.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)