Followers

Wednesday, July 2, 2014

KEMBALI BERTAMU

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera sahabat2 dan pembaca2 BlogSiGadisComot.
 
Apa khabar anda semua? Maaflah. Cik Comot lately nie menjadi seperti chipsmore. Jap ada, jap takde. Ada urusan yang perlu dijalankan. Misi hidup yang perlu diteruskan sehingga tahun hadapan.
 
 
Sebelum meneruskan bebelan di post ini, aku nak ucapkan Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua hamba Allah, umah Islam di atas muka bumi ini, umat Rassullullah s.a.w yang tercinta. Alhamdulillah. Sebagai hambanya, aku bersyukur kerana masih diberi peluang untuk menjalani ibadah puasa untuk tahun ini. Kalian bagaimana? Apa persiapan korang untuk menghadapi bulan puasa tahun ini? Aku macam mana??? Macam takde gaya....hiii 
 
Bulan puasa aku tahun ini tak sama seperti tahun2 sebelumnya. Tahun nie aku berpuasa sebagai seorang kadet. Bukan kadet Polis or kadet Bersatu Malaysia. Tapi Kadet PTD yang mana aku ditempatkan di Intan Kampus Wilayah Tengah (INTENGAH), Jalan Elmu. Maka dengan itu, sedihnya yang nak ditekankan di sini, aku tak dapat menikmati juadah berbuka yang terjual di deretan bazar ramadhan... wuaaa. sedih okeh. Tak dapat nak makan kuih peberet, kuih buah Melaka (atau ondeh2 orang KL panggil). Tiadanya erti tanpa kuih buah Melaka (ntahpapejanganlayan). Tapi ini tak bermakna tak dapat makan kuih buah Melaka, tak boleh puasa, ye dop..hiii. drama betol dak comot nie kan...hahahha... Abaikan.
 
Oklah. tak dapat nak bebel banyak2 sebab aku curi masa cari bahan untuk tugasan. Hii. Sempat kan. Sedih sebab tak boleh nak addict post kat blog. Huu. Not anymore. May one fine day it happen again. Anyway, selamat berpuasa semua. Semoga tahun ini kita sama2 dapat menghayati ibadah puasa yang lebih baik berbanding tahun sebelumnya disamping meningkatkan tahap keimanan serta ketaqwaan kita padaNya yang esa. Amin.
 
A Note: May the light that we celebrate at Ramadhan show us the way and lead us together on the path of peace and social harmony.

Saturday, May 17, 2014

IT'S MAY 2014

Assalamualaikum....... Amin ya rabbal alamin... its been 5 months I'm not visiting my honeybunch blog.. I miss it so much much much... lama tak berleter panjang lebar kat sini.. to all followers, so sorry that I leave my page like this... I'm just stuck in here.. I mean where I am now....

Where am I now?? urmmm... not such a lovely place... said it lovely (untuk menghibur hati yang lara)... just for my future.. For your information, I'm stuck in INTAN WILAYAH TENGAH (INTENGAH) at Jalan Elmu.. No no no.. I'm not stuck in here.. but... this is a place where I further a courses in order to be a PTD officer. KADET PTD BIL. 1/2014... gerrr... sangat berat untuk dipikul... Alhamdulillah.. it's been 2 months I was here.... starting from 16 March 2014... and masih panjang lagi masa aku disini.. untuk hadapi ujian2 yang bakal mendatang.. dan surprise yang bakal berlaku... hurm..

So, actually aku masih belum dapat idea apa yang aku perlu tulis malam nie... jadi, do anyone want to know about what happened for me in this 2 months??? kalau nak tahu, boleh komen.. so that I will wrote about it.. wah, da macam kuiz pulak kan... anyway, i'll try my best time by time, untuk aktif semula berblogging...

Thanks kepada yang masih sudi menjenguk blog ini... I try to make you all kmore enjoy reading my post.. XOXO.


A Note: Life is like camera... focus on what is important.. Capture the good times.. Develop from the negatives... And if things don't work out.. TAKE ANOTHER SHOT!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)