Followers

Tuesday, December 31, 2013

31 Disember 2013

Ambang 2014 telah sampai... 2013 menutup pintunya dan memberi ruang kepada pintu 2014.. Apa azam baru untuk tahun 2014 ni? Agak2 azam 2013 ada yang dah tercapai ker?? Azam, azam, azam... Azam kerja je la.. Azam untuk diri sendiri macam tak boleh nak target jek.. haila huwa huwa... he
 
Banyak perkara terjadi kepada aku pada tahun 2013. Manis, masam, masin dan pahit. Nak tak nak semua harus aku telah dan mengajar juga belajar menjadi seorang yang sabar dan redha di atas segala yang ditetapkan oleh Allah s.w.t... Seperti seorang teman aku pernah cakap, kita hanya pelakon sementara di dunia melalui cerita yang ditulis oleh Allah s.w.t.. Jadi aku harus banyak belajar membersihkan hati dan jiwa untuk menjadi seorang yang lebih tenang menharungi cabaran di dunia ini sebagai seorang hambaNya.
 
Perkara-perkara yang manis akan aku simpan dalam memori hidup aku agar satu hari nanti akan membuat aku tersenyum kala aku mengingatinya.. (Asal ayat membunga, cess).. dan bagi perkara yang pahit, masam dan masin, akan aku kenang sebagai pengajaran dalam hidup agar tidak akan sekali-kali aku ulangi lagi. Harap2 aku boleh lupakan apa yang kurang menyenangkan dan menyakitkan hati. Semoga aku dapat hapuskan perasaan yang kurang senang dalam hati ini.
 
Kepada keluarga, sahabat andai dan insan yang aku sayangi, aku memohon ampun andai selama ini aku ada menghiris hati kalian, mengguris hati, menyakitkan hati dan semua yang sama dengannya, aku mohon ampun sangat2 dari hujung rambut hingga hujung jari kaki. Sobsob, sebak pula bila memikirkan kesalahan2 yang aku pernah lakukan.. Maafkan saya jika pernah meninggi suara, tidak menghiraukan anda, berkasar dengan anda, memalukan anda (melawak terlebih kasar).. Ampun3...
 
Apapom, selamatlah kita menharungi perjalanan yang baru bagi tahun 2014. Jadikan tahun 2014 sebagai tahun yang berguna kepada diri kita. Ingatkan diri supaya sentiasa mengingati Allah s.w.t kerana Allah sahaja yang akan selalu sayang kita sampai bila2. Mohon ampun dariNya selalu.
 
Akhir kata, peluk cium sayang buat pembaca SiGadisComot blogspot. Relaks2 minda sebelum mengharungi cabaran 2014. Selamat bercuti dan bergumbira bersama keluarga serta insan tercinta.

Thursday, December 19, 2013

Soal Hati I

Perasaan adalah satu perkara yang untouchable.. Sukar untuk digambarkan.. Sukat untuk ditafsirkan malahan sukar untuk dilihat oleh mata kasar manusia. Andai bisa perasaan kita discan, aku rasa semua makhluk atas dunia nie nak jadi robot. Sebab, semua takut perasaan perasaan mereka diketahui umum.
 
Perasaan pada pandangan aku, sesuatu yang unik, yang berbeza dan mungkin sama antara manusia. Contohnya aku suka pada dia, tak mungkin kawan aku akan suka pada orang yang aku suka.... Dan kemungkinan besar, orang yang aku suka itu akan disukai oleh kawan aku... Sama juga, perasaan suka aku pada dia, akan berbalas suka.. dan mungkin juga, dia tiada perasaan kat aku..hihii.. (ini kes sadis, lari masuk bawah selimut)....
 
Actually, it's quite hard to talk about feeling.. No one knows our feelings... Sesungguhnya, Allah sahaja mengerti apa yang terbuku di hati. Nak bercerita pada orang lain, takut disalah tafsir. Maka, dengan itu, tidak lain dan tidak bukan hanya pada Allah sahaja tempat untuk mengadu meluahkan isi hati yang paling dalam dan terpencil... Amboi.. hiii
 
Apapon, hati ini seperti galau.. macam forteen.. sepi hatiku, galau jiwaku... Ok la, nak pergi cari makanan isi perot yang menggalau nie... huu... Semoga hati ini semakin tenang dan tenang....
 
A Nota: The best feeling in the world is knowing your presence and absence both mean something to someone - Curiano

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)