Followers

Thursday, September 26, 2013

My BOGI Friends

What is BOGI?? Apa ek?? Kawan BOGI???
Pekebenda la tu... ada ker kawan BOGI??
Hahha.. BOGI is BOGI... and i have BOGI friends..
Just let us know what BOGI is..
Lalalala... BOGI... BOGI... BOGI...
Please said it with lift your right palm three times... he
 
Sorry sorry.. Korang jangan tertipu..
Mana ada istilah BOGI friends...
Tapi... actually aku sorang ja ada kawan2 BOGI...
Jangan jeles u ollss..
 
Kalu korang nak kawan BOGI, korang carilah meaning for BOGI friends dulu..
kakakkakaka....
Mesti korang sakit ati kan...
Mesti korang cakap apa la budak comot nie dok merepek kan..
Merepek merepek makan kerepek la.. hiii
 
Apapun, let me introduce my BOGI friends dulu..
They are Liliy, Mima and Syaza..
Sengal jek kan...
Sekali sekala xpe kan nak sengal2.. Jangan sengal2 badan sudah.. payah camtu..
Ok la. Sampai sini saja nak merepek..
 
By the way.. Jangan lupa sebut BOGI tiga kali sambil angkat tangan kanan lepas korang abes baca entry nie..hiks.
And please treasure all of your friends till the end :)
 
To My BOGI Friends...


Even though we just know each other
I felt like we have known for a very long time
We had same thought
And i feel that is the way we try to learn each other
And one thing i know is...
Korean (Drama, Movie, Song, whatever about Korea) make us one..
(Tacink plak aku nieh.. Sorry kalu grammar salah)

A Note : LOVE makes our friendship a little DEARER, JOY makes our hearts a little LIGHTER, FAITH makes our paths a little CLEARER, HOPE make our live a little BRIGHTER and PEACE bring us all a little NEARER.

Tuesday, September 24, 2013

Makin singkat

Masa berlalu cepat
Jam berputar pantas
Waktu makin singkat
Hati semakin deras

 
Masihkah ada waktu menanti
Bercakap pun tidak menjadi
Kalau perlakuan tidak seiringi
Dengan apa yang diulangi
 
A Note: Wasting time is robbing oneself - Estonian

Monday, September 23, 2013

Back to the old TIME

Back to the old time?? Masa lalu? Masa bila?? Rasa macam diri nie muda sebaliknya diri ini dahtua.. hai la.. huwa huwa.. Masa itu kembali lagi.. Masa aku addicted to Jpop.. Jdrama.. But now, not anymore Jdrama.. But i'm going to addict with Kdrama.. Ahh giler2... Bertukar2 cerita korea yang aku tengok.. Dari satu drama ke drama lain... Hahha.. Stok cerita banyak betol...
 
Sapa lagi minat Korea??? maksud aku cerita Korea.. Sekarang nie aku tengah layan cerita yang masih lagi ditayangkan di Korea.. The Master's Sun.. Hencemnya So Ji Sub.. Joo Joong Won one.. Joo Joong two.. Joo Jonng three.. Joo Joong comel.. hhahah.. Tak sabar tunggu episod 14.. sabar2.. mintak2 this week release.. ngee..

 
Banyak lagi cerita Korea yang baru best2.. Antaranya:
 
I Hear Your Voice

Good Doctor
 
Banyak lagilah cerita yang aku layan.. Pada sapa yang minat cerita Korea cam aku mesti korang faham keaddictan aku nie.. hahhha.. Back to the old time of mine.. And i'm happy with it... Apapon, cerita2 nie buat aku release tension. Dan banyak jugak pengajaran cari cerita2 cam ni... Ok tue  jek.. Sembang lagi nanti :)
 
A Nota: Nothing is too small to know.. And nothing is too big to attempt - Willian Van Home

Thursday, September 12, 2013

HARAPAN


Harapan hatiku ingin hidup bahagia.. tetapi mengapa sering saja hati ini diluka..
Cewah lagu bukan main.. Kena ker ngan topik aku hari ini??
Entah kena or entah harapan tinggal harapan saja...
 
Quite a while aku tak menghupdate blog aku nie..
Macam idea makin hari makin menjauhkan diri dari aku..
Tetiba lak rasa rajin nak menaip hari nie..
Konon nak test jari nie laju mana aku bole menaip topik2 hangat kat blog aku nie.. kahkah..
Cik Ayu oiiii.. Jangan bermimpi disiang hari..
Kena ker?? aku rasa boleh jek nak bermimpi di siang hari.
Sebab kadang2 aku tido waktu petang ada jugak aku bermimpi Prince Charming aku...
Hakshakshaks..
Bajet SLEEPING BEAUTY ker Cik Ayu oiiiiii????
Ayu apa ko dok merepek nie...
 
Actually aku pon tak tahu nak menghupdate apa..
Tapi hati aku..
Hati aku rasa berat....
Berat nak luahkan...
Luahkan apa yang terbuku..
Buku Ramlee Awang Murshid..
MOTIF???????? Ingat super spontan ker main sambung2 ayat??
Tapi super spontan musim baru kelakar kot..
Aku sokong team biru.. Team Johan.. Siot ja sorang2.. Dengan Jep lagi + Shahrul Ajak...
Pecah perot... Hahahaha
 
Apa2 je la Ayu..
Apapon aku nak cakap...
Jangan sia2kan harapan orang lain untuk menunaikan atau mendapatkan harapan sendiri..
Sesungguhnya aku belajar untuk bersangka baik / HUSNUZON pada orang lain..
kerana banyak manfaatnya bila kita bersangka baik..
Dan sesungguhnya apa yang kita fikirkan, itulah yang akan berlaku.
Jadi mari beramai2 kita bersangka baik / HUSNUZON..
Maka dengan itu, dengan izin Allah, In shaa Allah, baiklah semuanya.
 
Ok TAMAT sudah untuk hari ini..
HARAPAN aku adalah aku akan terus menaip blog untuk tatapan semua..Hiks
Anyway, enjoy ur day..
Maaf banyak2 sebab merapu sebab hari nie hati quite macam nak kena taruk ubat :)
 
A Note : The natural flights of human mind are not from pleasure to pleasure, but from hope to hope. - Samuel Johnson.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)