Followers

Tuesday, July 2, 2013

Alahai nak cantik

Lately ni kawan2 kat opis aku asyik bercakap pasal kecantikan..
Produk ape ko pakai? Produk ape korang makan?
Muka licin macam mana?? Jerawat? Jeragat?
Haish.. Aku pon sekali terbabit dah nak menjaga kecantikan...
Sebelum nie aku tak berapa amek kesah sangat bab2 cantik ni..
Sebab aku ni jarang mekap.. Jenis yang pakai krim jek datang kerja..
Bedak muka pon kalu hengat baru lah nak pakai..
Tapi sekarang??? Masih dengan cara yang lama..
Tapi, sekrang selalu risau bab2 kecantikan nie..
Tak kesah lah dari segi pakaian, produk kecantikan dan juga mekap..
Adoi, bangkrap lah kalu lama2 camni.. he..
Tapi.. betollah kan orang cakap.. "Wanita sanggup berhabis duit untuk cantik"...
Hahahaha... Memang terbukti...
 
Meyh aku nak story sikit produk2 yang aku pernah pakai dulu sampai lah sekarang...
 
1. Produk pertama/ first try (Since sekolah hingga zaman kolej)


Sabun Papaya
 
Safi Hijau
 
2. Second Trial (Saja nak tukar)
 
Pencuci Syahirah Pink
 

3. Latest - Set Bio-Essence (Selepas kena tegur ngan mama muka tak ada yang berubah)
 
 
Itulah produk2 yang aku pernah pakai dan tengah pakai (Bio Essence)... He
Suma produk ok..
Cuma saja nak menukar2.. Tapi depends jugak pada kulit kita ok ke tak, ngam ke tak dengan produk kita pakai tu..
So, untuk cara terbaik, korang beli dulu trial pack kalau ada..
So atleast bole tengok produk sesuai ke tak dengan kulit..
Macam aku, setakat ni alhamdulillah.. ok
Dan aku jenis cari produk yang chemical kurang..
Sebab risau jugak kulit...
 
Untuk produk Bio Essence Bird Nest, aku mengaku mahal setiap satu..
Jadi.. Cara aku beli produk nie adalah.... Setiap bulan gaji beli lah sikit2..
Ngee.. Tak mampu den nak beli sekaligus... Hahaha..
Bijak tak...
Paling best antara 6, aku suka yang no.3... Nutri-Collage... Terbaik.. he
Korang tak akan menyesal... Chewah promote! he
Korang boleh rujuk info sini : Skin Fed with Bird's Nest , Tender & Fairer
 
So, next time aku cerita sikit supplement yang aku amek untuk kulit :)
 
A Note : Beautiful is Universal...


5 comments:

syuk shusuke said...

muka perempuan macam aset penting :D

SI GADIS AYU ADRIANA said...

he.. kan???
kalu x bkan perempuan..hiii

dear xila said...

nk try la bio essece nnti hehe

SI GADIS AYU ADRIANA said...

Xila, try la...
best sbb die bird nest..
good for our skin :)

Edlin Zakaria said...

Assalam.. Feel free to visit my blog on health tips, supplement, life etc.. At http:// themagicgarden.blogspot.com..

Anyway, salam perkenalan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)