Followers

Tuesday, June 11, 2013

AKASIA : Teduhan Kasih

Diadaptasi dari sebuah novel karya Marissa, Teduhan Kasih telah disiarkan melalui siaran Akasia, TV3 mulai Mei 2013.. Drama yang penuh cabaran dan dugaan yang perlu dihadapi oleh heroin lakonan Sherry Ibrahim. Namun, pertemuan dengan seorang lelaki yang baik hati lakonan Adi Putra, akankah merubah hidupnya?


Sinopsis Teduhan Kasih:

 
Teduhan Kasih menyorot kisah kecekalan seorang isteri bernama Iffa dalam menghadapi gelombang alam perkahwinan. Suami dirampas rakan baik sendiri, dibenci ibu tiri dan diceraikan dalam keadaan sarat mengandung antara rencah onak duri yang terpaksa dihadapinya.
 
Lebih memeritkan apabila dia terpaksa bersalin di rumah ibu tirinya. Penderitaan yang disangka tiada berpenghujung tiba-tiba berubah sejurus dengan kehadiran Ehsan. Ehsan, seorang lelaki yang tampan, kaya dan berjawatan tinggi di sebuah syarikat.

Apakah Ehsan merupakan penyelamat kepada hidup Iffa yang teruk? Atau adakah hanya sekadar penambah derita? Persoalannya...
Untuk ketahui cerita lebih lanjut, kena la tonton cerita ni.


Hari Isnin hingga Khamis jek, mesti aku bersemangat nak balik kerja. Sebab, ada cerita nak tengok. Tak ada la hidup aku nie bosan sangat. Ada jugak hiburan. Bagusnya bila nak tonton cerita nie, kompem balik kerja teros mandi, siap2 + sediakan dinner sekali. Dan yang penting aku akan make sure semua benda settled sebelum jam 7 petang.. Tue tak boleh tahan tuh. Hahha...
 
Apapon, lakonan para pelakon memang mantop. Yang penting, Adi Putra, I love youlah. Terbaik. Pastu mula lah berangan nak dapat lelaki a.k.a pasangan hidup macam tuh. Sangatlah baik. Sangatlah bertanggungjawab.. Yang penting, lomantik kot... Hohoho... Bertuah sapa dapat pasangan macam tuh, kompem setia seumur hidup punyalah. He. (Ye dop Azy dan Mai??)...
 
Apapon, itu hanyalah lakonan semata-mata. Tiada yang benar melainkan yang benar. He. Kalau ada, beruntunglah... Jangan jadi angan2 Pak Jenin suda... Ngee.
 
A Note : “Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.” - Martin Luther King Jr., A Testament of Hope: The Essential Writings and Speeches

2 comments:

Puan Awin said...

saya beli barang2 tasbih tu ngn zila...ni blog dia...http://eatclimbrun.blogspot.com

SI GADIS AYU ADRIANA said...

tq puan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)