Followers

Monday, April 29, 2013

Dengan Izin Allah S.W.T

A simple and straight to the point... Something i wanna share with you all. Not to show nor to proud off myself.. But to share my happiness with you..

Syukur, Syukur, Syukur... PadaMu Ya Allah. Atas limpah kurnia dan rezeki yang telah Engkau berikan padaku selama 26 tahun di atas muka bumi ciptaanMu. Alhamdulillah, segala puji bagi Allah, pencipta sekalian alam. Subhanallah, maha suci Allah.. Lailahaillallah, tiada Tuhan yang disembah melainkan Allah... dan Muhammad itu Rasul Allah.

Aku tak nak cakap banyak. Tapi anda semua mesti paham apa yang aku cuba sampaikan kan?? Betol tak?? ke anda buat2 tak paham? or memang tak paham? he. Actually malu sebenarnya nak cita. Tapi aku nak kongsikan dengan anda semua sebagai sahabat alam maya aku.

Untuk pengetahuan anda semua, 31 Mac 2013, result for my interview on 12 January 2013 dah kuar. Cuak? Gila tak cuak. Aku da serabot menanti result. Hu. Sebab... sebab aku tahu diri aku masa interview ritu macam mana. Dengan hal2 yang tak sepatutnya berlaku, telah berlaku. Mati kutu la jugak sekejap. Tapi kata orang, dengan izin Allah S.W.T, benda yang tak sepatutnya jadi, bole jadi. Kan. Yakinlah akan itu.

So.. here there are.. Alhamdulillah. Sujud syukur aku padaNya. One thing i certain : Kunfayakun. Andai itu rezeki kamu, tiada sapa yang dapat pertikaikannya selain Allah yang satu. Maha pemurah yang memberi rezeki kepada kamu. Walau apapon, aku bukan telah lulus. Tapi secara tak langsung, aku telah dilantik oleh Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia sebagai Kadet Pegawai Tadbir dan Diplomatik. Dimana aku perlu menyerah mengerah diri, berhempas pulas menjalani kursus kadet selama 1 tahun. 1 tahun bersamaan 12 bulan. Ok bye... Sangat2 mengerikan ok. Aku dengar kursus itu dibahagi kepada dua. 6 bulan di INTAN dan 6 bulan di Universiti Malaya. Ok, mari beramai2 sambung belajar. Otak plak da tepu. Lama tinggal belajar.. He.
 
 
Kawan-kawan doakan aku. Dengan harapan aku dapat lulus dengan jayanya menjalani kursus itu. Amin. Dengan izin Allah S.W.T.

A Note : “The only thing that stands between you and your dream is the will to try and the belief that it is actually possible.” – Joel Brown
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)