Followers

Tuesday, April 10, 2012

Siapa dia?

Hari itu mendung.. cuaca di luar sangat gelap walaupun jam baru menunjukkan pukul 3:30 petang. Aku tengok waktu tue dah macam pukul 8:00 malam.. Hati gelisah. Macam mana nak keluar kalau keadaan di luar makin teruk.  Hati membeku. Aku kena sampai di tempat tue pukul 7:00 petang. Kalau tak, habislah. Penuh. No more place for you to stand. Erghh. 

Dalam hati dah merungut,'Kompem penuh'.. Janji tetap janji, aku bersiap.. Sementara menunggu Noni datang amek, aku mohon dalam hati supaya hujan akan reda. Kilat bagai, kecut jugak perut nak kuar. Dum dum bunyi kilat (bukan bunyi mercun eh).

Pon pon, kawan aku da sampai. Adoii. Hujan still tak berhenti. Aku kena redah jugak la. Kang membebel pulak Si Noni. Aku cakap suruh gerak lewat, tapi die cakap nak berdiri depan2 tengok persembahan mamat tue. Alaaa. Nak buat camna. Aku da janji. Sabar je la. Orang kalau da kemaruk, macam nie lah jadinya.

Sampai jek kat sana, orang punya la sesak. Macam2 bau ada. Serabut aku. Nak himpit2 pulak. Pintu belum buka. Naseb la. Kalau tak, pedih jugak telinga aku nie nak dengar minah sorang nie merungut. Ishish. Ditolaknya habis orang untuk terus ke hadapan pintu masuk. Tak padan dengan badan kecik. Hahaha. Noni, noni. 

Bila buka jek pintu masok, noni terus serbu. Jangan kata la, memang habis tolak menolak. Macam sardin mampat jek. Kalau budak sekolah pon pandai beratur. Nie budak2 dah tua. geram pulak aku. Noni dah ke depan. Aku terlepas tangan die... Noni! Noni!. Aku cuak. Gila ramai dalam nie. Dah la noni kecik. Adoii. Satu hal pulak nak cari die.

Bersambung ....

4 comments:

SumBody Me.. said...

tgk konsert artis mana plak ni cik ayu?hahaha...

SI GADIS AYU ADRIANA said...

xde sapa pon kit..
ngeh3..
tgu....he

Aishah Jahirah said...

aisey bersambug le pulak..;p

SI GADIS AYU ADRIANA said...

aishah : haks..kasi gempak..nantikan....jeng3 :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)