Followers

Monday, April 30, 2012

Kalah Gunung Everest

Pejam celik dah nak masuk bulan MEI esok. Cepatnya masa berlalu. Sedar tak sedar dah dekat 5 bulan jugaklah aku melaksanakan tugas baru aku. Adoi. Umur makin meningkat, berat badan pon meningkat (xde kena mengena langsung)..he. Betapa *ralitnya aku menguruskan tanggungjawab aku sebagai seorang pekerja. Bukan mendabik dada, tapi hanya ingin meluahkan rasa keletihan  yang amat sangat.


Bulan APRIL bagaikan bulan peperangan untuk aku. Fail di rak penuh menimbun. Kalah Gunung Everest. Punya nak bayangkan betapa banyaknya kerja yang aku nak kena setel. Rasa sesak dada dan senak perot. Rasa penat dan letih memikirkan fail yang ada due date (benci toi). Fail yang tertangguh dari bulan satu harus disiapkan dengan segera, sebab pegawai penyelia aku cuti bersalin, nak tak nak, nak kena siapkan jugak la kerja2 die yang tertangguh. Senang cakap, akulah orang paling sibok nak panjat Gunung Everest.. Hii.


Alhamdulillah, akhirnya aku dapat siapkan fail2 tue sebelum bulan berganjak ke bulan Mei. Rasa bahagia sebab takkan ada orang nak pertikaikan pasal fail aku menimbun, pasal fail aku tak bergerak ikot masa, pasal fail aku tak masuk mesyuarat. Kakakaka. DO I CARE ??? WHATEVER. My things is mine. And your things is yours.

Kadang-kadang aku terfikir kenapa manusia nak sibok pasal orang lain sedangkan hal sendiri pon tunggang langgang. Yer pon kita tak suka kat seseorang tue, tak perlu la nak obvious sangat tunjuk. Adoyai.. tue pon nak kena ajar. Awak ingat awak jer tak suka orang? Awak tak fikir ker yang orang pon tak suka awak. Dan yang tak boleh blah, bleh plak bermuka-muka depan kita. Baik jer kat depan kita. Belakang, I HAVE NO IDEA.. Pandai-pandai la fikir sendiri.

Istighfar panjang-panjang. Aku tak nak menambah dosa yang sedia ada. Aku pasrah dan redha kalau orang tak suka aku. Tapi aku sangat tak suka bila aku tak kacau orang, orang nak sebok pasal aku. Tak faham dan tak tercapai dek akal aku. Adoii. Apa pon tak bole lah. Hurm. Apa pon, aku maafkan kesalahan yang orang buat pada aku. Kan Memaafkan itu Indah. Yer tak??? Yang lepas jang dikenang, yang kehadapan harus difikirkan :).

Nota kaki : Ralit = Leka 

WhatSiGadisSaid : Redha itu Pasrah. Pasrah itu menyerah. :).. (Maaf kalau apa aku coretkan ternyata berlebihan. Hanya meluahkan apa yang tersemat di hati. Sakit dan rasa sebak, hanya Tuhan yang tahu)...

2 comments:

Irfa said...

hai :)
tq sudi singgah blog suam saya tu
emm bulan April ni bulan sibuk.nak pindah opis..ni pun belom abis kemas lagi.aduh penatnya.........

SI GADIS AYU ADRIANA said...

Irfa : oh.. pindah ke mana?? jenuh nak kemas.. nge.. jgn lupa PC, nti xle nk hupdate blog..ngee... sy pon bz Mei nie.. byk aktiviti..adoiii...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)