Followers

Friday, March 30, 2012

HikmahNya

Masa tak mengizinkan... bukan terlupa, bukan bajet sibuk, tapi realitinya memang teramat sibuk... keluar masuk kertas kerja, dah biasa sekarang buat aku... kalau dulu, terkejar jugak.. ada satu masa tue sampai gelabah kalau kertas kerja tak siap.. tapi, pengalaman mengajar kita. betul tak??? Jadi, korang jangan stop follow blog Si Gadis Comot.. Amboi... Ayat tak leh blah kan... Rasa macam nak ketuk pon ada, hahaha.. Bukan apa, aku akan usahakan diri aku dan luangkan masa untuk post entry2 baru. Pasni korang boleh la singgah2 selalu kat blog budak pemalu ni.. kakakaka (pemalu la sangat, nak muntah rasa).. hee.

Actually banyak benda berlaku kat aku since that day.. A day aku mula pegang tanggungjawab baru. Kehidupan aku tak macam dulu da.. Dulu boleh nak cuti or MC. Kadang2 bila saat badan liat malas nak keja, automatik amek cuti. Giler jek dulu. Tapi sekarang padan muka aku. Nak cuti pon fikir sepuloh kali. Sebab kesannya, akan kena diri sendiri. Hahha. Kalau tak kerja, gaji tak ada. Hmm. Bukan aku nak merungut, malah aku bersyukur. Sebab aku percaya, setiap keadaan yang berlaku dalam perjalanan hidup aku, Allah s.w.t dah susun semuanya. Aku salah seorang hambanya, ibarat patung yang menceritakan semula kejadian2 itu. Dan yang penting, setiap yang berlaku ada hikmahnya. Pepatah nie tak pernah lekang dari hidup manusia. Kan? 


Nak tak nak, kita manusia kena lalui hidup nie dengan tabah. Aku pon sama. Sebab aku percaya, walaupon kerja aku hanya kerja kontrak, gaji hari, InsyaAllah, bila sampai masa aku, bila Allah dah cakap kerja itu kerja aku, aku akan dapat kerja tetap. Yakin itu perlu. Sebab kalau kita tak yakinkan diri kita, sapa lagi nak yakinkan. (Ayat sedapkan diri macam nie la).. he.. Apapon, hidup perlu diteruskan. Enjoy our day till the end. Ada masalah, selesaikan seboleh mungkin. Setiap masalah juga ada penyelesaiannya.

WhatSiGadisSaid : Saat meniap nie, hati tengah kecewa sebab tadi g kat Tailor, tutup lak.. adoi, jauh okeh! Sabar Ayu, sabar. Ada hikmah.. :)

Wednesday, March 28, 2012

JOHN CARTER

JOHN CARTER


Movie Synopsis :

From Academy Award(R)-winning filmmaker Andrew Stanton comes “John Carter” – a sweeping action-adventure set on the mysterious and exotic planet of Barsoom (Mars). “John Carter” is based on a classic novel by Edgar Rice Burroughs, whose highly imaginative adventures served as inspiration for many filmmakers, both past and present. The film tells the story of war-weary, former military captain John Carter (Taylor Kitsch), who is inexplicably transported to Mars where he becomes reluctantly embroiled in a conflict of epic proportions amongst the inhabitants of the planet, including Tars Tarkas (Willem Dafoe) and the captivating Princess Dejah Thoris (Lynn Collins). In a world on the brink of collapse, Carter rediscovers his humanity when he realizes that the survival of Barsoom and its people rests in his hands.

Plot Movie Summary :


After a brief introduction establishing that Mars is not a "dead planet", but rather a dying one inhabited by warring civilizations with great airships, the film begins in 1881 with news of the sudden death in Richmond, Virginia, of John Carter (Taylor Kitsch), a former Confederate Army cavalry officer, who has become an eccentric and wealthy scholar-adventurer. The arrival of his nephew Edgar "Ned" Rice Burroughs (Daryl Sabara) at his "Uncle Jack's" funeral reveals that, in accordance with his own instructions, Carter's body has been put in a mausoleum, which can only be unlocked from the inside. The estate's attorney hands over Carter's personal journal for Ned to read, in the hope that he may discover the reason for Carter's strange behavior and death.

The film flashes back to 1868 and to the Arizona Territory, where Carter is prospecting for gold and having violent encounters with both the 7th Cavalry and the local Apache Indians. After fleeing from both, he shelters in a cave with Colonel Powell (Bryan Cranston), one of his pursuers, and discovers a large quantity of gold. A strange figure (later revealed to be a White Martian Thern) suddenly materializes in the cave; Carter kills him and, due to the stranger's medallion, is inadvertently teleported to Barsoom (Mars). There, due to his higher bone density and the planet's lower gravity, Carter is able to jump fantastically high and throw killer punches. He is soon captured, however, by the giant, four-armed Green Martian Tharks under the rule of Jeddak (King) Tars Tarkas (Willem Dafoe).

Elsewhere on Barsoom, the Red Martian cities of Helium and Zodanga have been at war for a thousand years. Sab Than (Dominic West), Jeddak of Zodanga, is now armed with a special weapon (the "Ninth Ray") given to him by the Therns, and proposes a cease-fire and an end to the war by marrying the Princess of Helium Dejah Thoris (Lynn Collins). The defiant Princess escapes and is rescued by Carter. Carter, Dejah and Tarkas's secret daughter Sola (Samantha Morton) embark on a quest descending the sacred River Iss to find a way for Carter to return home. There they find information about the Ninth Ray, the medallion, and the process by which the Therns teleport ("telegraph") from planet to planet, but they are attacked by the Thern leader Matai Shang (Mark Strong) and his minions, the Green Martians of Warhoon. After the attack, Carter is captured and taken back with Dejah, while Sola is able to escape. Dejah grudgingly agrees to marry Sab Than, then gives Carter his medallion and tells him to go back to "Jarsoom" (Earth). Carter decides to stay back and is now captured by the shape-shifting Shang, who tells him about the secret purposes of the god-like Therns and their age-old manipulations of the histories of civilizations on different planets. Carter is able to make yet another escape, and he and Sola go back to the Tharks and ask for their help. There they come to know that Tarkas has been overthrown as Jeddak by the vicious Tal Hajus (Thomas Haden Church). Tarkas, Carter, and Sola are subjected to a gladiatorial contest with two gigantic white Martian apes. After defeating them and killing Hajus, Carter is acclaimed leader of the Tharks. A vast Thark army, with Carter at its head, advances on Zodanga, then on Helium, and defeats the Zodangian army, killing Sab Than. Carter then marries Dejah himself and becomes Jeddak of Helium. That night, Carter decides to stay forever on Mars and throws away his medallion. Seizing this opportunity, Shang re-emerges from hiding and banishes him to Earth.

Resuming the original framing story, it is revealed that Carter has undertaken a ten year long quest, looking for clues of the Therns' presence on Earth and hoping to find another medallion. His sudden "death" and unusual funeral arrangements would seem to indicate that he has succeeded and returned to Barsoom, leaving his "Earth body" in a coma-like state. His presence on Mars was via a sort of virtual body, and the death of his Earth body would end his life on both planets. He has made Ned his protector, giving him clues about how to open the mausoleum. Ned now hastens to the mausoleum, opens it, but finds no body. He has been covertly stalked by a Thern. As the would-be assassin prepares to strike, Carter suddenly reappears and kills him. He discloses to Ned that he never found any medallion, but instead laid a clever trap for a Thern. Carter now takes the Thern's medallion, invokes the necessary code words, and is instantly teleported to Mars, to resume his Barsoomian life with Dejah.

  Taylor Kitsch as John Carter 

Lynn Collins as Princess Dejah Thoris

Willem Dafoe as Tar Tarkas

Monday, March 19, 2012

Sudah Bersarang

Assalamualaikum semua... It's been a while aku tak post new entry. Sudah bersarang jadinya. Banyak jugak labah-labah yang makin membiak kat blog aku. Hahaha.


Actually, banyak benda dalam kepala aku. Nak post, tapi idea penceritaan tue belom ada. So.... I just wait until i can make a new entry and then baru post supaya kamu semua dapat baca okeh??? He. Kiranya, untuk entry nie, aku hanya nak bagitaw yang blog aku masih aktif. Cuma kekangan waktu menghalang aku menghupdate post2 baru untuk tatapan kamu semua ..

Buat follower yang baru menapak di blog aku, aku minta maaf. Sebab tak ada entry baru. Dan mungkin followers yang lain macam bosan. Maaf yek. Tapi aku akan cuba tarik korang dengan entry2 yang menarik pada masa akan datang. Okeh!

Before undur diri, jom layan lirik lagu TAPI BAGAIMANA from Spider. Sejak dua menjak tiga empat menjak nie, aku macam jatuh hati pada bait2 lirik lagu nie. Ker aku jatuh cintan dengan AmirAshraf dalam cerita Vanilla Coklat. Hahahah. Berangan sudah ... :)

Kau buat ku teruja
Kau buat ku tertawa
Terbit rasa tersembnyi beku
Hingga rasa cemburu seperti
Pasangan kekasih yang hangat bercinta

Dan tak sanggup berpisah
Walau hanya sekejap
Aku sangat merindui kau
Senang sekali kau ada

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskanku dari sengsara ini

Dia bukan tak cantik
Dia bukan tak baik
Hanya kekosongan yang ada
Di sudut hatiku tak bisa diusik
Hingga cinta jadi kematu

Tiada yang nak gaduh
Tiada yang nak tentang
Hingga rasa menjadi kering kontang

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskanku dari sengsara ini

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa

Bagaimana harus ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskanku dari sengsara ini

WhatSiGadisSaid : Nantikan entry terbaru saya !!! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)