Followers

Thursday, January 12, 2012

Aku Sebok???

Mirror mirror in the wall, who are the busiest person in this era..
YOU ARE AYU!! YOU ARE!!


Ting ting.. Ayu, boleh tak jangan perasan?? hahaha.. ok ok, aku dah balek ke alam realiti balik setelah seminggu aku tak mengepost entry baru kat blog comot aku nih. Actually, aku busy sikit.. Ye ke busy or buat2 busy ayat teman2 aku.. hahaha.. Siyes la busy. Saya tak pandai la buat busy.. Cewwaaaahhh.. Hiks.

As mention before, aku telah ditawarkan kerja baru, jadi tugas kerja aku pon baru la kan. Tugas tue memang berbeza dari tugas aku yang dulu. Dulu nombor yang shuffle depan mata aku. Sekarang nie, tulisan pulak yang berjoget2 riang. Huishhh, pening tengok tulisan. Sebab aku sayangkan nombor. Yelah, nak jadi jutawan kan. Hahahaha... Aku masih baru dengan tugas aku nie, so otak masih blur2 lagi dalam setelkan kerja2 tue. Masih dalam proses pembelajaran. But it was fine. Aku suka kerja aku sekarang. Sebab banyak menggunakan minda aku untuk berfikir. Memang letih bila 24 jam guna otak, tapi kan bagus. Bila banyak pakai otak berfikir, badan akan letih. Malam senang nak tido. Tak yah golek2, pejam mata kira kambing masok kandang tapi teros lesap ke alam mimpi. Terbaek!! hee.

Tapi sejak kerja baru nie, aku jadi skema. Aku pon tak tahu kenapa. Maybe tugas aku agak mencabar or mungkin aku memang skema. Eh, tak tak. Aku tak skema. Kadang2 jek.. ^-^.. Bukan apa, sejak buat kerja baru nie, aku asyik menepek kat meja aku jek. Menepek tue melekat. Tak berganjak. Sampai la jam rehat dan jam balek bunyi. Baru la aku melata berjalan. Tapi kadang2, rehat pon melekat kat meja. Buat apa tah. Apa pon tak boleh. Hahhaa.

Kadang2 aku rindukan opis lama aku. Teman2 semua huha. Otak tak ley pakai semua, gila2. Terbaek. Dari pangkat atas sampai la bawah. Suasana yang menarik akan meningkatkan motivasi diri kita. Betol tak?? Terharu aku bila Bos lama aku, CC aku dan teman2 yang datang jenguk aku kat opis baru. He. Malu pon ada. Tapi deep in my heart, tacing la sekejap. Hee. AKU SAYANG KAMU SEMUA !!!! Aku just bole simpan memory di opis lama sebagai kenangan yang takkan dapat aku lupakan. Dan aku kena mulakan kerja baru disamping teman2 pejabat yang baru. Aku sayang mereka jugak sebab mereka teman yang ada disamping aku time aku susah sekarang.


WhatSiGadisSaid : Hidup ini tiada penghujung. Dan penghujungnya hidup ini terjadi bila Allah menarik nyawa dari tubuh kita. Jadi, hadapilah hidup ini dengan senyuman :")

4 comments:

Little DaMiA.. said...

pergh untung ler suka kt tmpt baru..yelah dh jd bos skrg siok ler..huhu.. untung ler dpt kengkawan baru yg gegila babeng.. hahaha.. untunglah otak berkerja keras stiap ari.. akk je yg wat keje hang yg tertunggak.. waaaa... apa2 pun akk sgt siok keje kt sni..suka dgn kengkawan yg gilo2 ni.. den pun hidup sntiasa jd muda n muda n muda...hahaha

Anak Wak Mail said...

hrmm..tak lama lagi saya pon nak pindah tempat kerja..rindunya nanti kat tempat lama..;)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

hee..hampes toi akak nie..wek..
hrus bg phatian lebey pd kja br..
sy bdk br blajo mey..he
alaa... dl pon best..he
akak memg...hee..
sm2 mcpi mtlmt kta..hee :)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

anak wak mail : hee.. msti pya la rndu..sbb sy pon rndu jgk :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)