Followers

Friday, January 27, 2012

Sila REWARD diri ANDA !

Kata seorang BOSS, sebulan kita penat bekerja, hujung bulan dapat gaji, SILA REWARD DIRI ANDA sendiri. Tujuan reward pon adalah untuk meningkatkan semangat diri untuk buat keja yang mendatang pada bulan seterusnya. He. Tak kesah la reward tue dalam bentuk barangan, makanan atau apa2 yang boleh puaskan hati korang. Kalau nak tahu, korang cuba la try. Last month aku cuba rewardkan diri aku sendiri. Tadaaaaa, ini die adiah untuk diri sendiri. Aku beli jam tangan CHOPARD and percuma one purse of HERMES, Paris. Yahoo! Terima kaseh diri sendiri ;D


CHOPARD watch

HERMES purse

WhatSiGadisSaid : Hadiah pertama dengan gaji pertama :)

UNDERWORLD : AWAKENING (3D) 2012

Movie this Week


MOVIE SYNOPSIS 

Six months after the events of Underworld: Evolution, vampire Selene (Kate Beckinsale) is captured by humans during "The Purge", a mass crusade of extermination of vampires and lycans after mankind learned of their existence. Twelve years later, Selene is freed from cryogenic suspension and escapes the medical corporation Antigen. The corporation is trying to make an antidote for the virus that creates vampires and lycans. Selene starts to have strange visions after her escape which she follows. She believes the visions are linked to her lover, the vampire-lycan hybrid Michael Corvin (Scott Speedman). The visions lead her into a building where she meets David (Theo James), a fellow vampire. While talking to David, Selene has another vision, this time the person is cornered by lycans. Following the vision she discovers a young girl named Eve (India Eisley), later revealed to be a hybrid and Selene's daughter. David, takes them to his coven.

David's father Thomas (Charles Dance) does not welcome Selene and Eve, claiming Michael died twelve years ago and Selene is the cause for the destruction of the vampire clan. Dr. Jacob Lane (Stephen Rea), director of Antigen, is revealed to be a lycan alongside his son Quint (Kris Holden-Ried), the antidote is actually to make lycans immune to the deadly effects of silver. However, Eve's hybrid genetic code is required to achieve this, so Lane sends Quint with other lycans to the vampire coven. Numerous vampires are slaughtered; Selene meets Quint who transforms into a gigantic "super lycan", his body changed by injections using Eve's blood. Selene is defeated, Eve is captured by the lycans, and David is mortally wounded during the battle. Selene decides to save Eve, but revives David using her immortal blood, given to her by Alexander Corvinus in Evolution.

Able to survive in sunlight, Selene enlists the help of Detective Sebastian (Michael Ealy), a human who tried to investigate Antigen earlier in the film. Sebastian agrees to help save Eve, admitting he was married to a vampire until she committed suicide during the Purge. Selene destroys part of Antigen's headquarters using explosives, forcing Dr. Lane to move Eve out of the building to perform an operation to create the antidote. Selene escapes from the lycans in the building, finding Michael cryogenically frozen in a laboratory, and damages his cell to let him out. Escaping in a van, Dr. Lane is intercepted by Sebastian and then Selene who cause the van to crash. Quint arrives, transforming into his super lycan form and fights Selene.

Eve frees herself from the van and engages Dr. Lane in a fight, who has injected himself with the super lycan formula used on Quint. Sebastian and the revived David aid Eve in her fight until she kills Dr. Lane by ripping his throat out. Meanwhile Quint corners Selene but is forced to reverts to his human form, only for Selene to shove an activated silver-based grenade into Quint's body, causing him to explode. Selene goes to find Michael but learns he has already escaped, Eve sharing his vision and learns he is on the roof. Selene, Eve and David run to the roof only to find Michael has gone. Selene concludes she will find Michael, and take back the world from the humans and lycans so the vampires can rebuild themselves. 

WhatSiGadisSaid : Terbaek !! 9 stars.. with 3D.. ;)

Thursday, January 26, 2012

Maira 1 year !

Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Nur Ummaira Syamimi
Allah selamatkan kamu..


Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to Maira
Happy birthday to you..

Alhamdulillah... Dah besar budak kecik nie. Dari rambot sikit sampai rambot panjang. Kalah rambot Cik Ayu. Hee. Akal pon bukan main die. Apa Cik Ayu buat, Maira pon nak buat jugak. Cik Ayu takotkan Maira, Maira takotkan Cik Ayu balek, siap suara ngan tangan sekali ala2 hantu. He, geram jek. Merangkak pulak bukan main laju, dah macam lipas kudung Cik Ayu tengok. Penat Cik Ayu nak kejar Maira taw. Pantang orang siap lawa2, nak berdukung jek die. Takot kena tinggal la tue, hee. Pastu sengih2, dah macam kerang bushuk da. Tapi sengihan Maira tue la buat Cik Ayu rindu selalu kat Maira. Rindu rindu. Apapon, Cik Ayu doakan Maira membesar dengan sihat. Cepat berjalan yek, sebab Cik Ayu nak belikan skirt, bole Maira jalan tonggek2 sikit, hee. Semoga manja Cik Ayu nie dipanjangkan umor dan dimurahkan rezeki selalu yer sayang. Sayang Maira banyak2. Muahhh. Jom kita layan kerenah baby Maira :

Cup Cake for her : by her Mama
Ferrari from Papa & Mama ;D

Motor by PakLong & MakLong .. Teruja, he
Teruja tengok cake warna warni ;p
ComotMomot da..
Geram jek gg tue, ngee

WhatSiGadisSaid : I have a lot of fun with her. Hilang masalah bila tengok kerenah budak2. Alahai.... :D

Friday, January 20, 2012

300 suda.... ;)

Actually tak ada apa nak post
Tapi bila buka ja belog ini
Follower suda tambah jadi 300
Saya terharu sekejap
Tima kaseh buddy a.k.a my followers
Tq sumanya
Sayang kamo suma.
Ini die sayang untuk kamu suma.. <3

Tuesday, January 17, 2012

What Life Are

Sometimes people saw we smile
And they think we are happy
Sometimes people look our tear drop on face
And they said we are sad
Sometimes people don't know how trouble we are
But pretend they understand and judged us !

But...
Sometimes we smile because we hurt a lot.. and
Sometimes we cried because that was tear of happiness..

And to them ...
Don't think people are same as like you are
They have their own problem and maybe same or not like yours
Don't judge others like you know how their problem are !!
Thank you !!


WhatSiGadis : Live your life like you don't know how to stop walking :)

Friday, January 13, 2012

2012 Hair

Selamat pagi Budak Comot !! Bangon jek pagi, satu perasaan baru muncul. Nak tahu kenapa? sebab rambut dah baru. Semangat pon kena baru..ececeh.. Bajet jek kan aku nie. Apa pon tak bole. Hahaha. Niat di hati da bersarang lama untuk oter rambut yang agak da panjang dan tak terurus. So, bila housemate aku pon nak potong, apa lagi. Geng dah ada kan. Laju je la. Lagipon, saloon area umah. Kentot pon boleh dengar orang kata. Hee.

Jadi langkah seterusnya diambil dengan memilih style rambut yang nak dipotong. Sambil2 tue berangan lah muka jadi camna bila dah potong. Hahaha. Kelakar toi. Tak boleh tahannye, nak gayakan rambut ala Melody dalam cerita Indon kat AstroRia "CINTA MELODY". Hahaha. Bajet muka serupa la kan. He. Tapi berangan itu perlu. Orang cakap, bila kita berangan, otak kita makin cerdas. Yeke? Bole percaya ke? Tak kesah lah kan. Tapi aku memang suka berangan. Ngee. Macam indah je rasa. Sebab kalu berangan tue, memang suma dapat lah. Dalam realiti belom tentu dapat. Hiks.



Melody 

Berangan nak jadi ala Melody. Tapi bila dah potong, sebaliknya.. Hajat tak kesampaian. Melody tak jadi, tapi da jadi Yoo Hee dalam cerita Korea "WITCH YOO HEE".




Yoo Hee

Mesti korang rasa aku perasan kan? Hahaa. Atoyai. Ini hanya gambaran aku jek lepas potong rambut. Ini rambutnye bagi tahun 2012. Dipersembahkan... Jeng jeng jeng... Wee..

New Me ^-^

WhatSiGadisSaid : Perasan sekejap yek kawan2. H33 :D

Thursday, January 12, 2012

Aku Sebok???

Mirror mirror in the wall, who are the busiest person in this era..
YOU ARE AYU!! YOU ARE!!


Ting ting.. Ayu, boleh tak jangan perasan?? hahaha.. ok ok, aku dah balek ke alam realiti balik setelah seminggu aku tak mengepost entry baru kat blog comot aku nih. Actually, aku busy sikit.. Ye ke busy or buat2 busy ayat teman2 aku.. hahaha.. Siyes la busy. Saya tak pandai la buat busy.. Cewwaaaahhh.. Hiks.

As mention before, aku telah ditawarkan kerja baru, jadi tugas kerja aku pon baru la kan. Tugas tue memang berbeza dari tugas aku yang dulu. Dulu nombor yang shuffle depan mata aku. Sekarang nie, tulisan pulak yang berjoget2 riang. Huishhh, pening tengok tulisan. Sebab aku sayangkan nombor. Yelah, nak jadi jutawan kan. Hahahaha... Aku masih baru dengan tugas aku nie, so otak masih blur2 lagi dalam setelkan kerja2 tue. Masih dalam proses pembelajaran. But it was fine. Aku suka kerja aku sekarang. Sebab banyak menggunakan minda aku untuk berfikir. Memang letih bila 24 jam guna otak, tapi kan bagus. Bila banyak pakai otak berfikir, badan akan letih. Malam senang nak tido. Tak yah golek2, pejam mata kira kambing masok kandang tapi teros lesap ke alam mimpi. Terbaek!! hee.

Tapi sejak kerja baru nie, aku jadi skema. Aku pon tak tahu kenapa. Maybe tugas aku agak mencabar or mungkin aku memang skema. Eh, tak tak. Aku tak skema. Kadang2 jek.. ^-^.. Bukan apa, sejak buat kerja baru nie, aku asyik menepek kat meja aku jek. Menepek tue melekat. Tak berganjak. Sampai la jam rehat dan jam balek bunyi. Baru la aku melata berjalan. Tapi kadang2, rehat pon melekat kat meja. Buat apa tah. Apa pon tak boleh. Hahhaa.

Kadang2 aku rindukan opis lama aku. Teman2 semua huha. Otak tak ley pakai semua, gila2. Terbaek. Dari pangkat atas sampai la bawah. Suasana yang menarik akan meningkatkan motivasi diri kita. Betol tak?? Terharu aku bila Bos lama aku, CC aku dan teman2 yang datang jenguk aku kat opis baru. He. Malu pon ada. Tapi deep in my heart, tacing la sekejap. Hee. AKU SAYANG KAMU SEMUA !!!! Aku just bole simpan memory di opis lama sebagai kenangan yang takkan dapat aku lupakan. Dan aku kena mulakan kerja baru disamping teman2 pejabat yang baru. Aku sayang mereka jugak sebab mereka teman yang ada disamping aku time aku susah sekarang.


WhatSiGadisSaid : Hidup ini tiada penghujung. Dan penghujungnya hidup ini terjadi bila Allah menarik nyawa dari tubuh kita. Jadi, hadapilah hidup ini dengan senyuman :")

Wednesday, January 4, 2012

NEW LIFE BEGIN

Year 2012 started. Working with new job and new target, my new life begins. 
I'm turning to 25 years old. Time pass by. Many things happen in 2011. 
Good or bad situation, proceed with it and make it as memorial. 
For good things, thank to Allah s.w.t while 
bad one, try to recognize it and make solution on it. 
Nobody perfect !!!
But seeing an imperfect person perfectly is a good thing to do. 
Am I right? What all of you think about that???

Life is short.  
 All knows that we come from him and one day we will return to him.
We all belong to him. With the life he gave, we should enjoy it.
Free to go everywhere, free to do anything. 
But it has to be in a right way. 
As I said before, nobody perfect. We did a good and bad thing. 
While we had done a bad thing, we should go back to him. 
Allah knows the best. (Someone has remind me that. Thank you!).

So, this year give more impact to my life. 
New mission --> WORK! MONEY! LOVE!
WORK : Because i have done a new job now. New lesson!
MONEY : holiday and for "wedding savings".. (compulsory to dream ;D)

Whatever happen yesterday is not necessary for today!
Whatever happen today is just a plan like as what it has to be!
And whatever happen tomorrow.... is nice for us to dream and make it came true !!


GOOD LUCK to all of you with the new life this year.
Make a better life more and be happy.
Be happy. Enjoy the day.
<3 MUaaaCkkkkkkSsSsss <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)