Followers

Wednesday, December 7, 2011

Marathon New Movie - Part 2

OMBAK RINDU


Sinopsis Novel Ombak Rindu

IZZAH (Maya Karin) adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela. Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

Note : Kalau korang nak tahu selanjutnya, kena la tengok.. Ulasan aku tentang movie nie, banyak bezanya dengan novel. Ye lah, movie nie kan di adaptasi dari novel Ombak Rindu. Jadi sedikit sebanyak ada la yang sama. Kalau nak cerita sebijik macam novel, sampai esok pon belom tentu abes wayang. He. Bila aku baca novel, air mata jangan cakap la. He. Melimpah ruah bagai coklat yang dicurah ke ladang gandum, lepas tue jadilah koko krunch .. Ok itu dah merepek. He. But overall, syahdu. Air mata nie bergenang. Kalu Chenta Ati x ganggu, kompem da meleleh dah. Adoi. Ditambah pelakon yang bagos2, memang menjadi. Tahniah kepada semua yang terlibat. No wonder dalam masa 4 hari movie nie boleh cecah 4 juta. Dan panggung lak sentiasa full kan. Sampai ke hari ini still full. He. So pada yang nak tengok, cepat2 book ticket sebab nanti melepas. Kalau diberi peluang aku akan tengok lagi. Kenapa? sebab ianya memang best. Best of luck to all yang terlibat. Again. Jom layan beberapa pic dari movie nie.

alahai, manje2 gitu.. mula la berangan kan :)

part romatik.. syahdu kot..ngee

nice and beautiful environment

Andai ada jodoh tak ke mana ;D

WhatSiGadisSaid : Cintu itu tak kejam.. Hanya manusia yang tidak pandai menilai cinta. Kita kena redha. Redha itu harus ikhlas. Kerana redha itu adalah pasrah. Dan pasrah itu adalah menyerah... - (ayat Izzah dan Mila).

2 comments:

Wira Chomel said...

hi..dah follow blog awak..jom follow blog sy gak ek

SI GADIS AYU ADRIANA said...

ok wira..
thanx..da folo awak balek..
chomel blog ..
blogger br ..
keep writing okeh !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)