Followers

Wednesday, December 7, 2011

Marathon New Movie - Part 1

TWILIGHT SAGA BREAKING DAWN PART 1


Synopsis : The movie starts off with the anticipated wedding of Bella (Kristen Stewart) and Edward (Robert Pattison). The setting is stunning and all of the original cast members from the last three films are all in attendance, as well as some new additions, such as the Denali vampires from Alaska. However one that was missing was Jacob (Taylor Lautner) who only shows up at the end of the night to show his disdain.

Note :  I give 9 of 10 stars to Twilight Saga Breaking Dawn Part 1.. It was so amazing. But the end of movie just stopped like that and Bella became vampire with her red eyes. Because the movie is part1, we will continued in part2. Can't wait to watch it.


AKU BUKAN TOMBOY


Harry (Shahiezy Sam), seorang salesman jalanan yang terlebih dahulu menjalinkan hubungan mesra dengan Farisa (Scha Al-Yahya) merasa tergugat apabila Burn (Syamsul Yusof) muncul sebagai rival yang mencetuskan perebutan. Dalam masa yang sama Farisa berdepan dengan konflik perbezaan darjat dan kedudukan Burn sebagai Eksekutif Junior di syarikat bapanya yang menyukarkan hubungan mereka. Di samping itu, Farisa secara kebetulan bertemu semula dengan Bell (Sheera) dan Sam (Salina Saibi)-(pengkid) yang turut berebut untuk menjadikannya sebagai pasangan mereka. Konflik cinta tiga segi yang berbeza senario telah mewarnai catatan kehidupan Farisa, si gadis tomboy. Persoalan adakah pengorbanan yang dituntut dalam dilema percintaa Farisa? Semuanya akan terjawab dalam “AKU BUKAN TOMBOY” sebuah filem bergenre aksi komedi romantik.

Note : Funny movie to watch. Every single part in this movie make me laugh. I love the character of Harry. As he are in every movie Shahiezy Sam. And part of "Tomboy" fight to get Farisa. For Malay movie, it nice to watch. 8 of 10 stars. But i don't like the ending. I don't which guy Farisa choose between Harry, her bestfriend and Burn, a guy he fall to. Hmm.

WhatSiGadisSaid : Ini cerita lama yang aku baru nak post. Korang layankan je la yek. Aku boleh layan 2 movie dalam masa 1 hari. Sengal je kan. Tengahari, time lunch dengan teman opis. Malam pulak, layan Twilight. Adoiii. APTB. :)

2 comments:

Anak Wak Mail said...

saya pernah layan 3 cerita dalam satu hari!hihi..;p..letih giler!

SI GADIS AYU ADRIANA said...

amboi...direct ke 3 sx???
sdp tuh layan..hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)