Followers

Monday, December 5, 2011

IT's OUR SENGAL DAY

Hujung minggu yang agak membosankan buat aku. Hari Sabtu, aku hanya melayani tubuh badan aku dengan hanya membaringkannya di atas tilam empuk yang tak berapa nak empuk. Puas hati menggantikan tido yang tak dapat dipenuhi pada hari2 bekerja. Bangon pagi, mandi. Tengahari cari makan di kedai. Nak masak, mood masak tue tak sampai2. He. Lepas makan je, macam biasalah. Dengan perot yang kekenyangan, mata yang agak sepet nie makin sepet. Adoii. Bantal pelok sudah memanggil2, "datanglah sayang kepadaku, aku mahu dirimu memelukku".. Alahai.. laungan yang begitu memuja hati membawa diriku untuk memeluknya. Ok selamat sudah aku memeluknya sampai ke lewat petang (tido sokmo).... Hee. Memang hari yang membosankan.

Hari Ahad pulak, sama macam hari Sabtu. Bila time hujung bulan, masing2 senyap. Bukan apa, poket terasa kekosongannya. Nak berbelanja, ingat2lah kamu. Nanti duit makan pulak tak ada. So, better you just keep you mouth shut. Jangan dok bajet nak bershopping... Bosannyer lahai. Tiba2 my housemate tanya, "Ayu ada pergi mana2 tak petang nie??".. Hmm.. wondering "Tak ada plak. Sebab masing2 poket slow". Then die cakap "Jom teman Azy beli usb camera. Usb camera opis hilang. Kita g The Mines je"..  Aku yang tak ada plan apa2 nie pon da bagai lembu ditusuk hidungnya, setuju jek. Better follow sebab tak sanggup nak hadapi ari tanpa buat apa2. Bosan kot.

Sampai je The Mines, jalan jangan cakap lah kan. Sesak nak mampos. Kereta tak begerak ada la dekat 20 minit. Adoiii, geram jek. Dalam hati terdetik "kenapa la dieorang nie nak datang The Mines time aku nak datang". He. Pastu sambong lagi, "Ayu, awak ingat awak tue anak datok ke?? Haks". Anak datuk kepada cucu2nya ada la. He. Datuk Hassan. Ngee. Ok lah kan, datuk jugak. Kuikui.

Cari usb dari satu kedai ke satu kedai sampai ada yang ngorat Si Azy. Kuikui. Sapa suh melaram lagi kan. Nak cari usb, lain yang dapat. He. Bila dah jumpa usb nye, warna lah pulak tak ada. Hmm. Nak wat camna. Nak ajak cari kat Lowyat, agak la kan da petang. Hari lain boleh la Azy oii. Bila da resah2 tak ada, kami pon jalan2 cuci mata. Memang cuci mata jek, nak cuci tangan, tak kesampaian. Tapi Cik Azy kita shopping la jugak. Ok la kan. Tak dapat usb, dapat baju pon ok. Bila dah penat, perot pon dah bunyi2 mintak di isi. Aku pilih untuk makan di Station Kopitiam. Favourite restaurant time blajar dulu. Datang jek The Mines, kompem lepak kat situ. Aku suka environment die. Nice. Ok lah, malas nak cita banyak lagi. Nie antara pic kami time bosan tunggu makanan :).

Candid?? oh tidak. Candid sendiri meyh !

Always be ComotMomot ;)

Cik Azy kita. Antara pic die. Penuh camera .. Hee

WhatSiGadisSaid : Bila gaji nak masok nih !! erghh. Tak sabar nak shopping. Membuak2 suda.. Huu.. (kecik ati lens baru dah terkoyak, baru pakai sekali. Kecik ati !!!!!)

2 comments:

Little DaMiA.. said...

wah cunnya korg.. sure jd pujaan ramai..

SI GADIS AYU ADRIANA said...

ayu comot la akk..xde org nk ngrt..
azy yg cun..asyk kna ngrt..hee
shhh..kna ngrt pn x ckp..bhya..hahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)