Followers

Monday, September 19, 2011

Tinggal Kenangan

Ramadhan bertukar ke Syawal. Semalam bertukar ke hari ini. Lapar bertukar kenyang. Dan sewaktu dengannya. Aku pon sudah bertukar. Bukan attitude tapi rambut terbaru 2011. Hee. Kalau korang perasaan perasan rambut aku dah bertukar. Dari panjang ke pendek.

Niat di hati, raya tahun nie aku nak changed my hairstyle. Ye lah. Every year, lurus cenggitu jek rambut aku. Jap panjang, jap aku pendekkan sikit, but still sama je. Lama jugak aku amek keputusan nak tukar. Banyak orang aku mintak pendapat. At first aku amek keputusan nak tukar to wavy hair. Cun abes search internet tengok kan. Wavy camni :
Cun kan

Tapi hajat di hati telah bertukar. Dari wavy ke short hair. Ini kerana penangan Cinta Melody ke atas diri aku ini. Ahaks. Berat hati aku untuk buat keputusan nie. Banyak tentangan dari mereka. Terutama Mr.Effidayu (ingat lagi wajah terkejut dia lepas aku potong rambut, hee) dan Mama (siap kena perli nape tak botakkan jek bila tengok rambut baru saya, haks). Tapi ada yang support, macam MySisSiti, LiezaAzri, MasLynie, and Elisha. So, diri ini nekad, whatever happened, i should make changes this year.

Dengan hati yang nekad itu, i made decision. Here it is. My new hair. First ever with short hair. Ada ala2 Melody tak. Melody <----Yang sebelah image aku tuh.
Melody tue sapa yek?? Melody tue nama pelakon dalam drama siri indonesia Cinta Melody yang bercinta dengan Galang di Astro Ria, Isnin hingga Jumaat, jam 0630 petang. Tak tahu jugak? okey. Disebabkan aku nie gadis yang baek hati, korang click link nie : Cinta Melody. Amacam, ada kenal?? hee. Any komen about my new hair??? he. Apapon, hati berbunga ceria sebab akhirnya aku dapat jugak tukar image walaupon diperli baek oleh orang yang jeles dengan rambut baru aku tuh. Ada aku kesah?? tak de pon. Sebabnye, kutuk2 aku, last2 potong rambut cam aku jugak. Abaikan benda2 tak sepatutnya itu. Ngee.
Selamat tinggal rambut kesayanganku. Akan aku abadikan kenangan dalam hidup ini. Tapi nanti panjang jugak kan. Hee.

10 comments:

Bicikut said...

rambut leh simpan balikkkkkkkkkk

SI GADIS AYU ADRIANA said...

ha ah.. rambut simpan balek..tp leak nak buang..huuu..xn simpan :(

Prince Halilintar said...

nanti sekejap je tumbuh balik..

AIEN NOT ALIEN said...

wahhh..nampak freshhh..

kelihatan lebih muda...cute..hihi..

takpe..nak panjang kena simpan rambut t..

SI GADIS AYU ADRIANA said...

prince : yup..tp skg slsa bermbt pdek gitu ;)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

aien, tu lah..semua ckp da mcm bdk sekolah..nmpk muda, ngee.. camtu sy nk pdek slalu la,br nmpk muda, ngee ;p

Anak Wak Mail said...

cantik je berambut pendek..

tapi saya suka lagi kalau awak berambut panjang..:)

Little DaMiA.. said...

bila dh potong rmbut pendek ayu lebih nmpk cantik lg.. terurus n kemas.. so,mmg x rugi ayu potong..n.time bila dh boring rmbut pendek bleh simpan rmbut panjang balik.. apa2 pun jgn lupa every year msti deco2 rmbut ayu tu okek..ngeh2..

SI GADIS AYU ADRIANA said...

wak mail,awk kira geng pembangkang la nih..hee..ok..xpe,t pjg balek..tp skg sy slesa bermbt pdek..sbb,sng cuci,cpt kering..hee

SI GADIS AYU ADRIANA said...

kak liza,ats cdgn n pdpt akk jgk..mula memg tkot amek risiko takot x sesuai..tp nseb suma supot..sy lebey berkeyakinan gitu..ngee..thanx..oret..thn dpn x th style pe lak..he

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)