Followers

Tuesday, September 27, 2011

MISS IT MUCH

Dah 2 tahun berlalu. Since 2006 to 2009, ada Anies, ada Zatei, yang selalu providekan aku dengan video2, lagu2 and movie2 Japanese. But now, aku kena dapatkan semua tue sendiri. Susahnya. Mana aku nak cari lagu2 Japanese yang dah hilang tue. Banyak kot. Nak donlod satu2? yer memang tengah donlod balek semua tue, tapi ada lagu yang tak de. Dah la lagu favourite lak tue yang tak de. Sob sob.

Nak distory morykan disini, ada 3 orang budak nie. Memang sangat crazy when talk about Japanese. Hari2 layan Japanese pon takpe. Sanggup bersengkang mata sebab nak layankan movie2 Japanese even esoknya class pagi pukul 8 a.m. Tak de keje kan. Haish. Tapi tue la AYU, ANIES dan ZATIE. Kami memang gila kalu cakap hal2 Japanese nie. Sanggup buang masa mendonlod semua benda alah tue. Cari site2 yang senang donlod dan yang penting FREE + LAJU bila donlod. Hahaha. Macam2 site kami jumpa. Antaranya : MYSOJU, LIVEJOURNAL, CRUNCHYROLL. Semua nie kami dah jadi member. Sebab apa, sebab nak dapatkan informasi2 terbaru tentang artis2 Japanese. Di site CRUNCHYROLL, bukan kami saja, malah ramai lagi yang tergila2kan Japanese artist macam kami. Ada antaranya dari Filipina, Australia, England, Singapore, Malaysia jangan kata la. Macam2 orang aku kenal melalui site tue. Best, sambil selam minum air. Sambil dapat maklumat pasal artis Japanese, kami dapat kenal ramai kawan. Memang seronok.

Tapi hari berganti hari, tahun berganti tahun. Semua makin sibuk dengan hal masing2. Ada yang masih keep in touch di Facebook. Jangankan kerana kesibukan harian hingga sebabkan hubungan yang terjalin itu terputus. Aku harap one day coming, aku dan yang lain dapat berkumpul dan mengonlinekan diri dan berkomen2 macam dulu. I miss that time a lots.

Dan sekarang, aku teruja untuk mendapatkan semula lagu2 yang dah hilang tue. Antara lagu2 tue dari group yang aku minat. NEWS dan KaT-TUN. Yang sedihnya, Akanishi Jin dah tak bersama kumpulan Kat-TUN. Jin ada alasan tersendiri untuk meneruskan aktiviti nyanyian secara solo. NEWS still  bersama. Whatever, i love them. Their song are great, for me.
NEWS
Yamapi - My Favourite One :)
KAT-TUN
Akanishi Jin
New of KaT-TUN, 2011

WhatSiGadisSaid : I love Japanese most. Sapa yang sama minat ngan saya? Boleh la kongsi2 yerk ;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)