Followers

Tuesday, September 27, 2011

MISS IT MUCH

Dah 2 tahun berlalu. Since 2006 to 2009, ada Anies, ada Zatei, yang selalu providekan aku dengan video2, lagu2 and movie2 Japanese. But now, aku kena dapatkan semua tue sendiri. Susahnya. Mana aku nak cari lagu2 Japanese yang dah hilang tue. Banyak kot. Nak donlod satu2? yer memang tengah donlod balek semua tue, tapi ada lagu yang tak de. Dah la lagu favourite lak tue yang tak de. Sob sob.

Nak distory morykan disini, ada 3 orang budak nie. Memang sangat crazy when talk about Japanese. Hari2 layan Japanese pon takpe. Sanggup bersengkang mata sebab nak layankan movie2 Japanese even esoknya class pagi pukul 8 a.m. Tak de keje kan. Haish. Tapi tue la AYU, ANIES dan ZATIE. Kami memang gila kalu cakap hal2 Japanese nie. Sanggup buang masa mendonlod semua benda alah tue. Cari site2 yang senang donlod dan yang penting FREE + LAJU bila donlod. Hahaha. Macam2 site kami jumpa. Antaranya : MYSOJU, LIVEJOURNAL, CRUNCHYROLL. Semua nie kami dah jadi member. Sebab apa, sebab nak dapatkan informasi2 terbaru tentang artis2 Japanese. Di site CRUNCHYROLL, bukan kami saja, malah ramai lagi yang tergila2kan Japanese artist macam kami. Ada antaranya dari Filipina, Australia, England, Singapore, Malaysia jangan kata la. Macam2 orang aku kenal melalui site tue. Best, sambil selam minum air. Sambil dapat maklumat pasal artis Japanese, kami dapat kenal ramai kawan. Memang seronok.

Tapi hari berganti hari, tahun berganti tahun. Semua makin sibuk dengan hal masing2. Ada yang masih keep in touch di Facebook. Jangankan kerana kesibukan harian hingga sebabkan hubungan yang terjalin itu terputus. Aku harap one day coming, aku dan yang lain dapat berkumpul dan mengonlinekan diri dan berkomen2 macam dulu. I miss that time a lots.

Dan sekarang, aku teruja untuk mendapatkan semula lagu2 yang dah hilang tue. Antara lagu2 tue dari group yang aku minat. NEWS dan KaT-TUN. Yang sedihnya, Akanishi Jin dah tak bersama kumpulan Kat-TUN. Jin ada alasan tersendiri untuk meneruskan aktiviti nyanyian secara solo. NEWS still  bersama. Whatever, i love them. Their song are great, for me.
NEWS
Yamapi - My Favourite One :)
KAT-TUN
Akanishi Jin
New of KaT-TUN, 2011

WhatSiGadisSaid : I love Japanese most. Sapa yang sama minat ngan saya? Boleh la kongsi2 yerk ;)

Monday, September 19, 2011

Tinggal Kenangan

Ramadhan bertukar ke Syawal. Semalam bertukar ke hari ini. Lapar bertukar kenyang. Dan sewaktu dengannya. Aku pon sudah bertukar. Bukan attitude tapi rambut terbaru 2011. Hee. Kalau korang perasaan perasan rambut aku dah bertukar. Dari panjang ke pendek.

Niat di hati, raya tahun nie aku nak changed my hairstyle. Ye lah. Every year, lurus cenggitu jek rambut aku. Jap panjang, jap aku pendekkan sikit, but still sama je. Lama jugak aku amek keputusan nak tukar. Banyak orang aku mintak pendapat. At first aku amek keputusan nak tukar to wavy hair. Cun abes search internet tengok kan. Wavy camni :
Cun kan

Tapi hajat di hati telah bertukar. Dari wavy ke short hair. Ini kerana penangan Cinta Melody ke atas diri aku ini. Ahaks. Berat hati aku untuk buat keputusan nie. Banyak tentangan dari mereka. Terutama Mr.Effidayu (ingat lagi wajah terkejut dia lepas aku potong rambut, hee) dan Mama (siap kena perli nape tak botakkan jek bila tengok rambut baru saya, haks). Tapi ada yang support, macam MySisSiti, LiezaAzri, MasLynie, and Elisha. So, diri ini nekad, whatever happened, i should make changes this year.

Dengan hati yang nekad itu, i made decision. Here it is. My new hair. First ever with short hair. Ada ala2 Melody tak. Melody <----Yang sebelah image aku tuh.
Melody tue sapa yek?? Melody tue nama pelakon dalam drama siri indonesia Cinta Melody yang bercinta dengan Galang di Astro Ria, Isnin hingga Jumaat, jam 0630 petang. Tak tahu jugak? okey. Disebabkan aku nie gadis yang baek hati, korang click link nie : Cinta Melody. Amacam, ada kenal?? hee. Any komen about my new hair??? he. Apapon, hati berbunga ceria sebab akhirnya aku dapat jugak tukar image walaupon diperli baek oleh orang yang jeles dengan rambut baru aku tuh. Ada aku kesah?? tak de pon. Sebabnye, kutuk2 aku, last2 potong rambut cam aku jugak. Abaikan benda2 tak sepatutnya itu. Ngee.
Selamat tinggal rambut kesayanganku. Akan aku abadikan kenangan dalam hidup ini. Tapi nanti panjang jugak kan. Hee.

Wednesday, September 14, 2011

Happy Raya

Lamanyer tak menghupdate my blog momot ini..(Maaf yer kawan2 blogger, masa tak mengizinkan saya.. busy sokmo). 1 Syawal dah lama berlalu.. Tapi kita masih di dalam bulan Syawal.. So raya pon nak kena sampai habis Syawal la kan.. Ngeh2. Aku pon tak puas2 lagi beraya. Hari nie pon ada majlis Jamuan Hari Raya untuk bahagian opis aku.. Hadoii. Macam aku penah post kat wall FB aku, bulan puasa turun 4kg, lepas raya maybe bertambah double kg. Hahaha.. Bahaya tol. Hishhh, tak nak.. Mula la aku nak buat diet ikot blog SAYA TAK NAK GEMOK. Hee. Tapi kena tunggu jamuan raya habes semua dulu, baru boleh start, kalu tak... Kantoi. He.

Semalam, 12 September 2011, aku ada jamuan hari raya untuk jabatan aku. So, memang la melantak tak nak hengat yang ko tue da makin chubby Cik Ayu oiii... Huishh, dengan sateynya, dengan bihun supnya, dengan nasi dagangnya (terbaek), dengan cendol dan ais kacangnya, dan buah2an tempatannya, jangan salahkan diri ini kalau berat aku bertambah... Not my fault, tapi orang yang jamu aku makan tue yang bersalah.. Kahkah.. Apa pon tak boleh. Hishh.

Pada aku, semalam memang sangat happening. Aku tak tahu whether this is the last time aku sambut raya dengan kawan2 opis aku or mungkin next year bersama lagi, wallahuaqlam.. Berserah, ada rezeki dapat la aku happy2 ngan dieorang semua lagi time jamuan hari raya.. Hee. Meriah dengan perangai giler2 and sengal2 dieorang. Kalau yang single aku ok lagi, tapi mak2 dara pon tak hengat dah. He. Terbaek la korang. That was a great memory for me.

Okeyh. Layan pic2 raya aku buat tatapan kamu semua :

Gerai Lebaran Merdeka PG

1 Malaysia

Paling Kanan : Ex KPSU kami

Geng Sengal

Control Cun Semua :)


WhatSiGadisSaid : Banyak sangat pic.. So aku letak sikit sebab takut tak muat.. Lalalaalaa. Ngee. Raya tahun nie lain sikit kalu korang pasan (rambut saya da pendek)..he

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)