Followers

Tuesday, August 9, 2011

Jika Seorang Wanita

Jika seorang Wanita menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi ...
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu ...
Jika kau membiarkannya pergi,
dia tidak akan pernah kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya !

Seorang Wanita tidak akan menangis dengan mudah,
kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi,
dia akan menjadi lemah !
Seorang Wanita tidak akan menangis dengan mudah,
hanya jika dia sangat menyayangimu,
dia akan menurunkan rasa EGO-nya ...

Wahai Laki2,
Jika seorang Wanita pernah menangis keranamu,
tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian ...
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu,
sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam ...

Wahai Laki2,
Jika seorang Wanita pernah menangis keranamu,
tolong jangan menyia2kannya ...
Mungkin, kerana keputusanmu, kau merusak kehidupannya ...

Saat dia menangis didepanmu,
saat dia menangis keranamu,
lihatlah jauh ke dalam matanya.
Dapatkah kau lihat dan kau rasakan
SAKIT yang dirasakannya keranamu ???

Pada hari penciptaan PEREMPUAN,
Malaikat bertanya kepada TUHAN :
"Apakah keistimewaan dari ciptaanMU ini?"
Lalu TUHAN menjawab :
"Ada banyak KEISTIMEWAAN yang dimiliki oleh ciptaanKU ini"

Dibalik KELEMBUTANnya, dia memiliki KEKUATAN yang begitu dahsyat.
TUTUR KATAnya merupakan KEBENARAN.
SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya.
PELUKAN dan CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya.
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa.
Dia TERHARU, dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pada orang2 yang dikasihinya.
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya.
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN, dia begitu sedih melihat KEMATIAN.
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh KEKASIHnya kerana 1 hal.
"Apa itu Ya.. Tuhan?" Bahwa "Betapa BERHARGAnya dia"



WhatSiGadisSaid :
Terciptanya Wanita dari rusuk lelaki, bukan dari kaki untuk dialasi, bukan dari kepala untuk dijunjung, tapi dekat dibahu untuk dilindung, dekat juga dihati untuk dikasihi, engkaulah Wanita hiasan duniawi.

8 comments:

LADYHEART said...

wah..nice entri..:)

cik aisha said...

buat kaum adam....hargailah wanita anda...;)

dylla abas said...

walaupun pernah baca berkali2 ttg artikle ni..tp ia tetap hebat!!

Prince Halilintar said...

begitulah istimewanya wanita..

SI GADIS AYU ADRIANA said...

Ladyheart : thanx dear :)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

cik aisha : hehe, betol3...ngee

SI GADIS AYU ADRIANA said...

dylla : tu lah..sy pon,tp sk..istimewanya kta nie :)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

prince : alhamdulillah..kurniaan Allah, sgt indah :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)