Followers

Wednesday, August 3, 2011

Jelajah 1 Ramadhan

Last 1st Ramadhan, aku ngan awex2 gonjeng mencari kedai untuk berbuka. The primary person yang cuba plan this "Berbuka" adalah Cik Jalwa. She got a new job in KL and already receive her first salary. So, die nak belanja kitaorang berbuka. Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari.

Nak dijadikan cerita, our first plan nak g Rimba Klasik, Bangi. Cik Jalwa mengidam nak makan sate. Die kata da lama tak makan sate. So, untuk penuhi impian Cik Jalwa, kami pon gerak g sana. Satu kereta, GadisComot, Kaq Leen, AzyRahman dan Cik Jalwa. Satu lagi kereta Cik Keet and her opismate merangkap housemate die. Cik Keet terus gerak ke sana dari opis. So kami gerak dulu. Hati telah berbunga nak berbuka dengan Sate Kajang. Bersuka2 on the way ke sana dalam kereta. Perot memang dah menggelupor lapar. Jam lagi beberapa minit nak berbuka. Sampai di tempat dituju, sekali.... Tup tap tup tap. Hadoiiii, tutup la plak kan. Haish. Apa pon tak boleh. Sebelah Rimba Klasik, Soho kat sebelah pon tutup. Uhuks. Jadi plan telah berubah.

Rimba Klasik, Bangi

Soho, Bangi

Dari tempat kejadian, kami beredar to next station. Village View, mak aihh, ramai giler orang. Parking kereta penuh, so, faham2 sendiri la kan, meja kompem penuh. Sabar sabar. Tukar lagi plan. Lat minute punya plan. Seterusnya plan bertukar ke Nim's Island, Kajang. Hati bergumbira nak minum Soda Ceria. Sangat sedap. Pada yang belom cuba, harus! Harus cuba, tak kan menyesal. Favourite drink of mine, aiskrim vanila with bandong soda. Yum yum (terliur time menaip). Sekali lagi kami dikecewakan. Rasa dah macam cerita Jelajah 1 Ramadhan ha. Hee. Boleh masok TV3. Haks.

Village View, Bangi

At last, we make it kat Yati Ayam Percik. Last choice for us. Parking jer kereta, azan berkumandang. Berbuka dahulu dengan bekal buah kurma. Kat kedai tue ada nasi kerabu jer + ayam percik. Baru nak order tomyam, tapi tak ada. Haduih. Makan apa yang ada. Thanx Cik Jalwa belanja saya makan berbuka hari ini. Alhamdulillah, sehari puasa da tamat. Perot pon dah kenyang. Balek la, apa lagi. Hee. Kedai tue tutp awal sebab kami orang terakhir berbuka kat situ. Dieorang tunggu kami habis makan dan berkemas. Ngee.

Yati Ayam Percik, Bangi

WhatSiGadisSaid : Andai itu dugaan di hari pertama puasa buat kami, kami redha. Dan alhamdulillah kami selamat berbuak juga. Thanx Yati Ayam Percik untuk juadah berbuka. Yum yum.

6 comments:

LADYHEART said...

wah..mcm best je tmpt 2..hehe..camat bpose!

Prince Halilintar said...

uii..rajinnya jalan2 cari makan...hehe

aleen aiden said...

woah,kesiannye..pertama ramadhan dah macam2 ye.hee

SI GADIS AYU ADRIANA said...

ladyheart : memg best tmpt2 nie..cube u g..i kompem x nysl..tp kna awl sbb slalu pnuh..hee..
salam ramadhan :)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

prince : hahaha,kwn2 sy memg prince..kaki jln,sy folo jer..hee :)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

aleen : hehehe, tue lah,dugaan bpuasa, uji kesbrn..tcbr la jgk,hahaha...alhamdulillah kalu sbr,dpt jgk kan..hee..salam ramadhan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)