Followers

Friday, July 29, 2011

Aku tacing

Sebak hati aku bila dengar lagu Patri yang dinyanyikan oleh Jinbara. Sangat bermakna bait2 lirik die. Kalau tacing terlebey, boleh meleleh air mata. Huu. Nie die :

Andai hati ini sang kecapi
perasaan jadi talinya
engkau memetik jari jemari
berlagu irama duka dan lara

Andai tubuh ini boneka
nalurinya benang sutera
engkau dalang mengawalnya
ketimur keutara kemana jua
aku hanya menuruti
mengikut apa saja hukuman

Andai diri ini taman tasik
sang kirana pula jiwa raganya
engkau menjaring dengan senyuman
dan mengurungkannya dari segala
namun diri ini insani
pasti ada kemahuannya

Kerna aku terpanah arjuna
sedikitpun tidakku menyesali ooo
aku rela ditawanan
aku rela terpatri cinta suci
aku rela ditawanan
aku rela terpatri cinta suci....ooo..oo

WhatSiGadisSaid : Hargailah orang yang berada disekeliling anda. Setiap manusia ada punya hati dan perasaan. Jangan menyesalinya andai kita kehilangannya nanti.

Friday, July 22, 2011

Cik Lip

Maaf Cik Lip.. Aku nak buat pengakuan terbuka kat sini. Sebab ko dah mengganggu hidup aku secara berterusan. Selama nie aku berdiam diri, aku cuma tengok jer ko bersuka2, bersenang2 dan bergumbira bersama teman2 ko. Ok fine, aku biarkan jer. Ko nak hepy2, ikot suka ko lah kan. Asal ko tak ganggu hidup aku dan privacy aku. Ini prinsip aku, kalau orang sakitkan hati aku, aku redho dan terima jer, sebab aku nie seorang yang penyayang lagi pemaaf. Ekot suka korang lah nak buat aku marah ker, lukakan hati aku ker, tue korang punya hal janji korang tak ganggu hidup aku. Tapi, bila korang dah sakitkan hati aku, pastu korang ganggu hidup dan privacy aku, itu aku tak boleh terima.

Sekali buat, aku bagi peluang. Dua kali buat, aku yang pemurah nie, bagi korang peluang lagi. Tapi bila aku asyik bagi korang peluang, korang naik kepala aku, ish ish ish, nie yang tak best nie. Peluang yang diberi, harus diguna pakai dengan baik. Peluang tak datang bergolek Cik Lip oih. Tapi korang wat cam hampeh kat aku. Memang maaf la erk aku bagi taw siap2. Hati aku memang tengah panas. Tapi sekarang bukan panas lagi, dah mendidih dah ha. Letak telur pon boleh jadi telur rebus untuk dimakan. Memang terbaek arr korang wat aku camneh!

Maaf banyak2 lepas nie. Tahap kesabaran aku dah di kemuncaknya bila ko ganggu aku semalam. Aku dah tak boleh terima apa yang ko tue. Dah la aku letey, tido lewat, nie ko ganggu tido aku. Hai la Cik Lip, silap banyak ko kacau tido aku. Tido tue satu keperluan untuk aku. Bila jam dah tunjuk pukul 3 pagi, ko bole wat aku terjaga, ko silap la Cik Lip ganggu aku. Dah la baper jam jer ada untuk aku tido. Nie, ko boleh plak wat aku terjaga. Maaf sangat la Cik Lip. Aku tak tahan. Ko tunggu la lepas nie.

Kalau lepas nie aku guna cara kasar, ko jangan salahkan aku sebab YOU HAVE START THE WAR!!! and i will take the revenge. Sorry kalau lepas nie banyak kematian yang akan berlaku. Maaf sangat2 Cik Lip. Aku manusia biasa, punyai banyak kelemahan dan aku sangat pantang orang mengganggu saat tido aku. MAAF SANGAT-SANGAT CIK LIPAS !!




WhatSiGadisSaid : Sangat geli bila Cik Lip jalan2 depan aku. Pastu boleh plak terbang2. Haish. Dah lah aku anti dengan benda alah nie. Maaf lah Cik Lip, aku terpaksa guna kekerasan :(

Tuesday, July 19, 2011

Segmen : Jom Serbu Blogger Sempoi


Jom Serbu Blogger Sempoi
Nak join, click kat banner atas
30 orang yang terawal sahaja tersenarai (aku tak tahu aku sempat ke tak)
Aku temui segmen ni di B.L.O.G. S.H.A.R.I.F.D.E.Z

Syarat2 segmen ini :

1. Buat entri bertajuk “ Segmen : Jom Serbu Blogger Sempoi “.

2. Letak gambar di atas dan linkkan ke entri ini.

3. Nyatakan dari blog mana anda menemui entri ini.

4. Sertakan syarat-syarat ini di blog anda.

5. Dah siap, tinggalkan link entri pada ruang komen.

WhatSiGadisSaid : Jadilah peserta 30 terawal :)

Tuesday, July 12, 2011

True Friends Always Remain

A friend is someone who listens to you without judging
Right or wrong, good or bad
When you're feeling low about yourself
They gently help you to see the right perspective again.
A friend remind you all the positive qualities
You forgot you had.

When you share with a friend
Decisions are easier to make and problems seem less serious.
A friend gives you the precious gift of time
To talk about new ideas and desires
Of reaching goals and accomplising dreams.
A friend loves you for who you are not what you do.
Feeling so accepted makes you want to try harder
And set higher goals
And acomplish more.

Through close friendship you learn the fine art of giving.
You begin to care more deeply and enjoy sharing.
Seeing the happiness you bring to another person
Increases your ability to love.
Wherever you may go in life a friend will always be with you.

A true friend is hard to find
An endangered species of the rarest kind
They never cheat, they never lie
On their truthfulness you can rely.
True friends always remain
In each other's hearts.


WhatSiGadisSaid : People may not remember exactly what you did or what u said, but they will always remember how you made them feel. Laugh friend is easy to find but cry friend is really hard to find one :).

Thursday, July 7, 2011

Merenung masa depan

Aku suka mengelamun
Aku suka berfikir
Sampai satu masa aku terfikirkan masa depan aku
What will it be???
Bahagia ataupun duka???
Pernah tak korang terfikir macam aku???
Aku sedang menanti peluang yang lebey baek dalam hidup aku
Dalam kerjaya, dalam kehidupan
Kadang2 aku pasrah dan redha dengan apa yang berlaku
Tapi kadang2, sebagai manusia yang tidak sempurna
Aku tertanya2 kenapa hidup aku begini
Kenapa orang lain berjaya
Kenapa orang lain mudah untuk mendapatkan apa yang mereka inginkan
Tapi aku? Aku tidak
Termangu2 menanti keajaiban berlaku
Mungkinkah aku seperti mereka suatu hari nanti?
Ya Allah, kepadamu aku meminta dan memohon
Dan Engkau juga tahu hanya dirimu yang dapat membuatkan keajaiban itu berlaku
Semoga apa yang aku hajatkan akan ditunaikan olehmu
Kau permudahkanlah jalan hidup ini
Setiap saat dan detik itu aku berserah kepadamu Ya Allah
Kerana Kau maha Pengasih lagi maha Penyayang
Amin Ya Rabbal Alamin

Maira sedang pandang masa depan :)

WhatSiGadisSaid : "Jika Allah tidak memberi kamu dengan apa yang kamu inginkan,maka ingatlah..Dia sedang mempersiapkan sesuatu yang lebih baik buat kamu"....

Tuesday, July 5, 2011

Nak Lagi !!!

Siapa yang baek hati kat sini?? Siapa yang rasa2 nak wat amal jariah dalam bulan Syaaban nie? Korang boleh la wat amalan baek tue kat aku. Belikan aku something.. Tak banyak pon aku mintak. Lagi 4 jer aku cukup utnuk completekan collection aku.. Hee, korang baek hati kan. Aku nak mini cooper KFC jer. Tue jer. Hee.


Tak banyak kan.. Sikit jer kan. Aku tak tahu kat KFC ada lagi tak collection nie. Huu. Tak tahu sempat nak kumpul ker tak. Aku dah beli 2 biji. Biru dan kuning. Aku nak warna puteh. Nak nak. Warna merah pon. Hitam and kelabu. (Tamaknyer).. Semua nak. Hee. Hope masih ada lagi collection nie kat KFC. Takot dah tukar dengan Transformers. Huu. Sobsob. Abang dan kakak KFC, tunggu.

Biru dan kuning (anak panah) dah dapat.. Hee

WhatSiGadisSaid : Memang aku dah lambat nak post benda nie. Tapi aku nak post gak. Hee. Dapat puteh and merah pon ok gak :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)