Followers

Thursday, June 30, 2011

Aku No.7

Cerita ini sudah basi. Tapi aku nak story jugak. Hee. Last friday, aku punya opis wat game bowling. So, kami semua kena la masok walaupon hati berat nak masok. Bukan apa, kalau terer main bowling macam Shalin Zulkifli (betol tak aku eja nama die???) tak per jugak. Nie juara longkang. Pastu nak bertanding. Gelap mata nak nampak hadiah.

Kat opis aku nie, ramai budak2 yang main bowling, under Jabatan aku siap masok MAKSWIP lagi. Pastu nak lawan ngan aku kan yang tak berapa terer nie. Hadoiiiiih. Pastu ada gak yang main bowling ikut LIGA BOWLING every week. Errghh. Pastu aku terfikir, aku juara masok longkang nie ada masa depan ker nak menang???? Ha tolong fikir jap untuk aku. Ehee. Mengikutkan fikiran aku yang positif nie, main ajer ler. Tak menang pon, atleast dapat eratkan silaturrahim antara sesama dak opis aku. And kami semua dapat bergumbira. Sebab game nie terbahagi kepada 2 : BERKUMPULAN dan INDIVIDU (Lelaki dan Perempuan). So, aku boleh menang ker????

Before that day of game, aku join penganjur pergi cari barang untuk hadiah. Kami buat hamper. Time balut2 hamper tue, tengok2 la hadiahnyer sambil mulut nie tak berhenti cakap. "Ayu nak No.7 jer." "Ayu tak minta banyak, No.7 pon kira ok dah". Mulut tak berhenti kumat kamit. Sampai hari game berlangsung pon, aku tak berhenti cakap aku nak No.7.. Time main jangan kata apa la, macam biasa, longkang lagi banyak dari strike. Kuikui. Tapi aku teruja, dalam 4 game, satu game tue aku 3x strike dan yang lain ada la spare and longkang tak terkecuali. Markah untuk game tue 114. Hahaha. Teruja teruja. Sebab aku tak pandai main. Hee.

Time announce pemenang, aku sangat tak percaya. Orang cakap lebey 44x kita sebut benda tue akan jadi kenyataan. Mungkinkah aku dah lebey 44x sebut aku nak No.7??? Hahahah. Yah, aku menang bagi hadiah individu. Aku No.7. Wahahah. Gelak besar jap. Aku pulang bersama hamper yang aku balut. Hee.


WhatSiGadisSaid : Pasni aku nak cakap positif jer. Hee. InsyaAllah Tuhan akan makbulkan. Korang pon sama okek. :)

6 comments:

SumBody Me.. said...

aku nak mini cooper..
aku nak mini cooper..
aku nak mini cooper..
aku nak mini cooper..
aku nak mini cooper..

fuh..
penat dh dok sebut..
target hari2 sebut 10x darab ngan 30hari sebulan..hm, insyaALLAH 2bln lagi dpt pakai dh kot mini cooper..heheh..

SI GADIS AYU ADRIANA said...

hahahah..
sengal jer keet taw..ngee
xpe2..positif
org nk sebut:
tahun 2011 aku dpt kerja ttp
tahun 2011 aku dpt kerja ttp
tahun 2011 aku dpt kerja ttp
....
....
hee..amin...
minicooper org dpt 2..bila nak tuntut kat keet nie..hee:)

abglan said...

Hikihik.... malaysia boleh!!

SI GADIS AYU ADRIANA said...

ngehee...
yahoo..malaysia menang bola smlm..
heee :)

SweetLikeWhat said...

Tahniah...hehe..kata-kata tu satu doa.. :D

SI GADIS AYU ADRIANA said...

sweetlikethat : ha ah..amin :)..thanx

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)