Followers

Wednesday, June 15, 2011

Akhirnya....

Alhamdulillah..Syukur aku ke hadrat Ilahi.. kerana dengan limpah kurnianya...aku akhirnya.... jeng jeng jeng.. Telah lulus dengan jayanya TEST JPJ KERETA. Walaupon agak terlewat dari calon yang lain untuk lulus (3x) sampai Cikgu di Akademi Memandu Nilai dan Pekerja JPJ pon da cam a.k.a kenal muka aku dah.. Haish. Malu bertanya sesat jalan ok lagi. Tapi malu sebab gagal test banyak kali memang sesat pon tak jumpa2 jalan. Hahahaha. Tak kesah lah kan. Janji aku dah lulus dan tak payah nak ulang ke Nilai lagi. Penat pagi2 bangon nak pergi kelas driving.

Nak di jadikan cerita, Ahad, 12 Jun 2011, aku pergi buat ulangan kelas driving untuk 2 jam. That day aku dapat kereta No.19. Aku buat latihan untuk bukit, parking dan 3 penjuru, semua menjadi. Kaki aku relaks jer main clash. Tak der lah teragak2 macam sebelum2 nie. Hee. Cikgu pon dah pesan kat aku, hari test nanti buat macam aku wat latihan hari nie. (bila aku  fikir tak der lak aku tak buat macam time latihan?)...

Hari test semalam 14 jun 2011 a.k.a hari Selasa, macam biasa lah. Time tunggu giliran, debar hati aku jangan cakap lah. Nak amek result SPM pon tak der la debor cam nih. Aku calon No.2 bagi ulangan 2 bahagian 2 (bahagian dalam sahaja). Lagi lah awal kan... Tangan sejuk, hati gundah. Perasaan nie yang tak best. Sekali giliran aku tiba. Kecut perot aku. Tapi tiba2, kereta yang aku akan guna untuk test adalah kereta No.19. Kereta yang aku pakai masa latihan. Berbunga hati. Perasaan debor surut sedikit. Lancar ujian aku untuk hari itu. Dari ujian bukit ke ujian parking then akhirnya ujian 3 penjuru. Alhamdulillah. Aku berjaya. Amin. Pas nie leh la drive keta dah. Hee.


WhatSiGadisSaid : Tuhan selalu dengar permintaan hambanya. Ini terjadi pada hari aku test. Aku niat kat hati dan minta padanya supaya aku dapat kereta No.19, rezeki aku, aku dapat. Bersyukur padanya. Die selalu mendengar rintihan kita. Always be ther for us. Janganlah kita menjauhkan diri kita darinya. Amin.

6 comments:

fybest said...

tahniah2....

Mas said...

alhamdulillah....tahniah ayu..

SI GADIS AYU ADRIANA said...

fy : thanx :)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

kak mas : amin..alhamdulillah..hee..best2 :)

Little DaMiA.. said...

tahniah ayu.. lps ni akk kna banje ayu teh tarik gelas besar lah ye spt yg dijanjikan d:)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

tq k.liza..hee..orite..janjimu ku tuntut..hee
p/s : adiah mia lewat sikit eh..but i will give it :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)