Followers

Wednesday, May 18, 2011

Wajah PAN ASiAN

Sejak 3 bulan lepas, aku mula start minum Pati Prune INNERSHINE. Nie gara2 kes kena hasut dengan housemate aku Azie la. Sekali ngan Kaq Lin pon join minum. Ehee. Adakah aku mudah dihasut??? Oh itu tidak mungkin. Aku terhasut pon bila dieorang cakap Innershine nie bagus untuk kulit. Konon Innershine boleh hilangkan parut. AKu bila dengar sal parut, laju je lah. Aku in process nak hilangkan kesan parut excident aku tuh. Uhuu. Da bertahun tak hilang. (padahal malas nak sapu ubat, padan la tak hilang parutnya)..Hee. Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal Innershine nie korang boleh search kat internet sal benda nie. Tak pon korang tekan link nie BRANDS WORLD. Macam2 jenis brands korang boleh ushar.



Selain tue, aku try minum pati prune nie sebab die bagus untuk penghadaman. Perot aku nie kadang2 susah nak hadam. Ada masalah cket. Tapi sejak aku ambil pati prune nie, Alhamdulillah. Perot dapat hadam dengan baik. Kulit aku rasa makin lembut. Dan ada yang tegur cakap muka aku makin berseri dan tampak lebih cerah. Eyeback aku pon dah kurang. How nice. Kesan die sangat cepat. Kepada gadis dan wanita diluar sana yang ingin tampak lebey berseri, boleh la try produk nie. Sebab aku jamin dan yakin ianya baik untuk kesihatan tubuh kita. Ehee.

Berbalik pada cerita asal, sejak 2 menjak 3 menjak 4 menjak 5 menjak nie (banyak plak menjak die kan), aku heran. Bukan mahu mendabik dada, meninggi diri or lebih senang orang cakap nak perasan ark o nie, kalau aku pergi memana, jumpa sesapa yang tak dikenali, dieorang mesti tanya aku dengan soalan2 nie :

You malay ker?? (Da memang kompem la kan)

Are you Australian?? (Salah pandang ker)

You orang Hindustan ker?? (Blur)

You mix ker?? (ermm, maybe)

Awak orang Melayu ker??

You orang Serani?? ....Canteq. (Ehh..)

Bla...Bla.. Blaa.........

Aku pon tak tahu. Nak kata muka aku bukan Melayu, memang dah kompem2 ada cop Melayu kat dahi aku. (tak caya cuba tengok)..ehehee. My Mama orang Malaysia, melayu tulen okeh. And My Abah also. Memang dah dicop orang Melayu adri dalam perot lagi. Ehee.. But my grand grandfather ada darah kacukan Pakistan. Mungkin disebabkan itu, mungkin okeh. Aku pon tak tahu sebab tak pernah jumpa. Uhuu. Apapon bila orang tanya aku akan jawab, “Saya orang Melayu” dengan bangganya. Tapi kelakar bila housemate aku wat statement “Ayu muka PAN ASIAN”, tue semua orang asyik cakap camtue. Ehee. Geli hati aku dengar. Ngee.

  
(Orang selalu cakap muka aku macam wardina kalu bertudung..Ehee)

ada tak iras wardina??kuikui
WhatSiGadisSaid : Mr.Effidayu cakap muka aku macam orang Bangla, sadis toi. Ehee. Biar la. Buah hati die jugak. Hahah. Dan sometimes aku terfikir, adakah innershine memberi tamparan hebat kepada wajah aku sampai orang cakap aku dari mana2 entah. Ehe (oh itu sungguh perasan. Sebab baru jer minum innershine, tapi kes nie da berabad terjadi)... Ngee. Maaf, bagi chan aku pasan sekejap..;)

11 comments:

Little DaMiA.. said...

hahahhaa.. glamour u... d:) besh r dpt berkawan dgn ayu.. hrp2 le aura pan asian ayu tu dpt kat akk plak.. ngeee d:)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

ehe..sengal jer akak..ayu x rs la mka pan asian tue..huu..ngee..tp kalu org yg nmpk,ok la kan..ngee..malu cek..hee

SumBody Me.. said...

patot r skang rasa cam dah kurang glemer..ruoa2nya sbb dh jarang dapat nak jalan sesama ngn ayu..heh3..

pRiNCe said...

"prince dtg melawat sahabat2..korang sudi tak lawat prince balik ??"

Mas said...

pan asia???
ngeh3x..

LindaRahim said...

kak tengok ada rupa arab arab la...

Prince Halilintar said...

owhh..patut la semakin berseri2 je tgk gambar tu...hehe

SI GADIS AYU ADRIANA said...

keet : ahaks..sengal jer kan..xpe2..t jln2 ngan ayu p jln TAR eh..kuikui

SI GADIS AYU ADRIANA said...

prince : orite..will visit ur page then..ngee..itu tak tahu nk kata..tp kwn yang ckp..peli kot..ngee

SI GADIS AYU ADRIANA said...

kak mas : budak comot tengah pasan la akak :)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

kak linda : ngee..eh,hiks..xde la..besa jer ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)