Followers

Monday, May 16, 2011

18 SX - Lemakku di PINGGUNGKU

Oh lemak kesayanganku, kau telah selamat bersemadi di tubuhku, di pinggangku dan dipunggungku.
Oh lemak kesayanganku, kau telah bersemadi makin hebat di tubuhku sejak beberapa bulan yang lalu.
Oh lemak kesayanganku, dengan hebatnya kau menjalar ditubuhku tanpa mengira waktu dan tanpa mengambil peduli perasaanku.
Oh lemak kesayanganku, kau harus berpisah dariku mulai saat ini, minit ini, jam ini, hari ini, minggu ini, bulan ini !!!! Harus! Wajibal qunnah!

Oh lemak !
Amacam, nice tak syair puitis lemak dari aku. Hahaha. Sebenarnya nak citer yang badan aku semakin chubby dan semakin mubby. Bukan seorang, bukan dua orang, tapi banyak orang dah tegur tentang lemak2 di badanku. Mula2 aku macam, ah ok. Selagi boleh makan, aku makan la kan. Nanti esok2 tak leh makan, menyesal lak. Tapi bila dah Mr.Effidayu peli aku baek punya dengan statement “Orang lain sibuk nak diet walaupon dah kurus, tapi sayang rileks je kan, wat tak tahu jer”... And aku “errrr”. (Speechless)..

Alrite. What should i say then bila My Mr. Dah tegur. Aku harus 110 % cari jalan mengembalikan badan aku kepada badan aku yang agak langsing macam model tuh!..Oh itu tipu. Hee. Itu apa yang Mr.Effidayu cakap, bukan aku. Ngee. Nie statement die, “B ingat lagi masa mula2 jumpa sayang kat Alamanda dulu (nie kes tahun lepas). Kaki pon ada bentuk, tapi sekarang.... Hee.. Ha b sudah. Tak yah peli lebey2, tumbuk kang. Bila Mr.Effidayu cakap camtu, and bila aku pon rasa tak longgar ketat bila aku menyarung jeans aku, aku like ahhhhhh!! Namungkin. It was true that í'm getting bigger and bigger. Uhuks.

So, starting from this week, aku da cuba kurangkan pemakanan aku. Bila Mr.Effidayu tanya nak makan tak (bila jam around 9 ke atas), aku jawab tak nak. Even perot agak memberontak nak makan. Tapi aku harus nekad. Then after this aku nak try stop from taking nasi putih or apa yang berkaitan dengan nasi. Mula nak try ikot cara diet atkins macam rujukan di blog SAYA NAK KURUS, tapi aku tak sekuat tue lagi. Untuk cubaan pertama, aku kena try tak ambil nasi dulu. Kalau dalam sebulan leh tahan, baru aku nak try diet atkins tue. Kalau badan still chubby la. Kalau dah longgar jeans aku, hee, rasa2 aku tak wat kot diet tue. Ngee. Kalau nak kurus lagi, aku wat. Hahaha.

Nak body macam Fasha leh???
Everyone, please support me. Sebab aku betol2 nekad nak kurangkan lemak die PINGGUNGKU! Jia you ! You can do it!

WhatSiGadisSaid : Credit this title blog entry to Mr.Effidayu sebab... Die yang suh aku wat tajuk entry nie time dok peli aku. Haish.. Tunggu la, aku kena buktikan kat die. Huu. 

18 comments:

may_love@me said...

waaakakakah..kamoo sama seperti aku..OMG...tp skg umi dh start x minum pagi,skg nie nk test x mkn nasi lak..nk wt semua tu leh je,y penting hati kena ikhlas nk kurus..gut luck dear,,,

SI GADIS AYU ADRIANA said...

huu..tue arr..tp mama ayu tak kasi x mkn pg..t msok angn..hee..atleast minum cket mie..jom diet sama..nekad!hee

may_love@me said...

klu nk mkn pun,mkn dlm kul 10pg..nti x ade r lapar sgt..umi ok je..ayu tu iman x kuat..hahaha

SI GADIS AYU ADRIANA said...

huu..harus kuat pas nie..nekad nak kurus bg jd ala2 ms msok keje lu..hee..(Bajet)..ngee

Elis Escada said...

hihih...chaiyok! chaiyok!

Cik Yatt said...

sye pon nk kurus..huhu

SI GADIS AYU ADRIANA said...

elis : wuaaaaaaaaaaaa...ngeri ok..

SI GADIS AYU ADRIANA said...

Cik Yatt : jom kita diet sm2..tp sy tgok pic awk,lgsg jer..ngee :)

SumBody Me.. said...

ok2..jom bdan bg jd cam fasha..tp prangai jgn macam prangai fasha..buat muka fasha takpe sbb dia cun..haha.
x gemok ah ayu..sndiri ja rasa cmtu..

man said...

diet dgn cara makan makanan seimbang.

Mas said...

bestnyee akak dah ramai kawan berdiet..yey!!

moh kite diett..

Lawak la JK..siap perli2 camtu lagi..ni dah kes siyes ni ayu...chayok2x..

Prince Halilintar said...

jom la jogging...hehe

Little DaMiA.. said...

hahahaha.. ok cik ayu selamat berdiet ok..
apa2pun klo ayu chubby pun ayu ttp cun.. wakakakaka...

SI GADIS AYU ADRIANA said...

keet : heheh..sengal jer..nk nk bdn mcm fasha..bdn jer..muka nk muka ayu...hehehe

SI GADIS AYU ADRIANA said...

man : alrite man..memg seimbg sy mkn..ns lemak skali bantai..ehee

SI GADIS AYU ADRIANA said...

kak mas : th xpe kak mas..nie kes detektif conan pon xle selesai..hee

SI GADIS AYU ADRIANA said...

prince : hee..nk p jog..tp x pegi2 lg..cna..hee

SI GADIS AYU ADRIANA said...

kak liza : huu..peli erk..ni JK bg bp nie..ehee..chayok2..seram da ha..wuaaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)