Followers

Thursday, May 26, 2011

Tq My Wonderful Followers

Yahoo... I'm waiting for this.
Tq My 100 Wonderful Followers
Love you all..
Muahhhh (:

Here my gift for all 100 of you yang SweetTweet Followers :


You can keep it as my giveaway.
Thanx again.
Sayang Kamoo Sumer.
+)

Love ...

People falling in love
People break others heart
People changed

Do say “I Love You” to me
Do remind me if I forget to love you
Do remind me that I have you in my life


Because ... People remember forget
People easy to fall and easy to changed their heart
Do remind them and do remind yourself

Love them who love you
Don’t love to deep because you’ll get hurt back
Fair to love and fair to get love

The minute I heard my first love story I started looking for you
Not knowing how blind that was.
Lovers don't finally meet somewhere.
They're in each other all along

WhatSiGadisSaid : Tetibe aku terfikir.. Asal few days nie aku jiwang sangat.. Ehee. Layan jer (:

Monday, May 23, 2011

Alone here

Sitting alone here
In my room and I look outside
Raining is there, very hard
Like it know how it feels right here

Sitting alone here
Watching television and crying
The drama full of tears
Really touched my heart

Sitting alone here
Thinking about the future
Could it be happiness or else
Make heart beat faster

Sitting alone here
Waiting for you to come
Meet me and acompany me ever
But it was only one of my wish

Sitting alone here
Wishing the day to come
Be with us forever
And fullfil our dream


Yesterday was a memorable, Today is the reality, Tomorrow is a dream.
We are only able to plan, but Allah determines everything.
Happy people will not think about tommorrow but they enjoy the day.
So, be happy people and make the day beautiful

WhatSiGadisSaid : Ok tak poem aku?? hee..nak jadi penyair lak hari nie..Kuikui. Poem nie sekadar rekaan aku semata2. Tak ada kena mengena antara yang hidup dan mata. Sekadar nak improve my English :). Enjoy it.

Wednesday, May 18, 2011

Wajah PAN ASiAN

Sejak 3 bulan lepas, aku mula start minum Pati Prune INNERSHINE. Nie gara2 kes kena hasut dengan housemate aku Azie la. Sekali ngan Kaq Lin pon join minum. Ehee. Adakah aku mudah dihasut??? Oh itu tidak mungkin. Aku terhasut pon bila dieorang cakap Innershine nie bagus untuk kulit. Konon Innershine boleh hilangkan parut. AKu bila dengar sal parut, laju je lah. Aku in process nak hilangkan kesan parut excident aku tuh. Uhuu. Da bertahun tak hilang. (padahal malas nak sapu ubat, padan la tak hilang parutnya)..Hee. Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal Innershine nie korang boleh search kat internet sal benda nie. Tak pon korang tekan link nie BRANDS WORLD. Macam2 jenis brands korang boleh ushar.



Selain tue, aku try minum pati prune nie sebab die bagus untuk penghadaman. Perot aku nie kadang2 susah nak hadam. Ada masalah cket. Tapi sejak aku ambil pati prune nie, Alhamdulillah. Perot dapat hadam dengan baik. Kulit aku rasa makin lembut. Dan ada yang tegur cakap muka aku makin berseri dan tampak lebih cerah. Eyeback aku pon dah kurang. How nice. Kesan die sangat cepat. Kepada gadis dan wanita diluar sana yang ingin tampak lebey berseri, boleh la try produk nie. Sebab aku jamin dan yakin ianya baik untuk kesihatan tubuh kita. Ehee.

Berbalik pada cerita asal, sejak 2 menjak 3 menjak 4 menjak 5 menjak nie (banyak plak menjak die kan), aku heran. Bukan mahu mendabik dada, meninggi diri or lebih senang orang cakap nak perasan ark o nie, kalau aku pergi memana, jumpa sesapa yang tak dikenali, dieorang mesti tanya aku dengan soalan2 nie :

You malay ker?? (Da memang kompem la kan)

Are you Australian?? (Salah pandang ker)

You orang Hindustan ker?? (Blur)

You mix ker?? (ermm, maybe)

Awak orang Melayu ker??

You orang Serani?? ....Canteq. (Ehh..)

Bla...Bla.. Blaa.........

Aku pon tak tahu. Nak kata muka aku bukan Melayu, memang dah kompem2 ada cop Melayu kat dahi aku. (tak caya cuba tengok)..ehehee. My Mama orang Malaysia, melayu tulen okeh. And My Abah also. Memang dah dicop orang Melayu adri dalam perot lagi. Ehee.. But my grand grandfather ada darah kacukan Pakistan. Mungkin disebabkan itu, mungkin okeh. Aku pon tak tahu sebab tak pernah jumpa. Uhuu. Apapon bila orang tanya aku akan jawab, “Saya orang Melayu” dengan bangganya. Tapi kelakar bila housemate aku wat statement “Ayu muka PAN ASIAN”, tue semua orang asyik cakap camtue. Ehee. Geli hati aku dengar. Ngee.

  
(Orang selalu cakap muka aku macam wardina kalu bertudung..Ehee)

ada tak iras wardina??kuikui
WhatSiGadisSaid : Mr.Effidayu cakap muka aku macam orang Bangla, sadis toi. Ehee. Biar la. Buah hati die jugak. Hahah. Dan sometimes aku terfikir, adakah innershine memberi tamparan hebat kepada wajah aku sampai orang cakap aku dari mana2 entah. Ehe (oh itu sungguh perasan. Sebab baru jer minum innershine, tapi kes nie da berabad terjadi)... Ngee. Maaf, bagi chan aku pasan sekejap..;)

Monday, May 16, 2011

18 SX - Lemakku di PINGGUNGKU

Oh lemak kesayanganku, kau telah selamat bersemadi di tubuhku, di pinggangku dan dipunggungku.
Oh lemak kesayanganku, kau telah bersemadi makin hebat di tubuhku sejak beberapa bulan yang lalu.
Oh lemak kesayanganku, dengan hebatnya kau menjalar ditubuhku tanpa mengira waktu dan tanpa mengambil peduli perasaanku.
Oh lemak kesayanganku, kau harus berpisah dariku mulai saat ini, minit ini, jam ini, hari ini, minggu ini, bulan ini !!!! Harus! Wajibal qunnah!

Oh lemak !
Amacam, nice tak syair puitis lemak dari aku. Hahaha. Sebenarnya nak citer yang badan aku semakin chubby dan semakin mubby. Bukan seorang, bukan dua orang, tapi banyak orang dah tegur tentang lemak2 di badanku. Mula2 aku macam, ah ok. Selagi boleh makan, aku makan la kan. Nanti esok2 tak leh makan, menyesal lak. Tapi bila dah Mr.Effidayu peli aku baek punya dengan statement “Orang lain sibuk nak diet walaupon dah kurus, tapi sayang rileks je kan, wat tak tahu jer”... And aku “errrr”. (Speechless)..

Alrite. What should i say then bila My Mr. Dah tegur. Aku harus 110 % cari jalan mengembalikan badan aku kepada badan aku yang agak langsing macam model tuh!..Oh itu tipu. Hee. Itu apa yang Mr.Effidayu cakap, bukan aku. Ngee. Nie statement die, “B ingat lagi masa mula2 jumpa sayang kat Alamanda dulu (nie kes tahun lepas). Kaki pon ada bentuk, tapi sekarang.... Hee.. Ha b sudah. Tak yah peli lebey2, tumbuk kang. Bila Mr.Effidayu cakap camtu, and bila aku pon rasa tak longgar ketat bila aku menyarung jeans aku, aku like ahhhhhh!! Namungkin. It was true that í'm getting bigger and bigger. Uhuks.

So, starting from this week, aku da cuba kurangkan pemakanan aku. Bila Mr.Effidayu tanya nak makan tak (bila jam around 9 ke atas), aku jawab tak nak. Even perot agak memberontak nak makan. Tapi aku harus nekad. Then after this aku nak try stop from taking nasi putih or apa yang berkaitan dengan nasi. Mula nak try ikot cara diet atkins macam rujukan di blog SAYA NAK KURUS, tapi aku tak sekuat tue lagi. Untuk cubaan pertama, aku kena try tak ambil nasi dulu. Kalau dalam sebulan leh tahan, baru aku nak try diet atkins tue. Kalau badan still chubby la. Kalau dah longgar jeans aku, hee, rasa2 aku tak wat kot diet tue. Ngee. Kalau nak kurus lagi, aku wat. Hahaha.

Nak body macam Fasha leh???
Everyone, please support me. Sebab aku betol2 nekad nak kurangkan lemak die PINGGUNGKU! Jia you ! You can do it!

WhatSiGadisSaid : Credit this title blog entry to Mr.Effidayu sebab... Die yang suh aku wat tajuk entry nie time dok peli aku. Haish.. Tunggu la, aku kena buktikan kat die. Huu. 

Wednesday, May 11, 2011

Never say Never

See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there's just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It's my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.


I got failed again second time in my driving test. Di tempat yang sama (Bukit). Sangat malu, sangat sedih dan sangat kecewa. Malu pada cikgu driving dan malu pada orang JPJ (sebab dieorang dah cam sangat ngan muka aku. Malu seyh). Huks. Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tiada berguna. Aku menangis berdarah sekalipon, orang JPJ takkan kasi aku lulus. So, dun try ever give up. As JustinBieber said "never say never" and also pepatah melayu ada mengatakan "gagal sekali (even 2x) tak bermakna gagal selama2nya". Should fight then after this. Takkan nak gagal lagi. Wo bu yao!!!!

WhatSiGadisSaid : Sedey sangat sebab nak kena bayar lagi untuk re-test. Hu. Kena cut cost untuk shopping baju raya next month...Wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...Tue yang paling sedey sebenarnya. Hee.

Monday, May 9, 2011

Selamat Hari Ibu MAMA!!!

Cewahhhh... Lambat aku nak post entry sal mama'day kan. Mama's da pon berlepas semalam, 8 MAY 2011. Tapi aku tak kira, aku nak hupdate jugak entry nie. Hee.

Actually a little things to story mory here. Nak inform that every year, aku tak kan lupa ucap "Selamat Hari Ibu" to MyMama. Hope for other next year year pon, i will not forget to say Selamat Hari Ibu to MyMama and told her that i love her very much. I love you so much Mama.

Special things about MyMama is...She is the best Mama i have. Sangat sporting (kawan pon cakap camtu.hee) . Always listen to all of my words. Always be beside me when i needed her. Always spread away my tears (kes nie kira selalu dah..huu). Tapi Mama still ada bila Ayu perlukan mama. Dari time belajar sampailah sekarang, Ayu selalu jauh dengan mama. Sapa suruh belajar jauh2 kan. Dari umur 19 sampai lah sekarang. Dah kerja pon jauh. Huu. Hope someday, Ayu akan selalu ada disamping Mama selalu macam Mama selalu ada dengan Ayu bila Ayu perlukan Mama. Amin.

Masa belajar dulu, bila Ayu down, bila Ayu sedey, Ayu mesti cari Mama. Pastu Ayu cita apa yang jadi kat Ayu sampai nangis2. Ayu lupa, ayu da buat Mama risau bila Ayu nangis. Last2, Mama pon nangis sekali dengan Ayu. Ayu minta maaf Mama. Buat Mama risau. Sama jugak, bila Ayu dapat berita gembira, orang first yang Ayu akan cari ialah Mama. Ayu mesti cita happy story sungguh2 kat Mama. Mama tumpang gembira untuk Ayu. Seronok sangat.

Bila Ayu tak call disebabkan perkara2 yang tak dapat dielakkan, Mama mesti call cari ayu. Sebabnyer Mama risau jadi apa2 kat Ayu. Huu, sorry wat Mama risau lagi. Bila call, time nak letak tue, a phrase "I Love You Mama" and "I Miss You Mama", sudah jadi kebiasaan untuk Ayu sebab Ayu memang memaksudkannya. Sayang dan rindu Mama selalu. Baru tak balek 2 minggu, rasa dah macam 2 bulan. Hmm. Nak balek selalu pon tak boleh jugak sebab jarak rumah bukab macam Batu Feringgi dengan Telok Bahang. Huu. Bila dah lama tak jumpa, bila call, Mama mesti sebak and kadang2 nangis masa Ayu nak letak tipon. Huu, sedey Ayu. Mama jangan sedey eh. Anak Mama ok2 je kat sini. Maaf sekali lagi sebab selalu buat Mama risau.


Apapon, Mama the best Mama yang Ayu ada. Ayu cuba jadi anak yang terbaik untuk Mama. SELAMAT HARI IBU MAMA!!! Ayu sayang Mama selalu... Muahhhhhhhh!
WhatSiGadisSaid : Semalam dapat jumpa Mama sebab Mama ada kat umah kakak. Hee. Dan sempat berikan hadiah (tudung macam mama nak). Suker2. Hee.

Thursday, May 5, 2011

SAYA SEORANG BLOGGER

Mata mengantok. Perot kekenyangan selepas membelasah cekodok, pisang abu goreng, wadeh dan bihun goreng.. (banyaknya aku makan..hee). Bila da jadi kes macam nie, nak wat kerja pon da slow.. Hurmm.. So, aku pon blogwalking sekejap.. Aku blogwalking kat blog Abang Ben. Tuptap, terbaca entry JIKA ANDA SEORANG BLOGGER. So aku follow instruction yang die suh wat.


SAYA DAPAT BANNER NI DARI BEN ASHAARI.
Untuk mengetahui cara dan tujuan, sila klik SINI.

WhatSiGadisSaid : Abang Ben, first time follow segmen Abang Ben. Haish :)

Wednesday, May 4, 2011

50 SweetPie , Love You All

Semalam lepas sign out MyBlog, ada niat kat hati, hope today my followers will be counted to 50. So, macam biasa, after take my breakfast, i will do sign in MyBlog sebabnyer.... nak ushar followers. Sama or bertambah. Hee. Rutin harian semestinya. Kuikui. Bila view MyBlog pagi nie and here it is, MyBlog da ada 50 followers. Yahooo!!! Sangat teruja. Suka sabgat. Sengal kan. Padahal orang lain punya blog, followers da melambak. Aku masih terkedek2. Aku masih belajar lagi bab memblogging lagi. Still new. Still many thing aku nak kechup. Wah, dah macam study plak nak kechup subjek. Ahaks. Tapi i dun mind. I will do my best in blogging. 

Aku dah lama buat blog nie. Bila aku mula menaip any new entry, aku sekadar suka2. Tapi bila aku buka blog2 yang aku follow, aku berfikir sejenak. Hati aku terusik dan aku mula memblogging dengan agak serius. Aku set new target. Bila aku memblogging, bila aku menaip entry2 ini ianya adalah sebab aku nak entertain MyFollowers especially, and to any others yang sudi melawat MyBlog. So, here they are. Thanx to MyFollowers. Love you all lots. Sebab korang aku makin bersemangat menaip. Tak lupa juga kepada anyone out there yang sudi melawat MyBlog yang ala2 BlogkuLuahanku ini. Sudi2 la menjenguk lagi okeh.


WhatSiGadisSaid : Suka sangat rini walaupon pagi tadi agak xde mood sebab nak kena langgor ngan keta. But thanx to MyFollowers. You all make me happy :). Thanx a lot jugak pada blogger yang beri tunjuk ajar pada aku untuk berblog :). Love Yah!!

Tuesday, May 3, 2011

A dream of mine

I was sitting nearer the window.. Looking outside.. And without i realized, i was crying there. I'm so sad to think that i'm useless. I was so scared to heard a sentenced "you are useless".

USELESS...useless..Useless..USEless
useless...UseLess..useLEss
useless..useless..useless..useless..useless
I AM???USELESS?
useless AM I? i am USEless
UseLESS...useLess..useless..USELESS
useless..useless..useless
useLess..USELESS..UseleSS..uselEss
useless AM I? i am USEless

Ahh, no i'm not. I'm not useless. It was a war. A war in my heart. A big war with my feelings. This word were in my head. Crossing there and there. Putting here and here. I hate it. Coz i'm not. No i'm not. I cried a lot. Crying until no more tears. Not one a little of tears. No more. 

I look outside. Pointing to something out there. I saw it. A girl wearing white dress. Cute. Looking at me deeply. Who is she? Why she is looking at me like that. A ghost? Nah, she's not. Then who is she? Why was she standing there. Alone? More longer, she nearer and nearer me until i can saw her face clearly. And... she smiling at me. Yah, smile. Smiling at me honestly. Why she do that? And what i could think that time, who is she??? Why she did that to me? I just don't know who is she. After a time, she's dissapeared slowly.

Loudly, i was scream NO, DON'T GO!!! and then i was awake. That was just a dream. A dream is it? Who is she. Why i dream that? Why and why?

I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder (wonder) of a fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream

Positively i told myself, you're not useless. That girl tried told me that i'm not useless with her smiling. Yah, maybe that's true. So, i ended up to think that was a present for myself. A present to remind myself to be strong. In order to face the future. The reality that might be someday.


WhatSiGadisSaid : Sorry if my english word is bad or broken. This story is just a fiction. Have nothing to do with myself, you or anyone. Tq :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)