Followers

Wednesday, April 27, 2011

Jdrama Buzzer Beat Best

Aku peminat cerita Jepun. Tak kisah la movie die ker, drama die ker, dan apa2 yang berkaitan show Jepun nie, aku memang suka lah. Artis die jangan kata la kan. Maaf lah, tapi aku memang suka. Hee. Tue yang aku boleh cakap.

Korang kenal tak YAMASHITA TOMOHISA atau YAMAPI (panggilan manje die di kalangan kawan dan family). Aku minat habis kat mamat nie. Dari zaman masa belajar2 dulu. Kawan aku la, Cik Zatie yang start kenalkan die kat aku. Wah macam kenalkan orang lak. Padahal tunjuk gambar and cita mamat nie dari group mana. Hehehe. Bajet jer kan. Haks. Die lah pembawak virus hal2 yang berkaitan Jepun nie. Aku pon da terkena virus Jepun nie. Hee. Aku pon ape lagi. Mula la start kumpul jdrama, movie, shows and apa2 yang berkaitan dengan Yamapi nie. Tak pon aku hamek jer dari Cik Zatie. Ngee. Sebab die jugak pendownload hebat citer2 Jepun nie. Al-maklumlah kan sebab die nie kaki internet. Die tahu kat mana nak dapatkan cita2 nie. Aku lak kaki mengopy dan paste mana2 yang aku tak dapat. Hahahah. Sengal jer. Tapi sekarang nie kena la dapatkan maklumat sendiri. Sebab da tak boleh nak mengopy and paste. Sob sob. (Cik Zatie da jauh dari kiter)..Huu. Hee.

Tak kesah lah kan. Sekarang berbalik pada tajuk entry aku. Ada entry sebelum nie, aku ada story pasal Jdrama Buzzer Beat. Aku nak tengok drama tue kan. Akhirnya aku da dapat tengok. Thanx to teman opis aku. Sebab die yang bagi aku citer tue sebab die pon kaki layan citer Jepun. Hee. Die tahu aku minat Yamapi. Sebab ada gambar mamat nie tergantung kat meja aku. Hahaha. Thanx sangat2 dan aku teruja bila die cakap die ada citer tue. Hahaha. Macam durian runtuh lak kan.

Drama nie sangat best. Aku tak tahu pendapat orang lain. Tapi kalau aku, aku suka sangat. Hee. Naoki (Yamapi) hontoni kakoi.. Jalan citer die sweet. Mengisahkan impian Naoki untuk menjadi seorang pemain basketball yang handal. Macam2 halangan dihadapi untuk capai impian die. Cian die bila awek die curang dengan pemain basketball lain di dalam team dieorang. Da la die sayang awek die sangat. Tapi lepas die putus, die berkenalan dengan Riko. Riko nie pemain violin. Dieorang tak sedar yang dieorang sama2 jatuh cinta. Sweet sangat. Aku da ulang banyak kali tapi tak jemu tengok drama nie. Hahahah.


WhatSiGadisSaid : Kepada yang berminat boleh la dapatkan drama nie. Korang takkan menyesal. Jaminan aku. Hee.

1 comment:

AkuMuzikFilem said...

crows o sangat merangsang adrenalin. so inspired. BR pun. yang lain, tak tahu. oh lupa, akira kurosawa film

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)