Followers

Monday, March 7, 2011

Tempahan Baju Raya 2011

Wah, nie da kes berat. Awal giler nak tempah baju raya kan. Posa pon belom, tapi dah nak tempah baju raya. Hehehe. Actually last Saturday, i went to Seri Kembangan, Selangor to pick up my tempahan baju. Tak silap aku da dekat 2 bulan jugak arr baju yang aku tempah tue siap. Tapi aku biarkan tersadai jer kat kedai tue. Biasa la kan. Orang banyak tanggungan.. Hee. Padahal bajet lari. Wahaha. So, 2 bulan tak amek, aku siap kumpul dulu wet tempahan tue. Ada la around 2 hundred. Gila kan. Tempah baju jer pon. Tapi okey laa, aku dapat 3 pasang baju baru. Hoho. Mahal pon sebab aku mintak tailor tue jahitkan manik.. Nak jahit sendiri, tak terjahit..Huu. Tapi aku nak belajar jahit manik. Harus! Sebab nanti tak payah nak bayar mahal2. Huu. Untuk tempahan kali nie aku tak menyesal pon. Sebab butik tue jahit memang kemas. Cantik! I like!

Nak story kat korang, masa aku amek baju aku, aku bawak housemate aku, AZIE. Die plak nak tempah. Hee. Nie orang yang ke5 aku bawak ke butik tue selepas KAK MAS, KAK LIEZA, NARD, dan KAK LIN. Ramai kan. Heheh. Kena mintak royalty nie. Bawak customer. Kasi untung dieorang. Hahahh. Okey2. Back to my story. Time aku belek2 baju yang aku nak amek, cek balek, mana taw ada yang tertetas ke, benang terkeluar ke, tercarit kain ker (cerewet betol), untuk keselamatan time pakai baju tue jugak nanti kan3?? hee. Tiba2 tailor tue tanya aku, "baju raya nanti nak tempah tak???".. err... Regular customer la katakan (pasan), hee. Boleh jugak. Last year pon aku tempah kat die. So, tailor tue tanya, kalau nak tempah, die bookingkan tarikh untuk aku. Wah wah wah. Bagus tol erk. Jaga customer punya plan. Hee. Aku pon apa lagi. Alang2, book je la. Hee. So, safe dah untuk baju raya 2011. Jangan jeles okek. Hee.


WhatSiGadisSaid : Misi mencari kain untuk baju raya 2011 akan dijalankan di Jalan TAR tak lama lagi. Plan jangan tak plan. Duit maw kumpol dulu. Hee.

PesananPenaja : Cik Keet, Cik Jalwa, Cik Lin dan Cik Azie, tolong amek perhatian yer!!! Hee

8 comments:

SumBody Me.. said...

Baeekk..!!jom p serbu jalan TAR..huks..rugi plak semalam xda bli baju n kain masa org ngah ofer nk blanja..huks3... (T,T)

SI GADIS AYU ADRIANA said...

laa...awat juai mahal...
lenkali jual murah cket..hehehe
jgn tolak rezki..kuikui
org siap book da nk tmph..hee

Mas said...

bestnyee..xsaba nk antar nih..next week nk antar laa..bole ambik gaji nnt..!!
ayu,nnt upload gambar baju yee..fokus sikit tang manik..hehehe..sure cantik!

SumBody Me.. said...

segan sbb dh 2hari hidup ditaja dorg.xkuar sekupang pon..hee...

SI GADIS AYU ADRIANA said...

Mas : heheheh...uit..nak gambar kena mai amek sdri guna hp touch2..hehehehe...ha p la antar..ngee...bole book sx untuk bj ry..ngee :p

SI GADIS AYU ADRIANA said...

keet : apakah???jalwa n anem or Mr.H????xpe...mrah rezki dorg blnja keet..hee

Anonymous said...

salam..boleh tau tempah kat mana?? saya sedang cari tailor area seri kembangan. Thanks

SI GADIS AYU ADRIANA said...

i c..
sy tempah kat area tmn pinggiran putra
kedai nama INSTIMAZ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)