Followers

Friday, March 4, 2011

Oh My Dear PTPTN

Aiyak, da berapa lama tak post ini entry da... Ni kes nak menghedit background blog la nih! Alih2 tak jugak tukar2. Still remain with the black background.. Hadoyai, apa punya turr la ini budak. Sebenarnya pala hotak nie sarat dengan idea. Macam2 aku nak post. Cerita seminggu lepas la, 1 bulan lepas pon ada. Semua la aku nak post. Tapi jap, apa yang paling urgent aku nak post sekarang adalah mengenai isu PTPTN aku! Pasal aku bukan pasal PTPTN orang lain. Hee.

Actually after lunch tadi, masok jer opis teros aku menenggekkan punggong aku ke atas sofa yang tak berapa nak empuk. Macam selalu, aku akan melanyakkan tapak tangan aku sebesar sekecil tikus ke atas tetikus. Pastu apa lagi, click click la.. Hee. Apa la yang aku dok merapu nie.. Hee. Lali mengantuk. Kenyang2 makan time lunch tadi. Okey, back to our story mory. Bila aku da click, aku search blog ex-housemate aku, "SHAWAKIR".. ( Cik Keet jangan marah, nama tue unik)..i like.. you like too rite..heheh. Aku baca entry terbaru die. Korang taw tak sal per.. Teros menusuk ke qalbu aku yang paling dalam.... Huu.. Die citer sal boyfriend aku la, sapa lagi kalau bukan my dear PTPTN! sayup jer baca die punya entry...Huu.

Aku nie sebenarnya sama dengan jer ngan awex nie. Hee. Apa yang sama. Samanya kami dua2 da dapat notis akhir guaman PTPTN! . Kes naya da nih, notis guaman tue.. Karang ada yang kena blacklist nama. Oh no no no, macam mana aku nak pi overseas kalau nama kena blacklist? (bajet nak pi overseas, hahahah). Okey2. Aku memang nak bayar. Tapi aku guna cara manual kot. Pi direct bayar kat CIMB Bank. Tapi tue la masalahnya. Bila entah aku nak menapakkan tapak kaki aku nie kat bank tue. Alahai. Lemah badan den nie ha. Tapi apapon, i will make sure myself akan pi bayar jugak. Money are ready. Cuma nak pi kaunter bayaran jer. Huks.

Bukan apa, aku ada jugak try nak bayar secara online. Mentang2 sekarang nie sumer benda di hujung jari, aku pon tak nak tertinggal menggunakan hujung jari kau nie.. Kah3. Tapi...... macam Cik Keet kita nie cakap, berjanggut nak tunggu. Tue yang melomahkan diri den lagi ha. Huks. Bukan tak try, da try. Lambat cket arr. Huks. Anyway, aku rasa aku patot try tips awex nie. Mana taw bila2 tak sempat pi bayar kat kaunter, aku bayar melalui hujung jari aku yang tombam nie ha!..Hee. Kalau korang yang kat luar nak try, nie ha link die CARA BAYAR PTPTN SECARA ONLINE MELALUI CIMB CLICKS.

Tima kaseh yer Cik Keet. Anda mengingatkan saya! Walaupon da memang hingat, hingatkan lagi. Ngee.

WhatSiGadisSaid :Pelan2 kayuh. Lama2 sampai kat tempat destinasi. Pelan2 bayar, lama2 empty la akaun PTPTN.. Hee.

2 comments:

SumBody Me.. said...

hahaha...ni kira macam menyahut seruanku la neh?hahaha..bagus2..jom pakat2 p bayaq utang ptptn..nt bole sama2 'terbang' ke obesi..ngeh3x

SI GADIS AYU ADRIANA said...

heheheh..boleh dikatakan la..hee..
sebab gara NOTIS GUAMAN la nie..hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)