Followers

Wednesday, March 30, 2011

MoOd sudah kemana?

Pagi2 lagi, mood aku entah kemana. Sampai opis lewat. Hujan pagi tadi. Macam tetahu jer hati dan perasaan aku. Aku masih konpius dengan hal semalam. Otak tak dapat berhenti fikir pasal offer job tue. Haruskah aku terima? or patut ??relevant ke kalau aku tolak. Nie lah manusia. Tak dapat keje, mintak keje. Da dapat keje, lain pulak masalahnye. Huu. Jiwa kacau.

Dan aku sangat heran. Semua yang datang menapak kat meja aku (kat opis), mesti tanya. Nak tahu tanya apa? Nie ha antara ape yang dieorang tanya...

Ayu, naper ngan mata tue. Bengkak jer. Nangis eh???
Ayu, muka dah berseri, tapi... mata tue macam nak tertutup jer.
Ayu, kenapa mata tue? Bengkak semacam jer. Ngantok eh??
Ayu...kenapa mata?
Ayu..nape erk mata tue?

Okeyh2. Will answer. Ngantok arr. Takde nangis nyer (kalau nangis pon, xdo den nak gitahu korang)...haks. Xde2. Tak nangis arrr. Ngantoooookkkkkkkk. Dan aku tercari2 mood aku. Akankah ia kembali pada aku? hati pilu. Bagai disiat2. Aku kena kuat. Strong. Face it Ayu! You can do it..

WhatSiGadisSaid : Mungkinkah akan ada keampunan untuk setiap kesilapan yang kita buat? (pehal lak tanya camni erk).. I have to be strong. Live your life. Keep on smiling! Keep on moving. (I miss every motivation word from Cik Keet).... +(

2 comments:

SumBody Me.. said...

Tacing..huks..didn't decide yet pasal offer 2?erm..doa la byk2..kot2 dpt nmpk jalan dgn lebih jelas pasnih..

p/s : “Whatever you do, you need courage. Whatever course you decide upon, there is always someone to tell you that you are wrong. There are always difficulties arising that tempt you to believe your critics are right. To map out a course of action and follow it to an end requires some of the same courage that a soldier needs. Peace has its victories, but it takes brave men and women to win them.” Ralph Waldo Emerson

SI GADIS AYU ADRIANA said...

da decide..i think i'm not accept the offer..lepas bincg ngan mama smlm..gpon abg zam ayu tak kasi pergi..semua risaukan my safety..hurmm..

thanx 4 da motivation..luv u awex!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)