Followers

Tuesday, March 1, 2011

Bajet Atlet Badminton

Last month, before aku terjebak dengan tournament bola jaring, aku awal2 lagi da terjebak dengan tournament badminton anjuran kelab badminton jabatan aku. Macam mana aku terjebak, semuanya angkara My Kanda. Hee. Die memang player badminton jabatan kami. Jadi every monday and thursday night, every month, not really, My Kanda akan ajak aku untuk pergi training badminton di bawah kelolaan kelab badminton dari jam 0900 unti 1100 p.m.. Niat di hati sekadar suka2 je. Tanpa niat nak main betol2. Sekadar panaskan badan sambil keluarkan peluh di badan dan dalam usaha menghilangkan lemak2 yang semakin tepu di badan. Not more than that.


Tut tap, one day ada my friend melamar aku untuk bergu for the tournament. Dalam hati ^%$#*+#^.. Betul ker awex nie nak ajak aku bergu ngan die? nak kalah awal2 ker. Aku main pon cam habuk jer. Pukul bola tangkis tue pon belom tentu kena. Tapi awex nie cakap tak per. Die pon tak pandai sangat. Tapi aku tahu. Die pon player badminton jabatan aku sama cam My Kanda. How? nak ker tak. Aku yang tak sememangnya baik hati nie, bila da dipujuk berkali2, aku pon dengan yakin jawab ok. Bila da submit borang, macam tak yakin plak. Huu. Boleh ker? Huwuaaaa. But when i try to think positive, why not aku try.  Bila da yakinkan diri, sekali lagi aku dilamar oleh rakan opis aku untuk bergu campuran (lelaki dan wanita pulak). Ha sudah. Korang memang cari nahas la. Hmm.

When the day comes, 13 Februari 2011 (Ahad), game berlangsung. Alhamdulillah, untuk dua2 game aku balun hadiah tempat ketiga. I think miracle happened that day. Thats why i lucky! Hahaha. Kalau tak, tak denya aku menang. Hee. Ok la tue. Hadiah die, aku belanja kawan2 aku makan KFC kongsi ngan my friend (nard) yang menang 1st place untuk bergu campuran. Sebab da promise ngan dieorang, kalau menang kena belanja. Mula yakin jer sebab tak bajet menang. Haks.


WhatSiGadisSaid : Try dulu baru tahu kemungkinan yang akan berlaku. Never give up!

6 comments:

Mas said...

caya la ayu...sekarang dah jadi minah sukan..chayok2..!!
nampak comei arr, masa tgh penat!..huhuhuu

Si GADiS said...

hehehe..tq..alamak,time penat je ke??skg comei x??ke cemey..hee

SumBody Me.. said...

seram dh nk kwn ngn dia..takot kena libas ngan raket..

Si GADiS said...

hahahah..mcm nk pukul org kalu men badminton..JK ajar..tp x menjadi gak..ayu kan baek,x th cna nk pukol org..hahah ;p

sekamar rindu said...

salam...

dah mcm pro...:))

** folo ur blog..

Si GADiS said...

sekamar : pro la sgt..bajet jer tue..hee..pukol bola tue pon belom tentu kena..hee..
thanx..follow u too :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)