Followers

Monday, February 28, 2011

Pemain Bola Jaring Tarik Rambut

Semalam, 27 Februari 2011 (Ahad), Puspanita Cawangan Kecil telah mengadakan pertandingan Bola Jaring antara bahagian-bahagian SPA. Bahagian kami, Pengambilan (PG) turut terlibat dalam menjayakan pertandingan ini. Bagi pertandingan ini, setiap team dibahagikan kepada dua kumpulan, A dan B. 3 team untuk kumpulan A dan 3 team untuk kumpulan B. Jadi terdapat 6 team untuk pertandingan ini.

Team kami berada di bawah kumpulan A. Alhamdulillah, setelah berhempas pulas melawan bahagian Perkhidmatan (PK) dan bahagian Pengurusan Maklumat (PM), team kami telah berjaya menjadi johan bagi kumpulan A dan serta merta telah berjaya masuk ke peringkat separuh akhir. Johan kumpulan A akan bertemu naib johan kumpulan B sebelum ke peringkat akhir. Team kami telah bertemu dengan team bahagian Campuran (Campuran bahagian Peperiksaan (PE), bahagian Naik Pangkat dan Tatatertib (NPT), bahagian Urusetia Mesyuarat (UM) ) dan sekali lagi, team kami telah berjaya memenanginya dan masuk ke peringkat akhir.

Diperingkat akhir, kami sekali lagi bertemu dengan team bahagian PK. Tapi before final, ada pobs sikit. Ada gadoh2 antara team nie. Bukan apa, they are not fair with our team. Biasala kan. Adat di dunia, orang boleh lakukan apa sahaja untuk beroleh kemenangan. Hanya kerana nak menang, dieorang gunakan strategi tak best untuk kalahkan team kami. Dieorang nak GA (Goal Attack) team kami ditukarkan dengan alasan awex nie pernah bermain untuk team SPA. Walhal team dieorang pon ada 2 player yang memang bermain untuk SPA dan untuk game JPM. Tapi tak de lak dieorang nak isukan. Memang bengang habis kitaorang. Ikut hati team kami da tak nak main. Tapi kami tetap beralah. Profesional. Yang tak boleh nak tahan tue, kenapa dieorang boleh dan kami tak boleh? Aku as a kapten pon berang jugak. Kalau dieorang profesional, isu nie takkan dibangkitkan. Tapi bila fikir balek, dieorang da kalah masa first game ngan team kami. So, i think dieorang takot kalah lagi sekali. Haks, nak wat camana, team PG HEBAT! (dengan gaya sekali okeyh).

Anyway, congrats to my team. Korang memang the best lah! Even suma bukan pandai main pon. Atleast kita menang bermaruah walaupon hanya menang naib johan. Pada pemain saya yang tak bermain untuk game nie, sorry sangat. Next time jangan tak nak masok lak team eh. Hee. Apapon, moral support korang amat bermakna untuk team kita. Bersemangat kami time game bila dengar sorakan korang yang ala2 pom pom girl (cuma tak de bulu2 sambil menari jer). Hee. Memang memori the best untuk diri saya. Japgi kita buka hamper makan. hahaha.


Notes : Apa yang aku tak leh lupa untuk last day punya game

1. Aku ditolak habis-habisan oleh GK (Goal Keeper) team Campuran. Agak berang sampai da kuar suara jantan sekejap. Plus, kaki sampai lebam akibat diasak.
2. Kami dapat 2nd places. Menang bermaruah okek.
3. Budak2 team aku da bengang dan ada yang tak nak main time final. Comel plak bila dieorang merajuk. Hee.
4. Aku bengang bila aku tak leyh nak shoot ball. Sengal tol. Rugi okek. Sorry kawan2. Aku menghampakan korang.
5. Reff pon da kenal aku. Siap time main sebut nama aku. Jumpa kat toilet pon tanya aku ok ke tak. Hee. Malu den.
6. Team kami memang best la. Coach ramai. Moral support ramai. SUB pon turun padang. Hee.
7. My Kanda pon turun bagi support. Hee. Thanx dear.

WhatSiGadisSaid : Congrats to my team. Team the best! Also thanx to our coach - Umi, Nard, Amy, Miza. Ramai kan coach team kami. Team lain sorang ja. Hahahah. Dan peringatan untuk diri dan semua player - jangan stress lagi okeyh..kita the best (pasan sekejap)..hee.

QuotesOfTheDay :
"Your I CAN is more important than your IQ" - Robin Sharma

8 comments:

SumBody Me.. said...

K.liza men x? ke dia men2 ja?heheh..

liza said...

hahaha.. SYABAS with our team!! memang teror k korg... smoga tahun depan bley success!! huuhu...

Si GADiS said...

keet : kak liza main laa.jd cheer lead kat tepi..hee

Si GADiS said...

kak liza : hee..thanx..thanx kat akak n suma yg bg semgt..hmpir pts hrpn da..tp bila korang sorak,smgt cket..hee

Mas said...

tahniah sume..mmg korang terer habis arr..caya laa...kite tompang bangga jek.!!

Si GADiS said...

tq akak..tq bg sokongan..kami menang pon sbb sorokan pompom girls..hee

azura said...

walaupun kita naik johan tp kita adalah JUARA secara profesional ok! yang penting kita sume cumil...hahaha erk!!

SI GADIS AYU ADRIANA said...

heeheh..YG PENTING PROFESIONAL...
Boldkan ayat itu..hee..awal2 da meng..kita team org takot + gerun..hee..memg cumel..t upload gambar cumil!hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)