Followers

Wednesday, February 16, 2011

Telur Setengah Masak

Sebelum saya post apa2 untuk entry kali nie, sorry untuk apa2 PERUBAHAN yang akan dilakukan didalam post pada masa masa akan datang. Sebab saya masih mencari KESERASIAN.

                         ********************************

Okeyh. Berbalik pada tajuk kita hari nie. Actually story nie da lapuk. Tapi nak post jugak. Sebab rasa nak kongsi ngan korang semua. Hee. Tragedi nie berlaku time balek raya cina hari tue. Excited punya pasal nak makan telur.

Nak dijadikan cerita, selepas bangun tido satu pagi tue akibat dikejutkan oleh anak sedara aku "kimy" (apa punya mamachik da, bangun tido pon anak sedara yang kejutkan..hee), teros rasa nak makan... Err, aku da basuh muka eh. Sekali keinginan untuk makan telur setengah masak membuak2. Ni kes anak sedara la nie. Die punya breakfast pagi tue. So, apalagi. "Mama, ayu nak makan telur cam kimy gak!"..hee. Pergi dapur, amek telur 1 biji x 2 = 2 biji, amek air panas taruk dalam cawan tin sama telur, tutup. Tunggu dalam 15 minit. Ha da ciap. Amek pinggan, letak roti 1 keping x 2 = 2 keping. Taruk kicap sikit. (macam chef lak) Tadaaa.... Da ciap.

Amacam, terliur tak?????

Tapi sebelum ciapnyer telur seperti diatas, satu tragedi tragis berlaku. Huks. Time aku nak amek pinggan untuk letak roti and telur, sekali pinggan yang aku pegang tue jatuh sama sekali atas kaki aku. Pinggan kaca tue pon pecah dan aku terdiam. Sekali pandang kaki, darah da menitis atas lantai. Untuk gadis yang penakot bila tengok darah, pe lagi. Menangis laa.. (Anak sedara pon peli mamachik nangis) Huwuaaa. Saket okeyh! Isi kakiku terkoyak sampai nampak isi puteh yang kat dalam tue.. Huks. Saket, saket. My Mama beleter pon da sayup2 dengar. Yang aku tahu kaki aku darah. Serpihan kaca tue terkena kedua2 belah ibu jari kaki aku. Huu. So, calar di kakiku ini bertambah la lagi. Adoyaii.. Luka yang lama tak hilang, tambah lak luka baru. Haissshhh.

Luka selepas dicuci

Luka selepas letak air gamat

WhatSiGadisSaid : Moral of the story, sabar tue separuh daripada iman. Dan buatlah sesuatu kerja dengan penuh tertib. Tambah anak2 dara dirumah. Janganlah menambah luka sedia ada, nanti bertambah kurang la wang hantaran. Kuikui.

Quotes of the day :
"It's not enough to hear or think about the truth, we must experience it for ourselves if we are to truly know it" - Eliza Mada Dalian

2 comments:

SumBody Me.. said...

kita namakan tragedi 2 as 'tragedi telor d pg hari' haha..haish, dh brapa riban dh kurg bni wet hantaran?muda2 parut da penoh badan..sama la kita..lalalala..

Si GADiS said...

hahahahah..
taw xpa..hampes toi..ngee
shhhhhh..
jgn gth sapa2..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)