Followers

Friday, January 7, 2011

Sepoi MoOd Sayer

Di pagi hari nan mendung, aku dan boyfriendku EGO,S menyusuri jalan yang dilalui seperti biasa ke sebuah tempat dimana aku mencari rezeki (ayat nak skema).. mana lagi kalau bukan SPA, PUTRAJAYA.. Tapi dinihari pagi ini tidak seperti pagi yang lain. Semangat hari ini melebihi semangat yang ada untuk hari yang lain. Sebab semalam aku beradu awal, ngee. 1030 malam da lompat baring atas tilam.. Memang semalam letih sangat, tak tahu nape, kalah kontraktor buat bangunan. Hee. So, pagi ini aku bangun beradu seperti biasa, bersiram, bersujud padanya dan berhias sikit2 (ngee, ayat geli sekejap). Tut tap, jam da tunjuk pukol 0730 pagi Adoyai, siap awal pon sama ja, lambat gak. Pe lagi, start2 boyfriend aku, dan zoop, teros gerak.

Rasa bahagia jer, maybe sebab hari nie hari jumaat (iye ker). Mood tue lain cket ditambah dengan rasa segar badan. Ye lah orang cukup tido. Kalau tak, ngah bawak boyfriend pon bole nguap, ishishish. Naseb elmet ada viser, kalau tak nampaknya dek orang, malu. Kuikui.

Okey2. Sekarang nie berbalik pada topik utama kita pada hari nie. Da panjang sangat melalut. Aku bawak la boyfriend aku cam biasa, tapi time sampai kat bulatan besar sebelum sampai opis, ati aku yang berbunga2 nie dikecam oleh jalan jem yang sangat tak best. Erghhhh.. Geram toi. Baru nak hepy2, teros sepoi mood. Maw taknya. Sekarang nie pagi2 ada peraturan baru dimana, bas and teksi, ada laluan dan lorong masing2. Ok, tak kesah la kan. Tapi laluan tue di bahagian line kiri sekali. Dan bila aku nak masuk ke susur lorong ke opis aku, jalan jadi jem dipenuhi kereta2. Arghh, payah ok. Da la fobia tak ilang lagi, ditambah dengan kereta yang ntah pape suka2 nak belok kereta tanpa beri signal, aduhhhh. SAYA STRESS ok ngan sikap pemandu camnie. Tolong la. I know that you all naik kereta. You all ada lesen kan. You all belajar kan masa sebelum dapat lesen kan. Ke you all amek lesen terbang nie???? Huu. Nak bagi signal bagi la awal2. Nie da belok baru bagi signal. E, please lah! Baek you all g blaja amek lesen balek. Saket toi ati ini. SEPOI MOOD OKEYH!

Sabar2 cik Ayu. Sabar separuh daripada iman. Huu. Tolong lagi bagi perhatian cket pada benda nie. Tolong tengok cermin sisi you all. Jangan main bedal ja. Semua nak sampai opis, semua nak cepat. Kalau you all tak sabar sampai opis, keluar umah sebelum subuh, kompem you all sorang je atas jalan. Huu.

p/s : Bukan nak mencaci atau mengata, hanya cuma nak kita semua beringat, bukan kita seorang sahaja berada di jalan raya. Dan aku juga sentiasa beringat. Hargailah nyawa kita dan ingat bahawa orang lain pon sayangkan nyawa dieorang.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)