Followers

Monday, January 17, 2011

Mama...i miss you

Kalau diikutkan kiraan aku, dalam 1 bulan lebey aku tak balek kampong. Lebey pon tak de la banyak hari sangat. Tapi perasaan rindu aku pada mama aku, rasa macam da lama sangat aku tak balek. Ikutkan sebelum nie, 2 bulan aku dapat bersabar lagi. Tahan jer. Kali nie, sebak rasa dada aku menahan rindu yang amat sangat. Untuk post entry kali nie, aku tak nak cita panjang. Aku just nak kongsi apa yang aku alami bila perasaan rindu menghantui diri aku.

Nak dijadikan cerita, kerana rindu yang amat sangat, ada la one day tue aku termimpikan mama aku ( hari Sabtu ). Mungkin sebab aku asyik teringat-ingat kat die ( nak balek, bukannya dekat )..huu. Biasa la kalau kita mimpi, tambah lak cita best, kompem tak nak sedarkan diri. Takut t story mimpi jadi setengah jalan. Hee.

That day aku bermimpi, aku dalam perjalanan pulang untuk bertemu mama aku. Macam2 halangan yang aku hadapi, antaranya terlepas komuter ( sejak bila ntah Penang ada KTM )..hee. Bila sampai kat rumah, aku tengok mama baru lepas siap hidangkan nasi goreng kegemaran aku (nie kes balek ari tue aku tapau balek nasi goreng ). Boley plak join sekali kes nie lam mimpi aku. Ham soi toi. Bila mama nampak aku, mama teros menangis. Aku pon pe lagi, anak yang sebak tengok mamanya menangis, join menangis sekali. Hahaha. Tiba2, aku tersedar dari mimpi. Dan saat itu air mata sedang mengalir keluar dari mata aku. What the miracle. Macam real jer mimpi tue berlaku. Huu. Sedey sangat. Wuu.

p/s : I MISS YOU MAMA. SO SO SO MUCH!!!!!!!!! tak tahu nak cakap camna lagi.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)