Followers

Thursday, December 29, 2011

HAPPY NEW YEAR 2012

We are nearly at the END of 2011.

Remember LIFE is SHORT ! Don't break the RULES :

1. FORGIVE quickly
2. KISS slowly
3. LOVE truely
4. LAUGH uncontrollably, and
5. Never REGRET anything that make you SMILE.

May this new year, 2012 give us more courage to face our future !
And don't forget ALLAH in our day to day life.
Coz everything happen are came from ALLAH. Amin.


LIFE, LOVE, LAUGH... 3"L" in ONE.

Wednesday, December 28, 2011

Lama bercuti

Lamanya lahai tak mengepost entry baru. Banyak perkara berlaku pada aku dalam masa aku bercuti nie. Bercuti??? maksud aku bercuti dari mengepost entry2 baru buat followers kesayangan aku semua nih.. Yer aku sayang korang semua. Walaupon hanya di alam maya. Caya tak? Eceh. Hee. Kompem sapa yang baca ayat aku nie nak termuntah kan? Ok silakan. Hahahahha.

Buat pengetahuan korang semua, Alhamdulillah dengan izin Allah s.w.t, banyak perkara baik berlaku pada aku dalam masa aku bercuti nie. Aku bersyukur kepada Allah atas setiap limpah kurnia dan rezeki yang Dia berikan kepada aku. Ini tuahnya buat orang yang bersabar. Tak rugi kita bersabar kan. Alhamdulillah. Aku ingin berkongsi berita gembira dengan korang semua termasuklah followers mahupon pembaca blog Si Gadis Comot.

Firstly, Alhamdulillah, dengan izin Allah s.w.t, aku telah dinaikkan pangkat. Err, silap ke ayat aku? Ngee. Ok meyh nak cita sini. Sebelom nie aku ada story kan yang aku seorang Pembantu tadbir (Gred N17) di sebuah jabatan (Kontrak Skim Perkhidmatan Singkat). Alhamdulillah, dengan kekosongan yang ada sebagai seorang PSU (Gred M41) di jabatan itu jugak tetapi dibahagian yang lain, seorang Datuk dan juga SUB (Setiausaha Bahagian) - Bos lama aku; offer aku untuk jawatan nie. Walaupon kontrak, aku accept. Sebab pada aku, ini permulaan yang baru untuk membina kerjaya dengan ijazah yang aku ada. Amin. Aku syukur sangat2 sebab apa yang aku idamkan, aku dapat. Walaupon kontrak, aku redha kalau ini adalah permulaan untuk hidup aku.


Yang keduanya, bulan lepas, aku ada amek exam untuk Pegawai Antidadah S41, dan baru2 nie result dah keluar. What can i say is I PASS THE EXAM !!!! yahoooooooo!!!!.. Tapi.. sesaat terfikir, "Ayu, awak boleh ke jadi Pegawai Antidadah????"..hahahhaa. Aku teringat Datuk kata kat aku, "Hang boleh ka jadi Pegawai Antidadah ni???"... Err.. no komen. Hahahha, ngeri jugak. Tapi kalau tak cuba mana nak tahu. Ini jugak permulaan. Sebab ada lagi peringkat yang seterusnya sebelom aku betol2 layak jadi seorang Pegawai Antidadah. He. So, i do my best in next exam PAC. Semoga aku dapat lulus dengan jayanya. Amin.


Jadi sekarang, aku nak ucapkan berbanyak terima kaseh kepada semua yang beri semangat kepada aku. Special thanx to Datuk dan juga SUB, sebab beri kepercayaan kepada aku untuk pegang tanggungjawab nie. Saya cuba belajar dan jadi seorang PSU terbaik. Masih di ingatan, kawan2 di bahagian PG, sayang kamo semua. Walaupon ayu dah naek atas, bole jumpa lagi. Tapi rindu jugak suasana yang huru-hara kat bawah. Kepada team member di opis baru, semoga kita dapat bekerjasama dan anda semua dapat beri tunjuk ajar pada saya. Budak yang baru belajar jolok buah kelapa. Hee. Kerja baru, semangat baru. Cahyok2 !!!!


WhatSiGadisSaid : Kita harus belajar terima benda baru, baru terbuka minda. Ye ke? Aku la tuh. Hee

Monday, December 12, 2011

Lirik lagu OST Ombak Rindu

OST OMBAK RINDU




WhatSiGadisSaid : Pada yang berminat boleh la view liriknya sambil dengar lagu.. Lentok sekejap :)

Wednesday, December 7, 2011

Marathon New Movie - Part 2

OMBAK RINDU


Sinopsis Novel Ombak Rindu

IZZAH (Maya Karin) adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela. Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

Note : Kalau korang nak tahu selanjutnya, kena la tengok.. Ulasan aku tentang movie nie, banyak bezanya dengan novel. Ye lah, movie nie kan di adaptasi dari novel Ombak Rindu. Jadi sedikit sebanyak ada la yang sama. Kalau nak cerita sebijik macam novel, sampai esok pon belom tentu abes wayang. He. Bila aku baca novel, air mata jangan cakap la. He. Melimpah ruah bagai coklat yang dicurah ke ladang gandum, lepas tue jadilah koko krunch .. Ok itu dah merepek. He. But overall, syahdu. Air mata nie bergenang. Kalu Chenta Ati x ganggu, kompem da meleleh dah. Adoi. Ditambah pelakon yang bagos2, memang menjadi. Tahniah kepada semua yang terlibat. No wonder dalam masa 4 hari movie nie boleh cecah 4 juta. Dan panggung lak sentiasa full kan. Sampai ke hari ini still full. He. So pada yang nak tengok, cepat2 book ticket sebab nanti melepas. Kalau diberi peluang aku akan tengok lagi. Kenapa? sebab ianya memang best. Best of luck to all yang terlibat. Again. Jom layan beberapa pic dari movie nie.

alahai, manje2 gitu.. mula la berangan kan :)

part romatik.. syahdu kot..ngee

nice and beautiful environment

Andai ada jodoh tak ke mana ;D

WhatSiGadisSaid : Cintu itu tak kejam.. Hanya manusia yang tidak pandai menilai cinta. Kita kena redha. Redha itu harus ikhlas. Kerana redha itu adalah pasrah. Dan pasrah itu adalah menyerah... - (ayat Izzah dan Mila).

Marathon New Movie - Part 1

TWILIGHT SAGA BREAKING DAWN PART 1


Synopsis : The movie starts off with the anticipated wedding of Bella (Kristen Stewart) and Edward (Robert Pattison). The setting is stunning and all of the original cast members from the last three films are all in attendance, as well as some new additions, such as the Denali vampires from Alaska. However one that was missing was Jacob (Taylor Lautner) who only shows up at the end of the night to show his disdain.

Note :  I give 9 of 10 stars to Twilight Saga Breaking Dawn Part 1.. It was so amazing. But the end of movie just stopped like that and Bella became vampire with her red eyes. Because the movie is part1, we will continued in part2. Can't wait to watch it.


AKU BUKAN TOMBOY


Harry (Shahiezy Sam), seorang salesman jalanan yang terlebih dahulu menjalinkan hubungan mesra dengan Farisa (Scha Al-Yahya) merasa tergugat apabila Burn (Syamsul Yusof) muncul sebagai rival yang mencetuskan perebutan. Dalam masa yang sama Farisa berdepan dengan konflik perbezaan darjat dan kedudukan Burn sebagai Eksekutif Junior di syarikat bapanya yang menyukarkan hubungan mereka. Di samping itu, Farisa secara kebetulan bertemu semula dengan Bell (Sheera) dan Sam (Salina Saibi)-(pengkid) yang turut berebut untuk menjadikannya sebagai pasangan mereka. Konflik cinta tiga segi yang berbeza senario telah mewarnai catatan kehidupan Farisa, si gadis tomboy. Persoalan adakah pengorbanan yang dituntut dalam dilema percintaa Farisa? Semuanya akan terjawab dalam “AKU BUKAN TOMBOY” sebuah filem bergenre aksi komedi romantik.

Note : Funny movie to watch. Every single part in this movie make me laugh. I love the character of Harry. As he are in every movie Shahiezy Sam. And part of "Tomboy" fight to get Farisa. For Malay movie, it nice to watch. 8 of 10 stars. But i don't like the ending. I don't which guy Farisa choose between Harry, her bestfriend and Burn, a guy he fall to. Hmm.

WhatSiGadisSaid : Ini cerita lama yang aku baru nak post. Korang layankan je la yek. Aku boleh layan 2 movie dalam masa 1 hari. Sengal je kan. Tengahari, time lunch dengan teman opis. Malam pulak, layan Twilight. Adoiii. APTB. :)

Monday, December 5, 2011

IT's OUR SENGAL DAY

Hujung minggu yang agak membosankan buat aku. Hari Sabtu, aku hanya melayani tubuh badan aku dengan hanya membaringkannya di atas tilam empuk yang tak berapa nak empuk. Puas hati menggantikan tido yang tak dapat dipenuhi pada hari2 bekerja. Bangon pagi, mandi. Tengahari cari makan di kedai. Nak masak, mood masak tue tak sampai2. He. Lepas makan je, macam biasalah. Dengan perot yang kekenyangan, mata yang agak sepet nie makin sepet. Adoii. Bantal pelok sudah memanggil2, "datanglah sayang kepadaku, aku mahu dirimu memelukku".. Alahai.. laungan yang begitu memuja hati membawa diriku untuk memeluknya. Ok selamat sudah aku memeluknya sampai ke lewat petang (tido sokmo).... Hee. Memang hari yang membosankan.

Hari Ahad pulak, sama macam hari Sabtu. Bila time hujung bulan, masing2 senyap. Bukan apa, poket terasa kekosongannya. Nak berbelanja, ingat2lah kamu. Nanti duit makan pulak tak ada. So, better you just keep you mouth shut. Jangan dok bajet nak bershopping... Bosannyer lahai. Tiba2 my housemate tanya, "Ayu ada pergi mana2 tak petang nie??".. Hmm.. wondering "Tak ada plak. Sebab masing2 poket slow". Then die cakap "Jom teman Azy beli usb camera. Usb camera opis hilang. Kita g The Mines je"..  Aku yang tak ada plan apa2 nie pon da bagai lembu ditusuk hidungnya, setuju jek. Better follow sebab tak sanggup nak hadapi ari tanpa buat apa2. Bosan kot.

Sampai je The Mines, jalan jangan cakap lah kan. Sesak nak mampos. Kereta tak begerak ada la dekat 20 minit. Adoiii, geram jek. Dalam hati terdetik "kenapa la dieorang nie nak datang The Mines time aku nak datang". He. Pastu sambong lagi, "Ayu, awak ingat awak tue anak datok ke?? Haks". Anak datuk kepada cucu2nya ada la. He. Datuk Hassan. Ngee. Ok lah kan, datuk jugak. Kuikui.

Cari usb dari satu kedai ke satu kedai sampai ada yang ngorat Si Azy. Kuikui. Sapa suh melaram lagi kan. Nak cari usb, lain yang dapat. He. Bila dah jumpa usb nye, warna lah pulak tak ada. Hmm. Nak wat camna. Nak ajak cari kat Lowyat, agak la kan da petang. Hari lain boleh la Azy oii. Bila da resah2 tak ada, kami pon jalan2 cuci mata. Memang cuci mata jek, nak cuci tangan, tak kesampaian. Tapi Cik Azy kita shopping la jugak. Ok la kan. Tak dapat usb, dapat baju pon ok. Bila dah penat, perot pon dah bunyi2 mintak di isi. Aku pilih untuk makan di Station Kopitiam. Favourite restaurant time blajar dulu. Datang jek The Mines, kompem lepak kat situ. Aku suka environment die. Nice. Ok lah, malas nak cita banyak lagi. Nie antara pic kami time bosan tunggu makanan :).

Candid?? oh tidak. Candid sendiri meyh !

Always be ComotMomot ;)

Cik Azy kita. Antara pic die. Penuh camera .. Hee

WhatSiGadisSaid : Bila gaji nak masok nih !! erghh. Tak sabar nak shopping. Membuak2 suda.. Huu.. (kecik ati lens baru dah terkoyak, baru pakai sekali. Kecik ati !!!!!)

Thursday, December 1, 2011

Wordless Thursday

Today is DECEMBER 1, 2011.
A month to go.
No more hopes.
Waiting for miracle happen.
Will it? like Alice in Wonderland?
Maybe i could dream of it but to be, i think i'm not.
Say goodbye? Sayonara? selamat tinggal?
Nothing to say.
Because it was a wordless Thursday !!!!


WhatSiGadisSaid : Tolong jangan bermimpi di siang hari ! Jangan berangankan benda yang sudah semestinya tak akan mungkin terjadi kerana kamu sudah tahu sebab musababnya kenapa !!!!! hate it !!!

Wednesday, November 30, 2011

Salam Maal Hijrah 1433

SELAMAT TAHUN BARU atau SALAM MAAL HIJRAH 1433 
buat semua umat Islam di atas muka bumi Allah s.w.t. ini.


Alhamdulillah, bersyukur aku ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya aku masih di sini, di atas bumi ciptaannya bagi meneruskan kehidupan sebagai salah seorang dari hambanya. Hati berdebar, bukan apa. Otak aku tak berhenti berfikir sama ada "Adakah kehidupan aku akan jadi lebih baik dari tahun sebelumnya?", "Adakah aku akan lebih matang untuk menjalani kehidupan ini?", "Adakah impian aku akan tercapai untuk tahun ini?".. Akankah ini semua terjadi???

Banyak perkara bermain dalam benak fikiran aku. Aku cuma berharap dan terus berdoa padaNya semoga ada cahaya petunjuk dariNya untuk diri aku. Semoga aku tabah dalam menjalani arus kehidupan yang makin hari makin mencabar ini. Dan sesungguhnya aku ingin menjadi seorang anak solehah kepada ibubapa aku dan semoga dengan hendakNya aku menjadi seorang muslimah dalam erti kataNya. Semoga apa yang aku azamkan tahun ini (actually ada jugak yang aku forwardkan dari tahun lepas.. hee), semuanya dapat dicapai satu persatu seperti yang telah dirancangkan. Dan kepada anda semua, pembaca blog SiGadisComot, semoga lembaran baru tercipta dalam kehidupan kita semua. Sama2 kita berusaha untuk mencapainya tanpa mengenal erti jemu. Dan tawakallah kepadaNya. Ingatlah Dia selalu dan jangan kita lupa padaNya. Amin ya rabbal alamin.

WhatSiGadisSaid : Cintailah Dia melebihi segalanya yang kamu miliki kerana sesungguhnya Dialah yang satu, pencipta sekalian alam. Peringatan buat diri ini dan kepada sesiapa sahaja di luar sana.

Wednesday, November 23, 2011

K.A.M.I crazy Home Decoration ala English Style

I LOVE  HOME DECORATION ENGLISH STYLE !!!

Korang suka tak?? Aku suka!! Aku teruja!! Sangat teruja bila sampai satu restaurant nie. Luluh jantong nie sebab sangat2 sweet this restaurant. English style babe. Ahhh, aku suka ! No words anymore coming out from my lips except sweet, nice, beautiful, gorgeous. Macam mana yek English style tue?? Ha nie ciri2 home decoration like English Style.

Bedroom

Living Room

Kitchen

Bathroom

Nak dijadikan cerita, keterujaan aku menjadi2 bila aku pegy makan di satu restaurant nie, English style. Nama restaurant nie, The Garden. Lokasinya kat Alamanda, Putrajaya. Kat tempat lain pon ada tak silap aku. Sangat menarik hati. Actually aku dan teman2 opis aku nie lalu jek kat restaurant nie. Kami nak naek tingkat atas. G karaoke. So, lalu je la sebelah restaurant tue. Kat luar restaurant tue menarik bila ada meja2, kereta bunga dan buaian yang sweet. Luarannya memang korang akan terdetik, mesti makanan die harganya mahal. But... Standard price die macam Secret Recipe. Boleh la kan. Sekali sekala menghabiskan duit kat tempat2 macam nie. Lagipon makanan die sedap2. Lasagna, spagethi, sandwich and macam2 lagi. Korang boleh pilih. Aku tak nak story banyak sebab korang mesti lagi teruja bila tengok picture2 kami nih. So, nilai la okeh !























 

 























WhatSiGadisSaid : So, apa tunggu lagi. Pegi la. Pada mana2 jejaka nak propose buah hati masing2, tempat nie sesuai. Sangat romantik okeh ! So, pada buah hati saya, tolong alert okeh ! hahahaaha. (jangan marah b).. Ngee.

Tuesday, November 22, 2011

Garuda Dibaham Harimau Garang !


SEPASANG tangan emas, Khairul Fahmi Che Mat sambil dibantu tuah sepakan penalti kemenangan kapten, Baddrol Bakhtiar memastikan Malaysia membawa pulang ‘ibu segala emas’ Sukan Sea Indonesia selepas menewaskan tuan rumah 4-3 menerusi sepakan penalti pada aksi final, semalam. Pada penentuan sepakan penalti apabila kedudukan terikat 1-1 selepas beraksi selama 120 minit, penjaga gol Khairul Fahmi menyelamatkan sepakan penalti kelima Indonesia, Ferdinan Sinaga ketika kedudukan 3-3.

Sepakan penalti terakhir negara oleh Baddrol cuba ditangkap penjaga gol Indonesia, Kurnia Mega namun bola tetap melepasi garisan gol untuk memastikan Malaysia mengekalkan pingat emas yang dimenangi dua tahun lalu di Laos. Malah kejayaan skuad kendalian Ong Kim Swee itu mengulangi pencapaian kejuaraan dua kali berturut-turut pada 1977 dan 1979.

Indonesia yang mendapat sokongan padu lebih 100 ribu penyokong yang membanjiri Stadium Gelora Bung Karno melakukan asakan awal ke kubu negara di babak pertama. Selepas percubaan penyerang Papua, Titus Bonai diselamatkan penjaga gol, Khairul Fahmi Che Mat pada minit kedua, gawang negara akhirnya dibolosi menerusi tandukan, Gunawan Dwi Cahyo hasil sepakan sudut dua minit kemudian.

Malaysia kemudian bangkit menyamakan kedudukan apabila larian kapten, Baddrol Bakhtiar ke dalam kotak penalti disusuli hantaran lambung berjaya disempurnakan Mohd Asraruddin Putra Omar yang merebahkan badan untuk menanduk masuk bola ke gawang Indonesia pada m-35.

Bersambung babak kedua, Malaysia hampir di depan apabila serangan pantas yang dijana Irfan fazail gagal disudahkan dengan baik penyerang Ahmad Fakri Saarani biarpun hanya berada dalam situasi satu lawan satu dengan Kurnia Meiga. Kegagalan kedua-dua pasukan mencipta jaringan menyaksikan permainan berlanjutan ke masa tambahan. Kedudukan tetap kekal 1-1 selepas aksi 30 minit masa tambahan perlawanan sekali gus memaksa penentuan sepakan penalti yang akhirnya memihak kepada Malaysia 4-3. Pingat gangsa temasya edisi ke-26 ini menjadi milik Myanmar yang menumpaskan naib juara dua tahun lalu, Vietnam 4-1 dalam aksi penentuan tempat ketiga dan keempat.




WhatSiGadisSaid : Tahniah skuad Harimau Muda kerana memberikan kejayaan buat kali seterusnya kepada Malaysia. Walaupon penat, korang tetap merangkul kejuaraan ini. Glory glory Malaysia. Harimau tetap akan mengaummmm.

Selected movie this month

SHARK NIGHT



Synopsis :

“A sexy summer weekend turns into a blood-soaked nightmare for a group of college students trapped on an island surrounded by voracious underwater predators in Shark Night 3D, a terrifying thrill ride from director David Ellis (The Final Destination, Snakes On a Plane), featuring a red-hot young cast including Sara Paxton (Superhero Movie, Last House on the Left), Dustin Milligan (“90210,” Slither), Chris Carmack (“The O.C.”), Joel David Moore (Avatar), Chris Zylka (The Amazing Spider Man) and Katharine McPhee (The House Bunny).

Arriving by boat at her family’s Louisiana lake island cabin, Sara (Sara Paxton) and her friends quickly strip down to their swimsuits for a weekend of fun in the sun. But when star football player Malik (Sinqua Walls) stumbles from the salt-water lake with his arm torn off, the party mood quickly evaporates. Assuming the injury was caused by a freak wake-boarding accident, the group realizes they have to get Malik to a hospital on the other side of the lake, and fast.

But as they set out in a tiny speedboat, the college friends discover the lake has been stocked with hundreds of massive, flesh-eating sharks! As they face one grisly death after another, Sara and the others struggle desperately to fend off the sharks, get help and stay alive long enough to reach the safety of dry land.”

More synopsis Review.

Monday, November 21, 2011

Its about LIFE !


That was what i am doing right now
I am very thankful to Allah s.w.t
Because of the bounties given by
I was here
Working and getting my salaries ...
As a contract worker
From 1 year to current
I am really appreaciate it
But I'm just looking for something better
As permanent worker in any organization or instituition
For my future and for my career


From one exam to another
From one scheme to other
Non stop !!! I'm doing my best in it !
I give my all in every exam
Little sleep.. More hard and more smart
Just wishes that i pass all the exam
And got new oppurtunity to start a new
For better qulity of life


I want to live the life i want
As i created one
And achieved all them one by one
But I'm wondering
Maybe the time not comes yet
That's why I'm still here
As contract worker
And nothing new happens in my life
Since i am graduated
And why this happen to me ???
I do not blame the fate
But that's only my unsoundness mind as human


I hope that I am strong to faces my future
Because if I'm not, there's nothing can help me
Allah has organized my life journey
And me as Allah servants should take it as a bet
He know the best for me...


Life must go on..
Even you won't like to accept it
But that's called life
Face it happily
Because life only once
Nothing you should regret
Keep on moving
And there is a smile for you :)

WhatSiGadisSaid : Pray for his forgiveness. Hoping that there would be a smile to be. InsyaAllah. Amin. (sorry if too many errors in my writing .. hee)

Tuesday, November 15, 2011

Getting BUSY

Hye my followers a.k.a my friends and anyone yang singgah kat blog nie
Lama aku tak menghupdate blog
Sorry for anyone yang tunggu aku punya entry pasan tol
I just getting busy
So, i will hupdate after i finished things up
So for a mean time, jangan segan silu untuk follow blog nie okeh
Visit again and again okeh :)

Monday, October 31, 2011

Rapuh

Ya Allah, kau tahu betapa hambaMu ini lemah
Tunjukilah aku ini jalan menuju redhaMu
Biarku rebah luka berdarah
Janganlah Kau tinggalkan diri ini
Memilih jalan sendiri selain dari jalanMu


Detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
Kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

Meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

Maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

Detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Lirik : Opick
Artis : Opick

WhatSiGadisSaid : Mode lagu + lirik Opick, artis dari Indonesia. Lirik lagu best2.

Friday, October 28, 2011

Jadilah.....

Hidup ini boleh diubah dengan Merubah Cara kita berfikir....
Apa yang dipercayai oleh fikiran kita Maka itulah yang akan dicapai oleh kita....
( Datuk Dr.Maznah Hamid )

Positifkanlah diri kita andai kita mahu sesuatu itu berakhir dengan positif
Jauhi diri kita dari yang negatif maka tiada lagi gangguan negatif

Siapa Datuk Dr.Maznah Hamid???? Ini dia sedikit informasi (dari google) untuk dikongsi bersama :


Datuk Maznah Hamid dilahirkan di Air Hitam, Kedah Darul Aman. Bersesuaian dengan jolokan sebagai Wanita Waja (Iron Lady), beliau merupakan wanita pertama yang mengusahakan perkhidmatan kawalan yang sebelum ini menjadi dominan golongan kaum lelaki.

Kerjaya:
  • Pengerusi Danau Lumayan
  • Pengerusi Securiforce Hi-Tech Cargo
  • Lembaga Pengarah Golden Hope Plantations Berhad
  • Lembaga Pengarah Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB)
  • Lembaga Pengarah Universiti Utara Malaysia
  • Lembaga Pengarah Maznah Motivational Centre
  • Lembaga Penasihat Excellerated Business School. Inc, USA
  • Lembaga Amanah Yayasan Sultanah Bahiyah, Kedah
  • Ahli Majlis Pembangunan, Usahawan, KPU
  • Ahli Majlis Pelan Tindakan Pembangunan Ummah, JPM
  • Presiden Usahawan Wanita Wilayah Utara (USAHAWATI)
Penglibatan Politik :
  • Exco Pergerakan Wanita UMNO, Malaysia
  • Pengerusi Biro Pembangunan Sumber Manusia
Bagi menghargai sumbangan dan jasa baktinya, beliau telah dianugerahkan anugerah Usahawan Cermerlang 1989, Anugerah Kehormat Wanita Cermerlang Tan Sri Fatimah dan Anugerah Graduan Daya Kepimpinan Negeri. Beliau juga telah dianugerahkan Dato' Setia DiRaja Kedah (D.S.D.K) oleh KDYMM Sultan Kedah, P.J.N., K.M.N.,dan A.M.K.

P/S : Know more about her by like her page here : MaznahHamid Page

Wednesday, October 19, 2011

FlashBack Birthday : Thanx Yayunk- yayunk !!! XOXO

Bulan Julai lepas adalah ulangtahun diri aku yang ke24. Pejam celik pejam celik. Sekejap jek masa berlalu kan. Sekarang dah bulan 10. Post kali nie bersangkut paut dengan post aku yang lepas, kira flashback bagi post Epy Besday Comot Momot. Dalam post tue aku ada mention my treasure friend's name. On that day dieorang ada sediakan special birthday kek for me. Yah, i'm surprised sebab selama 24 tahun aku hidup di muka bumi Allah nie, aku tak pernah diberi kejutan macam tue. Haks. Kesian kat aku kan. Tapi bile dengan kawan2 aku nie, dieorang memang suka buat surprised cket. Thanx a lot my dearest treasured friend. Because all of you, i had an experienced like that. Happy to have all of you with me.

Selain dari surprised tue, ada jugak yang bagi hadiah kat aku. Aku rasa tahun 2011 nie, aku paling bahagia sambut hari lahir aku. Sebabnye, tahun nie aku dapat hadiah banyak. Dah tua2 kan, dapat hadiah. Rasa cam muda lagi. Ehee. Dulu zaman sekolah banyak jugak, tapi tue zaman budak2. Tak kesah la sangat. Tapi aku happy. Happy sangat.

My dearest treasured friend and my housemate, a lot of thanx to all of you. Banyak cita tak best jugak, jom layan picture hadiah yang aku dapat :

Dari Elisha (bungkus merah, dalam tue ada jam MickeyMouse) dan dari opis

Dari Kak Mas

Dari Kak Lieza

Dari Azy (housemate)

Dari JalwaIyas

WhatSiGadisSaid : Kak Nurul bagi shawl (warna oren).. Picture tak sempat amek. Thanx yayunk. Love you all lots. XOXO. 

Tuesday, October 18, 2011

HAPPY BIRTHDAY SIS

Buat Kak Nor @ Nurul Akmal :

Selamat Hari Lahir yang ke32
Selamat hari TUA yer kak NOR, ahaks
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki
Semoga ceria2 selalu di samping keluarga terchenta :)

Target Sasaran

12 Oktober 2011, bertempat di RasaMas, Alamanda kami membuat kejutan untuk Kak Nor. Aku, Kak Lieza, Nadia, Kak Intan dan Elisha dengan sebijik kek coklat Moist dan hidangan RasaMas buat dia. Plan A, kami order kek coklat moist kat teman opis. Memang terbaek kek dia dan yang paling best kami order kek kecik tapi dapat kek besar. Tima kaseh bro. We all thanx you a lots. Ini buatkan surprising untuk Kak Nor makin berhasil. Saja nak buat target sasaran touching lebey.

Coklat Moist

Plan A dah setel. Jadi plan B bermula. Kami, aku, Kak Lieza, Nadia dan Elisha gerak dulu ke Alamanda. Kami suruh Kak Intan yang bawa die ke Alamanda. Bila Kak Nor tak de, kami seludup keluar diri kami. Kak Nor nie tak boleh kalau tengok kami 4 orang tak de, mula la die sibok nak call. Memang die call banyak kali, tapi semua tak angkat call. Hahaha, jahat kan kami. Bukan apa, kalu angkat, kantoi la nak surprise die. Hee.

Plan C, sampai je RasaMas, order and prepare apa yang patot before Besday Girl sampai girl lagi ke??? hee. Tungu punya tunggu, besday Girl sampai. Muka agak cuak and terkejut. We tot die tahu kami nak surprised die tapi die cakap tak tahu pon. Kak Intan pon best bagi alasan nak beli panadol sebab saket kepala. Sempoi la Kak Intan. Jadi plan2 kami nak surprise die menjadi. Ahaks. Dan paling best nye, Kak Nor touching bila die nangis before potong kek. Yahoo !!! Cayalah. Mission accomplished. Hiks.

Hidangan RasaMas

Me wif Kak Lieza, comel selalu :)

Elisha wif Nadia

Besday sapa nih??? hee


WhatSiGadisSaid : Kak Nor, jangan touching sangat. Burok nanges taw ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)