Followers

Monday, December 6, 2010

Driving License Class

Last Saturday. 4 December 2010.. Permulaan hari aku. Awal2 pagi bangon, siap2 sebab orang akademi nak datang amek untuk license class.. Skang nie aku lam poses nak amek Lesen P kereta.. Kelakar kan. Baru nak amek.. hahah.. Suka ati la..hee. 0630 a.m orang tue nak datang amek aku okeyh! Whatever aku kena bangon la. Sekali terlajak tido. 0625 a.m aku sedar.. Mati kutu.. Kelam kabot, hambek ko.. Tido mati.. Kuikui.

Sampai je, rilek2 lu. Gerimis da turun.. Sejuk. Da pakai tishet ja.. Err, aku da la tak tahan sejuk. Sabar2. Then cikgu yang nak ajar da sampai.. Err, kecut perot. Soalan pertama:

Cikgu : Awak pernah drive tak before nie?
Aku    : Drive tak pernah. Tapi pegang stereng banyak kali la.. Hee. (bole wat loklaq plak)

Actually nak ilangkan gugup, tue jadi macam tue. Sekali daaa..

Cikgu : Awak drive okeyh!
Aku    : &&%^$&
Cikgu : Awak la kena drive. Nak belajar kan. Kita kuar jalan raya.
Aku    : Errr..%$#^*+^&

Dan dengan selamber doq, aku bawak laa. Cikgu ajar satu2. Dari seat, cermin, signal...bla bla.. And paling tak leyh blah, aku tak pandai main clash.. Huu.. Geram toi dengan diri sendiri. Awat gagap ngat la kaki nie. Asyik2 enjin mati. Cuak bila enjin mati. Takot kena marah.. Huu. Tapi naseb cikgu nie bersabar. Rilek, jangan tension die cakap kat aku. Fuhh, lega cket. So, dalam kecuakan aku tue, aku belajar nek bukit, parking and pusing stereng. Berat okeyh stereng die!


p/s : Hope pasni nie lancar cket kaki. Ada sapa2 nak ajar saya drive keta tak??hu

4 comments:

Mas said...

xpe..belajar sungguh2..yakin bole buat..sure boleh lah!!Chayok2

SumBody Me.. said...

hehe...blasah ja..bawak cikgu 2 g drift ke..heh3..bila lg plak g blajaq keta nih..

idAyu hAssAn said...

kak mas : hee..thanx akak.. i try my best...hee

idAyu hAssAn said...

keet : heheehhe..sbb drift la smpi enjin mati..hee.. ayu baru 1 class..baru 2 jam.. byk jam lg nie..hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)