Followers

Friday, December 24, 2010

Jat Da Da

Jat da da da (8x)

Entah mengapa debar di jiwa,
Terasa bagai ku telah jatuh cinta,
Semakin lama, semakin mula rasa rindu,

Kini ku sedar, ku tak berdaya,
Memendam rasa yang sekian lama,
Menginginkanmu, mencintaimu oh sayangku,

*Jangan cuba mencipta harapan,
Jika kau hanya mainkan perasaan,
Yang sekian lamanya dambakan kehadiranmu,
Jangan biarku mencintaimu,
Melainkan kau merasa begitu,
Kerana hati ini tak bisa diluka lagi,

Jat da da da (8x)

Katakan saja yang sejujurnya,
Ada kau rasa apa yang ku rasa,
Moga setia, Mengharap sinar bahagia,

Ulang * (2X)

Jat da da da (8X)

Thursday, December 23, 2010

....

We can take how many times that we need...
but never take too long...
Before it's too late..

Monday, December 6, 2010

Driving License Class

Last Saturday. 4 December 2010.. Permulaan hari aku. Awal2 pagi bangon, siap2 sebab orang akademi nak datang amek untuk license class.. Skang nie aku lam poses nak amek Lesen P kereta.. Kelakar kan. Baru nak amek.. hahah.. Suka ati la..hee. 0630 a.m orang tue nak datang amek aku okeyh! Whatever aku kena bangon la. Sekali terlajak tido. 0625 a.m aku sedar.. Mati kutu.. Kelam kabot, hambek ko.. Tido mati.. Kuikui.

Sampai je, rilek2 lu. Gerimis da turun.. Sejuk. Da pakai tishet ja.. Err, aku da la tak tahan sejuk. Sabar2. Then cikgu yang nak ajar da sampai.. Err, kecut perot. Soalan pertama:

Cikgu : Awak pernah drive tak before nie?
Aku    : Drive tak pernah. Tapi pegang stereng banyak kali la.. Hee. (bole wat loklaq plak)

Actually nak ilangkan gugup, tue jadi macam tue. Sekali daaa..

Cikgu : Awak drive okeyh!
Aku    : &&%^$&
Cikgu : Awak la kena drive. Nak belajar kan. Kita kuar jalan raya.
Aku    : Errr..%$#^*+^&

Dan dengan selamber doq, aku bawak laa. Cikgu ajar satu2. Dari seat, cermin, signal...bla bla.. And paling tak leyh blah, aku tak pandai main clash.. Huu.. Geram toi dengan diri sendiri. Awat gagap ngat la kaki nie. Asyik2 enjin mati. Cuak bila enjin mati. Takot kena marah.. Huu. Tapi naseb cikgu nie bersabar. Rilek, jangan tension die cakap kat aku. Fuhh, lega cket. So, dalam kecuakan aku tue, aku belajar nek bukit, parking and pusing stereng. Berat okeyh stereng die!


p/s : Hope pasni nie lancar cket kaki. Ada sapa2 nak ajar saya drive keta tak??hu

Thursday, December 2, 2010

Tidur itu hobi

Semalam pecah rekod. Dengan tak disangka2, aku dengan baek punya bantai tido awal.. Hahahha. Betol ker aku yang tido tue. Awal sungguh. Untuk aku la. Selalu aku belasah tido dalam time jam 10 hingga 11 malam. Tapi semalam....ish ish ish.

Nak dijadikan cerita, semalam housemate aku balek kerja, die ajak g makan. Ada la dalam koi 7. Solat maghrib lu, pastu aku pon p la menjamu selera ngan die. Agak awal la jugak makan. Selalu kami mandi semua dulu, baru p makan. Balek jer makan, aku mandi, basuh semua baju yang dah direndam, jemur2, dan solat isya' dengan solat2 lain. Pas siap semua aku tengok jam, ada la dalam 0930 p.m. Aku fikir, nak tengok tv or baring teros. Lepas fikir turun naek, aku pilih untuk baring. Sebab badan aku lemau. Pala da denyut2 tambah dengan kepanasan, aku makan ubat and baring.

Disebabkan time yang aku selalu tido adalah jam 10 hingga 11, aku tak bajet la. Konon baring2, pusing kiri kanan sambil berangan (aktiviti aku time tido), hee. Tapi malam tadi aku teros dibuai mimpi. Hahahah. Memang letih. Korang jangan anggap bila bersukan je letey. Kadang2 bila kita fikir banyak pon letey jugak. Hee. Tapi kalau aku, aku letey semalam sebab aku da bantai nasi time makan malam. Memang konyang den. Pe lagi, da kenyang tido arr. Hee.

Bangon je pagi, rasa segar. Selalu kalau bangon, sempat lagi aku fikir nak p kerja ke tak. Sebab ngantok. Hahaha. Terok kan. Ish ish ish. Kena tolak jauh2. Bahaya tol. Ngee. Nak wat camna, dalam banyak2 hobi yang ada, hobi aku ialah tido. Ngee. Tak dapet den nak nolong. ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)