Followers

Thursday, November 4, 2010

Dukacita dimaklumkan...

Apakah perasaan anda bila anda dimaklumkan or dapat ayat seperti topik untuk entry kali ini dalam mana2 surat??? gumbira?? sedey?? kuciwa?? gundah gulana?? menangis tak berlagu?? bersuka ria?? and macam2 lagilah..kalu korang tanya aku, jawapan aku... aku sangat kuciwa, gundah gulana yang membawa kepada pengeluaran air mata tanpa henti disebabkan aku sangat sedey. Huu.. Kenapa? sebab ini merupakan antara hidup dan kerjaya aku. Huks.


That day aku tak ingat berapa haribulan, tapi yang aku pasti hari tue adalah hari Rabu. Aku dapat tahu yang aku gagal dalam ujian temuduga bagi jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik. Aku rasa luruh jantung aku bila dapat tahu berita kegagalan aku. Aku sedey sangat. Kecewa gila babeng. Huu. Macam nak pitam pon ada. After what happen, aku membawa diri yang lara (emo sekejap). Aku amek halfday sebab air mata nie tak nak benti kuar. Malu seyh kalu orang nampak. Da la muka aku cepat merah kalu sedey2, tambah2 kat hidung aku yang agak mancung nie. Kuikui (pasan).

Sehari suntuk lepas apa jadi, aku terbaring jer. Makan pon tak. Sebab hati aku sangat sakit dengan berita tue. Aku rasa down sangat. Lepas apa yang aku alami sebelum aku ke ujian temuduga, aku rasa sia2 jek. Exam, PAC and interview. Huu. Tapi aku tahu, bukan aku jek, kat luar sana pon ramai yang naseb cam aku. Dan mungkin aku terlalu kecewa sebab aku letak harapan yang tinggi. Dan mungkin sebab aku takot. Takot untuk ulangi semula exam yang belom tentu akan lulus. If lulus exam, aku perlu hadapi PAC. Masa time akuu sehari ja, dan kemungkinan untuk masa akan datang, PAC akan diadakan selama 3 hari. Kena tido sana okeyh.. Arghhh.. Kalu lepas baru interview. Kekecewaan aku yang terlampau jugak adalah disebabkan oleh pengambilan Pegawai Tadbir dan Diplomatik untuk kali nie adalah secara tetap. Bukan lagi kontrak 2 tahun and ditetapkan. Huu.. Aku sangat2 kecewa okeyh!!!

Lepas aku cakap fon ngan mama aku, aku redho. Mama cakap nie bukan rezeki aku. Mungkin Tuhan nak beri rezeki yang lebey baik untuk aku. Thanx mama. Kawan2 aku pon cakap camtu.

Whatever happen, life must go on.. and i have to move on. Aku tangisi kedukaan pon belom tentu akan lulus. Face the future dear! And 13 November nie aku akan amek balek exam PTD bersama rakan2 aku. Hope kitaorang suma lulus. Doakan yang terbaik untuk kami semua. Amin.

p/s : Jika Tuhan tak memberikan apa yang kamu mahukan sekarang bermakna Tuhan ingin memberikan kamu sesuatu yang lebey elok daripada itu.

2 comments:

Mas said...

Semoga kegagalan hari ini, akan memberi semangat baru dlm mengharungi hari2 akan dtg..

dan

Hanya Allah tahu yg terbaik utk ayu..dan dia telah sediakan satu jalan yg paling baik baik/indah yg kite manusia biasa tidak jangkakan..insyaallah..

idAyu hAssAn said...

Thanx akak.. Ayu redho.. Bukan rezeki ayu. Tapi ayu still sedey.. But it's fine..
life have to move on..
And this saturday ayu ada exam PTD.. Esau gak.. Hope lepas.
Coz this exam maybe tough cket than before. Huu. I'll do my best!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)