Followers

Thursday, November 25, 2010

IMPOSSIBLE

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did

And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did

And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know

Thinking all you need is there
Building faith on love and words
Empty promises will wear
I know, I know

And now when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible!
Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did..........


p/s : Its easy to make possible to be impossible.. But its hard to make impossible to be possible. Am I???

Friday, November 19, 2010

Ciri-ciri suami yang SOLEH

Sedang aku asyik menyiapkan kerja2 di opis seperti biasa, perasaan mengantuk mengganggu ketenangan.. Nie kes tido lewat la semalam.. da macam apa jek mata. Merah. Kalah ngankung..hee. Dan dengan diri yang diselubungi perasaan bosan, jari pantas menaip sesuatu di site "google search".. Bila tak dak mood, camnie la akibatnya. Sedang memikirkan apa yang aku nak cari, aku dapat satu idea. "ciri2 suami yang soleh"..hahah..amek ko. Nie idea bagi seorang wanita yang memikirkan masa hadapan. Haks.. Ye ker.. Bole la..Timbul istilah dikepala aku, siapakah yang akan menjadi imamku kelak?


Setiap wanita inginkan pasangan yang soleh, yang dapat membimbing diri mereka kelak.. Dan dari setiap wanita itu, aku tidak terkecuali. Aku selalu membayangkan dan mengidamkan lelaki yang dapat membawa aku ke sana, ke suatu destinasi yang pasti. Destinasi bagi seorang isteri yang solehah yakni syurga. Tapi aku pasti, jodoh aku telah ditetapkan olehnya. Dan aku yakin, perempuan yang baik adalah untuk lelaki baik.


Adakah insan itu seperti diriku yang menginginkan wanita solehah untuk dirinya?


Adakah kami akan disatukan untuk melayari bahtera bersama2?


Dan suatu hari nanti mampukah aku menjadi seorang isteri solehah yang dapat mentaati suamiku? Aku mahu itu. InsyaAllah.


Dan ingin sekali aku melahirkan zuriat yang comel untuknya.


Sedang membaca maklumat yang diperolehi, aku tertarik dengan satu carian nie. Emm, dari blog jugak. Ini site die. Korang bole la search kat cinie.. http://nurjeehan.wordpress.com/2007/01/11/ciri-ciri-suami-pilihan/ .

Aku tertarik dengan apa yang die cuba sampaikan mengenai ciri2 suami soleh. Dan aku berharap, pasangan aku yang mana akan menjadi suamiku, adalah tergolong dari insan2 sebegini. Semoga kelebihan dan kekurangan diri itu dikongsi bersama2. Adakah wanita2 di luar sana mempunyai keinginan seperti diriku? Sama2lah kita memohon doa darinya. Semoga ada sinar untuk kita di luar sana. InsyaAllah. AMIN.


p/s : Aku memang kuat berangan kan.. ahahah. Tapi berangan tue bagus. Mencergaskan otak. He. Mari kita berangan bersama2. Hee.

Thursday, November 18, 2010

Salam Aidiladha penuh hiba dariku

Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua.. Dengan penuh hiba aku ucapkannya. Tahun nie aku sambut aidiladha bersendirian. Tanpa keluarga tercinta di sisi aku. Hiba rasa hati nie. Malam raya, mama call aku. Tanya raya pergi mana. Aku berfikir, aku nak pergi mana. Di sini, bukan tempat aku. So, aku lepak umah jek. Takde feel nak raya pon. Huu. Mama cakap, sian anak mama. Huu. Cedey.

Semalam abang aku mesej. Ucap salam aidiladha.. Seminit kemudian, lepas aku reply mesej abang, abang call. Abang ada kat rumah rupanya. Hmm. Mula cakap ngan abang, pastu cakap ngan anak buah and then beralih pulak cakap ngan mama. Pastu mama bley lak tanya makan apa? huu.. Hari raya ayu makan megy jek ma, ngan milo. Huks. Sedey2.. Mama tanya lagi, abang ada tak? Maksud mama bagi abang tue, bf ada tak. Bf ada laa..Huu. After that, aku cakap ngan abah. Paling sedey cakap ngan abah. Tambah bila abah cakap, "semua ada kat umah, abang, kakak, kakchik, nona, naim.. Ayu jek tak dak".. wuaaaaaaaaa. Rasa cam nak meraung jek. Bukan rasa lagi, memang aku da meraung lepas letak tipon.. Huu. Sedey sangat. Seumur hidup aku, aku tak pernah beraya tanpa keluarga tercinta. Huks.

Aku tahu mama sebak time nak letak fon. Da 2 bulan aku tak balek. Lama kan. Pada aku la. Sebab dari time study lagi, kalau bukan 2 minggu sekali, every month aku akan balek jugak. Mana leyh tahan lama2. Tapi untuk kali nie aku tak boley elak. Keadaan tak mengizinkan aku. Sedey yang teramat sangat. Maafkan ayu mama. Maafkan ayu abah.

p/s : Salam Aidiladha untuk semua.

Monday, November 15, 2010

Pencarian Makna Cinta - Jilid 1

Sedang aku bosan melayan perasaan, tangan ini lancar menaip http://www.blogcomotmomot.blogspot.com/.
Sedang melihat entry2 list baru, aku tertarik dengan satu blog nie. Topiknya adalah "MAKNA CINTA". Dan sejenak aku berfikir, apakah makna cinta yang sebenarnya. Lantas tangan ini mencapai mouse ditepi dan membuka window baru. Dengan pantas aku menaip di ruangan search "Makna cinta". Banyak info yang aku perolehi dari setiap maklumat di situ. Satu persatu aku click, melihat dan membaca setiap isinya. Hasilnya aku tertarik dengan satu info ini :

Makna cinta sejati & Teman sejati

Kenapa kita menutup mata ketika:

kita tidur?
kita menangis?
kita membayangkan?
dan ketika kita berciuman?

Ini karena hal terindah di dunia TIDAK TERLIHAT...

Kita semua agak aneh... dan hidup sendiri juga agak aneh...
Dan ketika kita menemukan seseorang yang keunikannya SEJALAN dengan kita..
Kita bergabung dengannya dan jatuh ke dalam suatu keanehan serupa yang dinamakan CINTA..
Ada hal2 yang tidak ingin kita lepaskan..
Orang2 yang tidak ingin kita tinggalkan...
Tapi ingatlah...
melepaskan BUKAN akhir dari dunia,
melainkan awal suatu kehidupan baru..
Kebahagiaan ada untuk
mereka yang menangis,
mereka yang tersakiti,
mereka yang telah mencari...
dan mereka yang telah mencoba..
Karena MEREKALAH yang bisa menghargai
betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka.

CINTA yang AGUNG?
Adalah ketika kamu menitikkan air mata dan
MASIH peduli terhadapnya..
Adalah ketika dia tidak mempedulikanmu
dan kamu MASIH menunggunya dengan setia..
Adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu MASIH bisa tersenyum
sambil berkata: "Aku turut berbahagia untukmu"
Apabila cinta tidak berhasil...
BEBASKAN dirimu...
Biarkan hatimu kembali melebarkan sayapnya
dan terbang ke alam bebas LAGI..
Ingatlah...bahwa kamu mungkin
menemukan cinta dan kehilangannya..
Tapi..ketika cinta itu mati..
kamu TIDAK perlu mati bersamanya...

Orang terkuat BUKAN mereka yang selalu menang..
MELAINKAN mereka yang tetap
tegar ketika mereka jatuh.
Entah bagaimana...dalam perjalanan kehidupan,
kamu belajar tentang dirimu sendiri..
dan menyadari bahwa penyesalan
tidak seharusnya ada.
HANYALAH penghargaan abadi
atas pilihan2 kehidupan
yang telah kau buat.

TEMAN SEJATI...Mengerti ketika kamu berkata 'Aku lupa..'
Menunggu selamanya ketika
kamu berkata'Tunggu sebentar'
Tetap tinggal ketika kamu
berkata: "Tinggalkan aku sendiri"
Membuka pintu meski kamu BELUM mengetuk dan berkata: "Bolehkah saya masuk?"

MENCINTAI...
BUKANlah bagaimana kamu melupakan..melainkan bagaimana kamu MEMAAFKAN..
BUKANlah bagaimana kamu mendengarkan.. melainkan bagaimana kamu MENGERTI..
BUKANlah apa yang kamu lihat..melainkan apa yang kamu RASAKAN..
BUKANlah bagaimana kamu melepaskan..melainkan bagaimana kamu BERTAHAN..

Lebih berbahaya mencucurkan air mata dalam hati...
dibandingkan menangis tersedu2..
Air mata yang keluar dapat dihapus..
sementara air mata yang tersembunyi menggoreskan luka yang tidak akan pernah hilang..
Dalam urusan cinta, kita SANGAT JARANG menang..
Tapi ketika CINTA itu TULUS, meskipun kalah,
kamu TETAP MENANG hanya karena kamu berbahagia dapat mencintai seseorang..
LEBIH dari kamu mencintai dirimu sendiri..

Akan tiba saatnya dimana kamu harus berhenti mencintai seseorang.
BUKAN karena orang itu berhenti mencintai kita,
MELAINKAN karena kita menyadari bahwa orang itu akan lebih berbahagia apabila
kita melepaskannya.
Apabila kamu benar2 mencintai seseorang, jangan lepaskan dia..
jangan percaya bahwa melepaskan SELALU berarti kamu benar2 mencintai
MELAINKAN BERJUANGLAH demi cintamu.
Itulah CINTA SEJATI.

Lebih baik menunggu orang yang kamu inginkan DARIPADA berjalan bersama orang
'yang tersedia'
Lebih baik menunggu orang yang kamucintai DARIPADA orang yang berada
disekelilingmu
Lebih baik menunggu orang yang tepat karena hidup ini terlalu singkat untuk
dibuang hanya dengan 'seseorang'.

Kadang kala, orang yang kamu cintai adalah orang yang PALING menyakiti hatimu
dan kadang kala,
teman yang membawamu ke dalam pelukannya dan menangis bersamamu adalah cinta
yang tidak kamu sadari.

And now find Ur Love ..........


p/s : Apa makna cinta buat anda??? Any komen?

Friday, November 12, 2010

Mmm...

Aku pasrah segalanya..
Moga setiap yang berlaku ada hikmahnya..
Hidup ini perlu diteruskan seperti yang disediakan olehnya..
Aku berserah..
Aku hanya insan biasa..
Diciptakannya..
Mungkin ini dugaan darinya..
Aku redho..
Kau kuatkan lah diriku ya Allah..
Untuk menempuh segala dugaan dan hari mendatang..
Amin.. Ya rabbal alamin..

p/s : Selamat berjaya Ayu!! you can do it bebeh! you can faces all things happen in you life! Be patient and always remember that Allah is always beside you!

Wednesday, November 10, 2010

Lulus "P", model minyak wangi & Senam Seni 1 Malaysia

Hahahhahha... Semalam adalah hari yang gembira buat aku.. Kenapa dan mengapa??? Hee.. Tuhan saja yang tahu hati ini bercahaya bagai taman yang dipenuhi bunga2 warna warni.. Sedap mata memandang bagai bahagia di hati ini.

Apa yang menggembirakan aku semalam, pertamanya aku telah lulus ujian JPJ bagi motor.. Yay!! Aku da dapat Lesen P..hiks.. Aku gembira sebab da lama aku amek, then tergantung sampai aku lulus semalam.. Ya Allah, bahagia. Aku bersyukur sangat. Tapi sebelom dapat tue, hati nie jangan cakap la berdebar. Tangan terketar2 pegang motosikal. Aku tengok calon sebelom aku semua jatuh kat titi. Ha, apa lagi. Lagi la kecut perot aku. Mulut tak berhenti berzikir. Moga aku diberi peluang untuk lulus. Walaupon korang anggap nie ujian biasa, alah takat JPJ motor je, kecoh plak aku kan.. Tapi pada aku, ujian nie mencabar okeyh! Ye arr. Da la jauh kat Nilai, pastu kena bangon pagi2 koi 530 pagi bersiap untuk ke kelas praktikal L.. Cukup! Penat seyh.. Orang baek punya tido aku lak kena bangon nak p class memandu.. No! No!

Aku bersyukur sangat sebab Tuhan makbulkan doa aku. Ye lah, masa ujian tue aku dapat motor Honda Ex5. Ada jugak motor Kriss, tapi berat. Aku da gelabah tengok motor Kriss je tinggal bila sampai turn aku. Tapi mulut tak berhenti berdoa mintak bagi la ada motor Honda Ex5. Alhamdulillah, kau maha mendengar isi hati ini ya Allah. Sampai jek turn aku, ada motor Honda Ex5.. Yuppi.. Lega sikit. Kurang sikit debaran. Semua berjalan lancar. Amin. Aku lulus. So pas nie bole buka sticker L gantikan dengan P. Dan lepas nie leyh cosentrate untuk praktikal L kereta lak. Hee.

Nak dijadikan cerita, ada satu cerita kelakor. Pada aku la.. Meyh aku storykan kat korang suma. Hiks.. Lepas siap ujian JPJ tue, aku kena sahkan kat orang JPJ yang aku lulus ujian lesen P. So dengan lenggang bayamnya (bukan lenggang kangkung), aku pon menuju ke tempat orang JPJ tue tunggu. Sampai jek kat sana, orang JPJ tue tanya aku:

JPJ  : Awak da kerja?
Aku : Saya dah kerja, napa encik? (Heran jugak aku, tetiba tanya. Dalam hati die nak bagi aku kerja ker).
JPJ  : Awak dah kerja takpe lah.
Aku : Nape encik? (Ati aku tertanya2).
JPJ  : Awak nak jadi tak model minyak wangi?
Aku : Encik nie main2 eh. Mepek ke betol? (tergelak aku)
JPJ  : Betol la, awak nak jadi tak? Tinggi awak berapa?
Aku : Tinggi saya 161cm.
JPJ  : Alaa, tak cukop tinggi la dik. Die nak tinggi 165cm. Tapi masa awak jalan tadi saya nampak awak tinggi. Takde rezeki la dik.
Aku : Ye ker... Hmm. Ok. (Sebak sikit, hee)

Mungkin takder rezeki aku.. Hee. Tapi aku rasa cam kelakar jek. Hiks. Lepas setel suma, aku balek la. Apa lagi. Hee. Letey2.. Ngantok. Aktiviti pertama ialah mencari makanan. Dari pagi tak makan. Perot da macam apa jek meraung. Pas mandi, basuh baju, makan time! Lapa2. Petang aku kena g "Senam Seni 1 Malaysia". Ada rakaman dari RTM untuk rancangan " Selamat Pagi Malaysia". SPA bergabung ngan JKKN menjayakan program nie. Hee, i'm late okeyh! But it's fine. On time. Good job Ayu! Hee. Sonok sangat semalam. Nie gambar kitaorang.

( Aku yang paling depan tue...hee.. White shirt, 1 Malaysia! )


Nie lak pic masa kitaorang raptai hari Isnin, 08 November 2010.
::. Aku tersepit.. hee.. muka penat, tapi sempat pose g..hee .::

::. Apapun ada jugak mamat kecil tepi tue, hee. Daniel comel .::

::. Sempat jugak aku sua muka, hee .::

p/s : Alhamdulillah semua berjalan lancar.. Amin. +)

Thursday, November 4, 2010

Dukacita dimaklumkan...

Apakah perasaan anda bila anda dimaklumkan or dapat ayat seperti topik untuk entry kali ini dalam mana2 surat??? gumbira?? sedey?? kuciwa?? gundah gulana?? menangis tak berlagu?? bersuka ria?? and macam2 lagilah..kalu korang tanya aku, jawapan aku... aku sangat kuciwa, gundah gulana yang membawa kepada pengeluaran air mata tanpa henti disebabkan aku sangat sedey. Huu.. Kenapa? sebab ini merupakan antara hidup dan kerjaya aku. Huks.


That day aku tak ingat berapa haribulan, tapi yang aku pasti hari tue adalah hari Rabu. Aku dapat tahu yang aku gagal dalam ujian temuduga bagi jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik. Aku rasa luruh jantung aku bila dapat tahu berita kegagalan aku. Aku sedey sangat. Kecewa gila babeng. Huu. Macam nak pitam pon ada. After what happen, aku membawa diri yang lara (emo sekejap). Aku amek halfday sebab air mata nie tak nak benti kuar. Malu seyh kalu orang nampak. Da la muka aku cepat merah kalu sedey2, tambah2 kat hidung aku yang agak mancung nie. Kuikui (pasan).

Sehari suntuk lepas apa jadi, aku terbaring jer. Makan pon tak. Sebab hati aku sangat sakit dengan berita tue. Aku rasa down sangat. Lepas apa yang aku alami sebelum aku ke ujian temuduga, aku rasa sia2 jek. Exam, PAC and interview. Huu. Tapi aku tahu, bukan aku jek, kat luar sana pon ramai yang naseb cam aku. Dan mungkin aku terlalu kecewa sebab aku letak harapan yang tinggi. Dan mungkin sebab aku takot. Takot untuk ulangi semula exam yang belom tentu akan lulus. If lulus exam, aku perlu hadapi PAC. Masa time akuu sehari ja, dan kemungkinan untuk masa akan datang, PAC akan diadakan selama 3 hari. Kena tido sana okeyh.. Arghhh.. Kalu lepas baru interview. Kekecewaan aku yang terlampau jugak adalah disebabkan oleh pengambilan Pegawai Tadbir dan Diplomatik untuk kali nie adalah secara tetap. Bukan lagi kontrak 2 tahun and ditetapkan. Huu.. Aku sangat2 kecewa okeyh!!!

Lepas aku cakap fon ngan mama aku, aku redho. Mama cakap nie bukan rezeki aku. Mungkin Tuhan nak beri rezeki yang lebey baik untuk aku. Thanx mama. Kawan2 aku pon cakap camtu.

Whatever happen, life must go on.. and i have to move on. Aku tangisi kedukaan pon belom tentu akan lulus. Face the future dear! And 13 November nie aku akan amek balek exam PTD bersama rakan2 aku. Hope kitaorang suma lulus. Doakan yang terbaik untuk kami semua. Amin.

p/s : Jika Tuhan tak memberikan apa yang kamu mahukan sekarang bermakna Tuhan ingin memberikan kamu sesuatu yang lebey elok daripada itu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)