Followers

Wednesday, October 20, 2010

Mama....

Ayu     : Assalamualaikum. Mama chat?
Mama : Waalaikumsalam. Alhamdulillah. Mama chat. Anak mama nie chat tak? Ok tak kat sana?
Ayu     : Alhamdulillah. Ayu ok kot setakat nie.. (dalam nada sebak)
Mama : Awat ada kot pulak? Ayu ok tak?
Ayu     : Ayu ok la. Mama jangan esau na. Abah chat tak mama? Kencing manis abah camna?
Mama : Abah chat. Kencing mana da turun kat paras ok. Abah posa, ok la. Cuba kalau tak posa, semua die nak makan. (sambil gelak)
Ayu     : Hehhehe. Da bole makan, abah makan la. hee. Tue mama dok watpa? Sapa ada umah?
Mama : Mama nak watpa lagi. Dok tengok tivi ngan kakchik. Naim p keja.
Ayu     : Ohhh..ok.
Mama : Tue ayu keja macam mana? Interview hari tue result macam mana?
Ayu     : Ayu keja macam tue je la. Tunggu kontrak tamat. Interview punya result bulan 11 baru kuaq.. Tak tahu la dapat ka tak. Huu.
Mama : Ayu da wat yang terbek kan. Apa jadi lepas nie, ayu tawakal ja laa. Kalau ada rezeki ayu, dapat la. Kalau tak dapat, cuba lagi. Jangan sedey2 taw. Bukan rezeki lagi kalau tak dapat. Selalu doa lepas sembahyang mintak kat Tuhan. Buat solat hajat.
Ayu     : Ermm. Ok. InsyaAllah
Mama : Mama tak maw ayu sedey2 camnie. Ayu dah usaha kan.
Ayu     : Erm. Ye. Ok lah mama, t ayu tipon len.
Mama : Ok.
Ayu     : Mama jaga diri. Jaga kesihatan. Jangan dok tidoq ja. Hee.
Mama : Mama ka ayu yang dok tidoq. He.
Ayu     : Ayu ngan mama. Hehehe. Kim salam abah, kat semua. Ada pape nak pesan?
Mama : Ayu pon sama jaga diri. Jangan tinggal sembahyang.
Ayu     : Ok ma. Mama doakan ayu na. Love you ma.
Mama : Love you sayang.
Ayu     : Miss you ma.
Mama : Miss you sayang... (nada sebak)
Ayu     : Bye..Assalamualaikum.
Mama : Bye sayang. Waalaikumsalam.

p/s : Ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku. Bila ku berduka, engkau hiburkan selalu... I miss you ma. A lot.. =(

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)