Followers

Friday, October 15, 2010

Bila rasa aku milik kamu

Hye hye..agak da lama aku tak membelogkan diri aku... sebabnya, aku agak membizikan diri dengan keja2 opis..hoho.. tunjuk rajin la konon...hehehhe..sebenarnye x la rajin sangat..buat2 je..hee.. Kena ubah nie..t kawen payah..hahaha..bukan apa, aku da dapat CC baru.. CC tue stand for Chief Clerk. Tempat aku kat opis plak memang sangat laa jelas CC tue nak tengok.. Jap2 die pandang kat aku. Ha sudah... Adoyai... Jap2 tengok.. Malas tol. Asal la takdak penghadang kat tempat aku.. Tersembunyi sikit muka aku yang tombam nie. Hee.

Nak dijadikan cita, aku ngah bosan nie... Tensen sangat rasa diri nie.. Serabot. Aku rasa ayam pon tak serabot macam aku even die banyak bulu.. Serabot2. Huh.. Gipon life aku skang nie ala2 kemut.. Bangon pagi g opis.. Balek koi 5, rehat2 jap layan cita Chinta. Pastu maghrib, mandi and solat.. Lepas isya' lak, teros baring.. Ada cita best leyh layan. Takdak cita, dok senyap2 lam bilik. Huuuuu.. Bosan abis ok. Nak kuar memang tak arr.. Uma aku skang jauh ke dalam.. Takot seyh kalu kuar sorang.. Huuu. Lappy aku lak masok wad balek..huu.. Tue nak suh bli yang baru arr tue.. Stress tol.. Ngah semak2 nie leyh plak die nak masok wad.. Aku suh masok nanti2, nak jugak masok skang...huu.. Lagi tambah ketensenan aku.. Huks.

So, bila aku takdak idea time baring2, mula la akal aku nak berangan-angan. Pastu fikir benda yang tak lojik... Kalu ada pensel and kertas, mula la abis aku conteng. Pastu kuar la ayat jiwang2.. hahha..padahal aku tak baper nak jiwang.. Kadang2 jer terjiwang.. Da layan pasaan, kompem arr.. hahahah.. Kelakor aku jiwang..he.. Kadang tue aku rasa bole tercipta bebapa lirik lagu. Tapi tunggang terbalik kot.. Tak pofesional lagi.. Kalu asah nie, mungkin boleh kot. Hahaha.. Dan sejenak aku berfikir.. Macam mana orang boleh cipta lirik lagu. Macam mana dieorang susun setiap baris lagu tue. Sedap plak tersusun. kan best kalu aku pon leyh cipta lirik.. Hahhaaha.. Pasan tol minah sorang nie.. Wakakaka.

Aku tak suka dok sorang2. Sebab aku nie jenis suka berfikir. Hahahah.. Kang takot terfikir negatif. Hee.. Payah2.. dan sedang aku berfikir melayan emosi yang turun naik + kendur cekang nie... aku melayan lagu keris patih.

Bila rasaku ini rasamu
Sanggupkah engkau menahan sakitnya
Dan tak pernah ku sesali itu
Seluruh jiwa telah ku serahkan
Menggenggam janji setiaku
Ku mohon jangan jadikan semua ini
Alasan kau menyakitiku
Cuba bayangkan kembali
Betapa hancurnya hati ini kasih...

Syahdu tak bait2 lagu die?? Pada orang yang kecewa, jangan arr layan lagu nie. T tak pasal2 korang nangis. Huks. Aku rasa macam tak baik je pasangan die wat die macam tue. Tak baik hancurkan hati orang, sebab balasannya sama. So, korang fikir baik2 sebelom wat sebarang tindakan. Takot tanpa sedar akan menyakiti orang yang kita sayang. Aku pon pesan kat diri aku jugak. Sebab kadang2 kita rasa benda kita wat tue betol. Padahal ianya ada mengguris ati seseorang mahupon disekeliling kita.

(rasa coklat ke???hmmm)

p/s : minggu nie try wat lirik.. mana taw leyh terbit album nanti. he +)

4 comments:

Mas said...

try le wat lirik..pastu minta JK buat lagu dan nyanyi...mesti meletop!!

idAyu hAssAn said...

hehehe..xnk arr akak..parah kalu ayu bergaong ngan JK..malatop..abis org yg wat lirik n yg nyaniy kat luar xdak keja..hehehe

yuzi ablah said...

pengkiatan yang paling jahat ialah bile mengkianati org y bek... aku budak bek.. hehehehehe

idAyu hAssAn said...

err...ok..
jap2,ko bek ke uzi??hee
jap aku fikir lu..ngee
yup,aku stju ngan ko...
ish3..xbek wo khianat org..
bdw,uzi follow la aku..hee
bley plak camtu kan..kuikui

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)