Followers

Wednesday, October 20, 2010

Mama....

Ayu     : Assalamualaikum. Mama chat?
Mama : Waalaikumsalam. Alhamdulillah. Mama chat. Anak mama nie chat tak? Ok tak kat sana?
Ayu     : Alhamdulillah. Ayu ok kot setakat nie.. (dalam nada sebak)
Mama : Awat ada kot pulak? Ayu ok tak?
Ayu     : Ayu ok la. Mama jangan esau na. Abah chat tak mama? Kencing manis abah camna?
Mama : Abah chat. Kencing mana da turun kat paras ok. Abah posa, ok la. Cuba kalau tak posa, semua die nak makan. (sambil gelak)
Ayu     : Hehhehe. Da bole makan, abah makan la. hee. Tue mama dok watpa? Sapa ada umah?
Mama : Mama nak watpa lagi. Dok tengok tivi ngan kakchik. Naim p keja.
Ayu     : Ohhh..ok.
Mama : Tue ayu keja macam mana? Interview hari tue result macam mana?
Ayu     : Ayu keja macam tue je la. Tunggu kontrak tamat. Interview punya result bulan 11 baru kuaq.. Tak tahu la dapat ka tak. Huu.
Mama : Ayu da wat yang terbek kan. Apa jadi lepas nie, ayu tawakal ja laa. Kalau ada rezeki ayu, dapat la. Kalau tak dapat, cuba lagi. Jangan sedey2 taw. Bukan rezeki lagi kalau tak dapat. Selalu doa lepas sembahyang mintak kat Tuhan. Buat solat hajat.
Ayu     : Ermm. Ok. InsyaAllah
Mama : Mama tak maw ayu sedey2 camnie. Ayu dah usaha kan.
Ayu     : Erm. Ye. Ok lah mama, t ayu tipon len.
Mama : Ok.
Ayu     : Mama jaga diri. Jaga kesihatan. Jangan dok tidoq ja. Hee.
Mama : Mama ka ayu yang dok tidoq. He.
Ayu     : Ayu ngan mama. Hehehe. Kim salam abah, kat semua. Ada pape nak pesan?
Mama : Ayu pon sama jaga diri. Jangan tinggal sembahyang.
Ayu     : Ok ma. Mama doakan ayu na. Love you ma.
Mama : Love you sayang.
Ayu     : Miss you ma.
Mama : Miss you sayang... (nada sebak)
Ayu     : Bye..Assalamualaikum.
Mama : Bye sayang. Waalaikumsalam.

p/s : Ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku. Bila ku berduka, engkau hiburkan selalu... I miss you ma. A lot.. =(

Friday, October 15, 2010

Bila rasa aku milik kamu

Hye hye..agak da lama aku tak membelogkan diri aku... sebabnya, aku agak membizikan diri dengan keja2 opis..hoho.. tunjuk rajin la konon...hehehhe..sebenarnye x la rajin sangat..buat2 je..hee.. Kena ubah nie..t kawen payah..hahaha..bukan apa, aku da dapat CC baru.. CC tue stand for Chief Clerk. Tempat aku kat opis plak memang sangat laa jelas CC tue nak tengok.. Jap2 die pandang kat aku. Ha sudah... Adoyai... Jap2 tengok.. Malas tol. Asal la takdak penghadang kat tempat aku.. Tersembunyi sikit muka aku yang tombam nie. Hee.

Nak dijadikan cita, aku ngah bosan nie... Tensen sangat rasa diri nie.. Serabot. Aku rasa ayam pon tak serabot macam aku even die banyak bulu.. Serabot2. Huh.. Gipon life aku skang nie ala2 kemut.. Bangon pagi g opis.. Balek koi 5, rehat2 jap layan cita Chinta. Pastu maghrib, mandi and solat.. Lepas isya' lak, teros baring.. Ada cita best leyh layan. Takdak cita, dok senyap2 lam bilik. Huuuuu.. Bosan abis ok. Nak kuar memang tak arr.. Uma aku skang jauh ke dalam.. Takot seyh kalu kuar sorang.. Huuu. Lappy aku lak masok wad balek..huu.. Tue nak suh bli yang baru arr tue.. Stress tol.. Ngah semak2 nie leyh plak die nak masok wad.. Aku suh masok nanti2, nak jugak masok skang...huu.. Lagi tambah ketensenan aku.. Huks.

So, bila aku takdak idea time baring2, mula la akal aku nak berangan-angan. Pastu fikir benda yang tak lojik... Kalu ada pensel and kertas, mula la abis aku conteng. Pastu kuar la ayat jiwang2.. hahha..padahal aku tak baper nak jiwang.. Kadang2 jer terjiwang.. Da layan pasaan, kompem arr.. hahahah.. Kelakor aku jiwang..he.. Kadang tue aku rasa bole tercipta bebapa lirik lagu. Tapi tunggang terbalik kot.. Tak pofesional lagi.. Kalu asah nie, mungkin boleh kot. Hahaha.. Dan sejenak aku berfikir.. Macam mana orang boleh cipta lirik lagu. Macam mana dieorang susun setiap baris lagu tue. Sedap plak tersusun. kan best kalu aku pon leyh cipta lirik.. Hahhaaha.. Pasan tol minah sorang nie.. Wakakaka.

Aku tak suka dok sorang2. Sebab aku nie jenis suka berfikir. Hahahah.. Kang takot terfikir negatif. Hee.. Payah2.. dan sedang aku berfikir melayan emosi yang turun naik + kendur cekang nie... aku melayan lagu keris patih.

Bila rasaku ini rasamu
Sanggupkah engkau menahan sakitnya
Dan tak pernah ku sesali itu
Seluruh jiwa telah ku serahkan
Menggenggam janji setiaku
Ku mohon jangan jadikan semua ini
Alasan kau menyakitiku
Cuba bayangkan kembali
Betapa hancurnya hati ini kasih...

Syahdu tak bait2 lagu die?? Pada orang yang kecewa, jangan arr layan lagu nie. T tak pasal2 korang nangis. Huks. Aku rasa macam tak baik je pasangan die wat die macam tue. Tak baik hancurkan hati orang, sebab balasannya sama. So, korang fikir baik2 sebelom wat sebarang tindakan. Takot tanpa sedar akan menyakiti orang yang kita sayang. Aku pon pesan kat diri aku jugak. Sebab kadang2 kita rasa benda kita wat tue betol. Padahal ianya ada mengguris ati seseorang mahupon disekeliling kita.

(rasa coklat ke???hmmm)

p/s : minggu nie try wat lirik.. mana taw leyh terbit album nanti. he +)

Thursday, October 7, 2010

Yamashita Tomohisa - One in A Million


Romaji Lyric

Itsukara kimi no kisu wa naozari?
Ima mo why don't you touch my mind sugu ni
tell me why you don't see my eyes,
baby are we over?

Aishiau tame ni iru ability
Kore ijou wa mou nai hodo affinity
baby do you have another one?
they might conspire.

coz you're my one in a million
Sono mama de believe me
Kimi ga One in a million
Deaeta toki ni
baby it's my destiny

I'm gonna try."3,2,1" so count down
waratte yo boku no mae de one more time
one in a million
my one in a million

Kakuritsu wa by the 6th sense=2%
Kimi wo ushinau koto end of the world
I wanna know that reason why
don't change your mind now
Maniau nara I wanna hold ya
Kuruisouna kurai so lonely soldier
baby I love you
from the bottom of heart
I miss ya

coz you're my one in a million
Dakara never say goodbye
Kimi ga One in a million
Dakiau tabi ni baby it's my destiny
I'm gonna try."3,2,1" so count down
I'm gonna hunt you down come day or night
one in a million
my one in a million

Unmei to omoi wa jikou wo koete
eien no saiai wo mata michibiku kara
be my one in a million
Kimi shika inai kara carry on
coz you're my one in a million
Sono mama de believe me
Kimi ga One in a million
Deaeta toki ni
baby it's my destiny
I'm gonna try."3,2,1" so count down
I'm gonna hunt you down come day or night
one in a million
my one in a million


Translation

Since when your kisses are neglectful?
Even now *why don't you touch my mind* quickly
*tell me why you don't see my eyes
baby are we over?*

*The ability* essential to love
Nothing more then *an affinity*
*Baby do you have another one?
They might conspire*

*Coz you're my one in a million*
Just like that *believe me*
You're *one in a million*
When I met you
*baby it's my destiny*

*I'm gonna try."3,2,1" so count down*
Smile in front of me *one more time
one in a million
my one in a million*

The probability *by the 6th sense=2%*
Losing you is the *end of the world
I wanna know the reason why
don't change your mind now*
If I'm still on time *I wanna hold ya*
I'm about to go crazy *so lonely soldier
baby I love you
from the bottom of heart
I miss ya*

*Coz you're my one in a million*
So *never say goodbye*
You're *One in a million*
While I hold you tight *baby it's my destiny
I'm gonna try."3,2,1"so count down
I'm gonna hunt you down come day or night
one in a million
my one in a million*

Fate and memories go over the space
they will still lead our endless love
*be my one in a million*
There's no one but you *carry on
coz you're my one in a million*
Just like that *believe me*
You are *One in a million*
When I met you
*baby it's my destiny
I'm gonna try."3,2,1"so count down
I'm gonna hunt you down come day or night
one in a million
my one in a million*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)