Followers

Wednesday, September 8, 2010

Dugaan....

Aku ngah bosan nie..ri nie kena ganti kakak opis aku jadi PA BOS sebab die nak nek atas jaga Tan Sri... So, alang2 da bosan + takdak mood nak wat keje, mula laa aku nak menaip entry kali nie... Topik kita hari nie adalah DUGAAN... Dugaan apa eh?? Hmmm.. Kita semua sedia maklum lagi bebapa hari ja nak raya.. Aku pon da nak balek kampong malam nie.. Hope everything berjalan lancar... Dan yang pastinya malam nie kompem jalan jem..Alang aku boleh sampai time sahur, entah2 matahari da terbit baru aku sampai umah aku..heheh.

Back to the topic, dugaan yang aku maksudkan adalah aku demam! Nak raya2 nie boleh plak aku demam.. Huuu.. Da baper ari da but still tak baek2.. Apesal la susah sangat nak baik.. Panadol aku telan, air cap badak nak bagi sejuk badan aku minum, air mineral berbotol2 sampai tak larat masok toilet aku bedal, dan yang pasti ubat batok Breacol pon aku makan, still did'nt changed anything...Why!!!! Tell me why???? Is that Allah nak uji aku.. Aku redho. Lagipon orang cakap, bila kita saket, Allah nak ampunkan dosa2 kecil yang kita buat. Mungkin di bulan mulia nie Allah nak kurangkan dosa2 yang tanpa aku sedar, aku buat.. Aku accept benda2 tue.. Segala yang terjadi ada hikmahnya.

Kat opis aku pon da makin lengang... Sunyi giler.. orang semua da malas nak wat keje.. Menyembang sambil2 cita pasal baju raya, kueh raya, raya balek mana dan semuanya pasal raya la.. Aku pon sama.. Dak terfikir2 pasal umah da..hee.. Tak sabar nak balek.. Rindunya kat mama, rindunya kat abah, rindunya kat bilik aku (entah apa jadi, da lama tinggal), rindunya kat anak sedara aku, Kimy (lama tak jumpa, kompem balek nie banyak nak tanya), ain, adam... semua la..nak list banyak ngat kowt.. dan yang pasti aku akan rindu kat kekaseh aku yang jaoh kat kampong die.. hmmm... after a week or maybe 2 weeks baru dapat jumpa die. But its ok.. Yang penting mood raya nie.. T balek kL jumpa balik..hee.

So, di bulan muia nie, aku menadah kedua belah tangan aku memohon ampon dari yang Esa semoga semua berjalan lancar. Tak kesah la apapon, perjalanan, persiapan, kesihatan, semua2 lah... Dan kepada rakan2 semua, aku hulurkan 10 jari memohon maaf andai ada terkasr bahasa, terlajak kata, terlajak makan dan minum,  (memang tak leyh undur, da masok usus perot), dan semua, halalkan semua na. 0-0 okeyh??hee. SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN. Semoga kita semua bergembira dan berbahagia di samping keluarga dan sahabat andai terchenta..=)

p/s : SALAM LEBARAN UNTUK SEMUA..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)