Followers

Friday, August 6, 2010

pErAsaaN iTu muNcuL kEmbALi

Hari nie hari Jumaat. Alhamdulillah..dah nak sampai hujung minggu..tapi pada aku minggu nie aku kurang hepy sikit..mungkin sebab keadaan aku yang tak brapa nak sihat dengan demamnya, batuknya, saket tekaknya, saket kepalanya, saket pinggangnya, saket belakangnya dan segala macam saket lagilah!! Dan hari ini saket aku ditambah dengan satu lagi saket. Saket nie parah sikit, nak kata ada ubat, tak semua boley dapat kat farmasi ataupon hospital berdekatan. Penyakit nie aku panggil penyakit saket ati.

Hari nie hari Jumaat..aku bajet2 aku bangon pagi nie nak baekkan mood aku yang dari semalam tak okey. So, aku bangon bersiap2 macam biasa nak p keja. Mungkin disebabkan hari nie hari jumaat, mintak2 mood aku okey..tapi harapan hanya tinggal harapan..mood aku bertambah tak okey bila aku dapat penyakit saket ati nie..aduhhhhh..Tuhan jer tahu perasaan aku. Saket, saket dan sangatlah saket!

Aku tak tahu aku salah or that person salah..tapi sebagai penunggang dengan lesen L (aku berbangga okey walaupon L), memang aku sangat mengikut peraturan...orang baru belajar okeyh! Nak dijadikan cerita, al-maklumlah kan..kawasan putrajaya pagi2 memang la sangat, sangat, sangat jem..kalu hampa sapu roti ngan jem pon tak jem macam kat putrajaya nie. Biasalah kan..macam aku jugak depa semua nie..kalu masok keja pukoi 0800 a.m. , nak sharp2 masok pukoi 0800..tak dak punya lah nak masok awai dari time tue..heee (itu kelemahan aku)..tapi okey what. Aku still punctual, tak terlewat. hoho.. okey, fullstop..kita sambong story yang sebenaq..lepas aku nak masok ke roundabout besaq dari jalan Wetland, ada la satu hamba Allah nie..seorang gadis, pakai tudung (ayu la kan da pakai tudung), naik kereta pon okey best, satria neo (kereta kegemaran cik Jalwa)..opss, terlebey..memang very nice..sekali hampes! bawak kereta tak nak laju nak mampos! agak nak race babe, masok la litar sepang..agak boley menang tak ngan kelajuan yang you bawak tue??? adoyaiiiii, saketnya hati nie...i remembered your color of car, and i remembered your plat number...bukan number flat eh kaq lin..hee..huh! muka ayu, bawak kereta tak ayu langsung..you tue perempuan..walaupon aku perempuan, tapi aku cukup anti ngan orang perempuan yang bawak kereta..bawak tak hengat hamba Allah macam aku..bukan aku jer selalu kena, ramai g orang kena cam aku..taw la aku nie bawak motorbike jek..nak eksyen la sangat ngan number plat putrajaya tue..bley jalan laaa..kalu ada kereta, bawak tak pandang kiri kanan, tak payah laa..ishhhh...geqam betoi aku!

Bila dah jadi camnie, black memory aku muncul balek..bukan blackberry eh..aku penah eksiden..sampai sekarang aku fobia.kadang2 bila teringat kejadian tue, aku takot sangat..aku takot kejadian tue berulang balek.tapi aku selalu mintak pada Allah untuk lindungi aku selalu..kat die jek aku boleh mohon perlindungan..takot, takot dan takot..itu yang aku boley cakap bila kejadian tue dalam fikiran aku..bila aku tengok gambar2 aku masa eksiden, aku sedey..saket sangat..Tuhan jer yang tahu perasaan aku..kalu aku ketawa pon, ketawa dalam tangisan..sambil ketawa sambil menangis okey..macam lagu sape ntah tawa dalam tangisan..ha, macam tue la...bukan nak buat lawak, tapi it really happened to me. orang yang rasa jek boley tahu camna saketnya.."berat mata memandang, berat lagi bahu memikul"...sebulan terlantar kat rumah, dah ajar aku macam2..thanx to abah (selalu mara ayu sebab nangis tak nak bangon berjalan), mama (selalu masakkan lauk2 sedap kat ayu masa saket), abang dan kak yan (yang bawakkan bubur nasi tiap2 hari), aunty num (yang mandikan ayu dan bersihkan luka ayu), kakchik (yang tolong gelakkan ayu dan main2 ngan luka ayu), and adeq naim (yang selalu tolong kak ayu ke toilet, terharu sangat), thanx coz always be beside me when i need you.. and to my sis: kak Liza, kaq lin, cik jalwa and cik keet, thanx selalu message tanya khabar ayu..sayang korang sangat!! jasa anda semua tak dapat nak dibalas..hanya Tuhan yang dapat balas. ayu harap fobia nie dapat pergi jaoh2 dari hidup ayu...

Amin.

4 comments:

may_love@me said...

tacing nye....

epijoe said...

kumpulan kamikaze..;)

idAyu hAssAn said...

umi : huks..memang tacing...orang2 yg nek motor memang sadis..terutama ayu..hehehe

idAyu hAssAn said...

b : ye lah..terlupa sapa nyanyi..tp lagu sejujur mana kata2 sayang ingat..spring..ahaks..)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)