Followers

Wednesday, August 25, 2010

Ku Mohon...

Ya Allah ...
Aku insan yang lemah. Aku banyak kekurangan. Tapi aku harap kekurangan itu akan menjadi kekuatan untuk aku menempuh hari2 yang mendatang yang aku pon tak tahu macam mana keadaannya.

Ya Allah ...
Aku bermohon padamu agar aku diberi kekuatan untuk menempuh segala dugaan yang engkau berikan. Aku bermohon supaya hati ini tabah untuk menempuh segala cabaran pada masa akan datang. Sesungguhnya aku tidak kuat untuk itu.

Ya Allah ...
Semoga engkau kabulkan segala doa2 ibu bapa aku dan doa2 aku. Kerana hanya pada engkau aku berdoa. Dan hanya engkau yang maha mengabulkan segala doa2 aku malahan hanya engkau yang selalu mendengar segala rintihan aku.

Ya Allah ...
Sesungguhnya saat ini aku hanya mampu berusaha dan kemudian bertawakal serta berserah kepadamu. Aku sangat takot. Aku sangat serabot. Aku bermohon padamu.

p/s : Otak sangat semak saat ini sehingga mampu mengalirkan air mata saat aku menulis entry nie.. Ya Allah, kau kuatkanlah keimanan dalam diri hambamu ini kerana dengan keimanan itulah akan wujudnya ketenangan dan kesabaran dalam diriku. Amin.

Sunday, August 22, 2010

Something i want to share..

You HAVE to read all of them and if you don't your going to come across with problems in your relationship for the next month!


1) Guys may be flirting around all day, but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.

2) Guys are more emotional than you think, if they loved you at one point, it'll take them a lot longer then you think to let you go, and it hurts every second that they arent with u.


3) Guys go crazy over a girl's smile ( :


4) A guy who likes you wants to be the only guy you talk to.


5) Giving a guy a hanging message like "You know what?..uh...never mind.." would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking .And he'll assume he did something wrong and he'll obsess about it trying to figure it out.

6) If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him............but,You don't need to give advice.


7) A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.


8) GUYS LOVE YOU MORE THEN YOU LOVE THEM!!!


9) Guys use words like hot or cute to describe girls. They rarely use beautiful or gorgeous. If a guy uses that, he loves you or likes you a whole heck of a lot.


10) If the guy does something stupid in front of the girl, he will think about it for the next couple days or until the next time he spends time with you.

11) If a guy looks unusually calm and laid back,he's probably faking it and he is really thinking about something.

12) When a guy says he is going crazy about the girl, he really is.


13) When a guy asks you to leave him alone, he's just actually saying, "Please come and listen to me".


14) If a guy starts to talk seriously, listen to him. It doesn't happen that often, so when it does, you know something's up.


15) When a guy looks at you for longer than a second, he's definitely thinking something.


16) Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions and are MAD confusing but somehow are drawn even more to them.


17) A guy would give the world to be able to read a girl's mind for a day.


18) No guy can handle all his problems on his own He's just too stubborn to admit it.


19) NOT ALL GUYS ARE RUDE!!! Just because ONE is RUDE doesn't mean he represents ALL of them.

20) WHEN A GUY SACRIFICES HIS SLEEP AND HEALTH JUST TO TALK TO YOU, HE REALLY LIKES YOU AND WANTS TO BE WITH AYOU AS MUCH AS POSSIBLE.


21) Even if you dump a guy months ago and he loved you he probably still does and if he had one wish it would be you to come back into his life.

Everything said in this bulletin is TRUE!!!


- Ladies, if u don't repost this within 1 hr then you will lose the guy of your life ....


- Guys, if you don't repost this in 1 hr then you will lose the girl of your life ....

By : TUKANG KARUT NONA...;p

Thursday, August 19, 2010

Me..and perfectionist !!!

Tengah aku dok belek2 PC aku kat opis mencari bahan untuk interview akan datang ...

umi : nah, baca nie...
me  : apa nieh ??? (sambil belek2 kertas yang diberi)... cessss.. nice one !
   -----------------------------------------------------------------------------------------

Mesti... tak2.. Kompem korang tertanya2 kan apa yang kami dua dok cakap.. heee.. kertas yang Cik Umi kasi kat aku tue pasal satu artikel bertajuk "JANGAN MENCARI TERLALU SEMPURNA"... aku pon tak taw die amek benda alah tue kat mana... aku pon baca la artikel tue... nie aku bagi korang baca sekali.

"Jika kamu memancing ikan & setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.. Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula kedalam air begitu sahaja kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya & Ketajaman mata kail kamu itu mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup... Begitulah juga & setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang & setelah ia mula MENYAYANGI kamu & hendaklah kamu MENJAGA hatinya & janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu sahaja kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu & mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia masih mengingati kamu"

"Jika kamu MENADAH air biarlah berpada.. Janganlah terlalu berharap pada takungannya dan menganggap ia begitu teguh... Cukuplah sekadar untuk KEPERLUANMU sahaja & kerana apabila ia mulai RETAK, tidaklah sukar untuk kamu menampal dan memperbaikinya semula & bukannya terus dibuang begitu sahaja... Begitulah juga & jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH dia seadanya & janganlah kamu terlalu mengaguminya dan menganggapkan dia begitu istimewa.. Anggaplah dia manusia biasa kerana apabila dia melakukan KESILAPAN, tidaklah sukar untuk kamu MEMAAFKANNYA dan MEMBOLEHKAN hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhir hayat & bukannya MENGHUKUMNYA dan MENINGGALKAN dia begitu sahaja kerana kamu merasa terlalu kecewa dengan sikapnya.. Lalu semuanya akan menjadi TERHENTI begitu sahaja"

"Jika kamu MEMILIKI sepinggan nasi & yang kamu pasti baik untuk diri kamu & yang MENGENYANGKAN dan BERKHASIAT & mengapa kamu berlengah lagi? Cuba mencari makanan yang lain? & kerana terlalu ingin mengejar KELAZATAN & kelak, nasi itu akan BASI sendiri dan kamu sudah tidak boleh menikmatinya lagi & kamu akan MENYESAL... Begitulah juga & jika kamu telah bertemu dengan seorang INSAN, yang kamu pasti boleh membawa KEBAIKAN kepada dirimu & MENYAYANGIMU, MENGASIHIMU dan MENCINTAIMU.. Mengapa kamu berlengah lagi? Cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain dan terlalu mengejar KESEMPURNAAN.. Kelak, dia akan BERJAUH HATI dan kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain & kamu juga yang akan MENYESAL dan tidak ada gunanya lagi"

Oleh itu janganlah kita terlalu mengejar KESEMPURNAAN kerana ia bukanlah faktor utama KEBAHAGIAAN yang sempurna, sedangkan jika kita boleh memaafkan KESILAPAN orang yang kita sayang dan akur dengan KELEMAHANNYA sebagai manusia biasa serta BERSYUKUR dengan apa yang kita sudah MILIKI & kita akan BAHAGIA, BAHAGIA dan terus BAHAGIA & itu lebih BERMAKNA !!! " Begitu hidup ini tiada yang abadi, yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti, namun yang berganti tidak mungkin sama seperti yang hilang "
--------------------------------------------------------------------------------------------
Amacam panjang tak artikel nie?? aku pon penat menulis..heee. tapi takpe.. sebagai iktibar untuk kita semua. Bila kita cakap pasal kesempurnaan, kita memang da taw tak de sapa pon yang sempurna kat dunia nie. Kalau la da orang yang perfect, korang bagitaw mai sat kat aku. Kompem punya la ada gak cacat cela, tak banyak, cket..

Macam sebuah lagu nie... ada rangkap die bunyi macam nie "maaf jikaku tidak sempurna, tika bahagia mula menjelma " dan " apa yang awak rasa tak sempurna pada diri awak, itulah kesempurnaan bagi saya" (ayat yang akan aku ingat sampai bila2 =)).  Nobody perfect ! korang ingatla phase nie.. and aku sendiri selalu mengingatkan diri aku. Dalam entry2 sebelum nie pon aku ada cakap, cukuplah insan dari kaum Adam itu menyayangi dan menghargai aku sebagai insan dari kaum hawa disisinya.  Dan aku selalu ingat Tuhan telah menjadikan kita di dunia nie berpasang pasangan. Ini bermakna jodoh kita ditentukan olehnya. Jadi kita sebagai manusia hanya boleh berdoa padanya supaya pasangan kita menjadi pasangan kita yang hakiki kelak. InsyaAllah.

p/s : Thanx to Cik Umi coz bagi ceq baca artikel tue.. Sama2lah kita renung2kan. Ingatlah dan hargailah insan tersayang di sisi kita (da macam iklan  jalan raya plak..hee)

Wednesday, August 11, 2010

Kita dan kamoo

Kita sayang kamoo... kamoo sayang kita x?
Kita selalu rindu kamoo... kamoo selalu rindu kita x?
Kita x nak kehilangan kamoo... harap kamoo x nak kehilangan kita jugak.
Kita kalau boley nak kamoo selalu ada dengan kita... kamoo nak selalu ada dengan kita jugak x?
Kita x nak jaoh2 dengan kamoo... kamoo macam mana?
Kita nak kamoo selalu dekat dengan kita... kamoo rasa macam kita jugak x?
Kita manja dengan kamoo sorang jer... kamoo jangan manja dengan orang lain.
Kita harap kita kekal dengan kamoo... kamoo nak kekal dengan kita x?
Sebab..... kita cintakan kamoo... setiap saat, minit, jam, hari, bulan...
Hanya kamoo...=)

Tuesday, August 10, 2010

Pada masa tue, aku....

Satu pagi tue, aku bangon awal.. semangat nak p sekolah kononnya.. bangon2, mama suh aku p mandi dulu.. okey, ambek towel dan jalan senonong ke bilik air.. dengan muka semak baru bangon tidoq..memang serabai la kan... masok bilik air, mandi2, nyanyi2 and tetiba je...... aku dahaga... aku terasa nak minum air... he, budak2 yang belum penoh lagi akalnya macam aku pada masa tue, tanpa membuang masa telah membuka mulut aku seluas-luas yang boleh dan telah menghirup air paip tue sepuas-puasnya... bajet air paip tue seperti air sirap yang dipenuhi ais, bila dahaga kita minum, konpem memang memuaskan hati okeyh!! hee... pastu nek atas, mama siapkan aku.. pergi sekolah cam besa then sampai tengahari aku balek la.. memang sangat memenatkan..beg da la berat nak mampos... macam bawak batu jek.. memang dalam hati nie asyik nak marahkan cikgu aku la sebab suh bawak buku banyak2..hee.

Time aku mandi, aku rasa dahaga lagi..aku pon pelik sangat awat time aku mandi ja aku dahaga... pelik bin pelik = pelik... seperti biasa, dahaga tak sabar nak minum, aku pon memboloskan kepala paip ke dalam mulut aku. hoho, dengan rakusnya aku menghirup air paip yang rasanya pada masa tue agak2 macam air fresh oren..sedap2..hee... puas hati... pastu ngan selambanya aku nek atas siap2.. da siap aku p kat mama then aku cakap, "mama, ayu dahaga. ayu da minum air paip tadi sebab dahaga sangat"... pastu aku tersengih... mama aku da blur.. "awat yang p minum air paip? dalam peti ada air kan?". dan pertanyaan mama aku membuatkan aku bertambah lebaq tersengih (ingat senyum je leyh lebaq?sengih pon boley pa).. aku dengan selamba cakap "ayu dahaga sangat, ayu balun la air paip". mama gelak. pastu mama cakap "dah,pegi buka posa kalau tak tahan sangat". aku pon pe lagi.. tak yah tunggu2, aku p sebat makanan yang mama simpan kat aku..heheh.

p/s : SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK

Monday, August 9, 2010

........

GERAM...geqam...GEraM
GERAM!
geqam...geqam...geqam...geqam...geqam
GERAM...GERAM
geram...geram...geram
GEQAM!!!!GEQAM!!!
geram?geram?
geqam + geram - geam = GEQAM / GERAM
GE'AM! GE'AM!
GEQAMMMMMMMM
geram....

Wayang minggu ini...

THE LAST AIRBENDER


The synopsis of the movie :

Air, Water, Earth, Fire. Four nations tied by destiny when the Fire Nation launches a brutal war against the others. A century has passed with no hope in sight to change the path of this destruction. Caught between combat and courage, Aang (Noah Ringer) discovers he is the lone Avatar with the power to manipulate all four elements. Aang teams with Katara (Nicola Peltz), a Waterbender, and her brother, Sokka (Jackson Rathbone), to restore balance to their war-torn world.

Based on the hugely successful Nickelodeon animated TV series, the live-action feature film “The Last Airbender” is the opening chapter in Aang’s struggle to survive.

TEKKEN


The synopsis of the movie :

A young man, Jin, seeks revenge for his mothers death after she is killed by a corporation called Tekken. When a "King of Iron Fist" tournament is announced by Tekken's leader Jin vows to win and kill him. He must fight against the worlds top competitors to achieve his goal.


p/s : Jin hontoni kakoi okeyh..heee...this two movies is very best..i like!

 

Friday, August 6, 2010

pErAsaaN iTu muNcuL kEmbALi

Hari nie hari Jumaat. Alhamdulillah..dah nak sampai hujung minggu..tapi pada aku minggu nie aku kurang hepy sikit..mungkin sebab keadaan aku yang tak brapa nak sihat dengan demamnya, batuknya, saket tekaknya, saket kepalanya, saket pinggangnya, saket belakangnya dan segala macam saket lagilah!! Dan hari ini saket aku ditambah dengan satu lagi saket. Saket nie parah sikit, nak kata ada ubat, tak semua boley dapat kat farmasi ataupon hospital berdekatan. Penyakit nie aku panggil penyakit saket ati.

Hari nie hari Jumaat..aku bajet2 aku bangon pagi nie nak baekkan mood aku yang dari semalam tak okey. So, aku bangon bersiap2 macam biasa nak p keja. Mungkin disebabkan hari nie hari jumaat, mintak2 mood aku okey..tapi harapan hanya tinggal harapan..mood aku bertambah tak okey bila aku dapat penyakit saket ati nie..aduhhhhh..Tuhan jer tahu perasaan aku. Saket, saket dan sangatlah saket!

Aku tak tahu aku salah or that person salah..tapi sebagai penunggang dengan lesen L (aku berbangga okey walaupon L), memang aku sangat mengikut peraturan...orang baru belajar okeyh! Nak dijadikan cerita, al-maklumlah kan..kawasan putrajaya pagi2 memang la sangat, sangat, sangat jem..kalu hampa sapu roti ngan jem pon tak jem macam kat putrajaya nie. Biasalah kan..macam aku jugak depa semua nie..kalu masok keja pukoi 0800 a.m. , nak sharp2 masok pukoi 0800..tak dak punya lah nak masok awai dari time tue..heee (itu kelemahan aku)..tapi okey what. Aku still punctual, tak terlewat. hoho.. okey, fullstop..kita sambong story yang sebenaq..lepas aku nak masok ke roundabout besaq dari jalan Wetland, ada la satu hamba Allah nie..seorang gadis, pakai tudung (ayu la kan da pakai tudung), naik kereta pon okey best, satria neo (kereta kegemaran cik Jalwa)..opss, terlebey..memang very nice..sekali hampes! bawak kereta tak nak laju nak mampos! agak nak race babe, masok la litar sepang..agak boley menang tak ngan kelajuan yang you bawak tue??? adoyaiiiii, saketnya hati nie...i remembered your color of car, and i remembered your plat number...bukan number flat eh kaq lin..hee..huh! muka ayu, bawak kereta tak ayu langsung..you tue perempuan..walaupon aku perempuan, tapi aku cukup anti ngan orang perempuan yang bawak kereta..bawak tak hengat hamba Allah macam aku..bukan aku jer selalu kena, ramai g orang kena cam aku..taw la aku nie bawak motorbike jek..nak eksyen la sangat ngan number plat putrajaya tue..bley jalan laaa..kalu ada kereta, bawak tak pandang kiri kanan, tak payah laa..ishhhh...geqam betoi aku!

Bila dah jadi camnie, black memory aku muncul balek..bukan blackberry eh..aku penah eksiden..sampai sekarang aku fobia.kadang2 bila teringat kejadian tue, aku takot sangat..aku takot kejadian tue berulang balek.tapi aku selalu mintak pada Allah untuk lindungi aku selalu..kat die jek aku boleh mohon perlindungan..takot, takot dan takot..itu yang aku boley cakap bila kejadian tue dalam fikiran aku..bila aku tengok gambar2 aku masa eksiden, aku sedey..saket sangat..Tuhan jer yang tahu perasaan aku..kalu aku ketawa pon, ketawa dalam tangisan..sambil ketawa sambil menangis okey..macam lagu sape ntah tawa dalam tangisan..ha, macam tue la...bukan nak buat lawak, tapi it really happened to me. orang yang rasa jek boley tahu camna saketnya.."berat mata memandang, berat lagi bahu memikul"...sebulan terlantar kat rumah, dah ajar aku macam2..thanx to abah (selalu mara ayu sebab nangis tak nak bangon berjalan), mama (selalu masakkan lauk2 sedap kat ayu masa saket), abang dan kak yan (yang bawakkan bubur nasi tiap2 hari), aunty num (yang mandikan ayu dan bersihkan luka ayu), kakchik (yang tolong gelakkan ayu dan main2 ngan luka ayu), and adeq naim (yang selalu tolong kak ayu ke toilet, terharu sangat), thanx coz always be beside me when i need you.. and to my sis: kak Liza, kaq lin, cik jalwa and cik keet, thanx selalu message tanya khabar ayu..sayang korang sangat!! jasa anda semua tak dapat nak dibalas..hanya Tuhan yang dapat balas. ayu harap fobia nie dapat pergi jaoh2 dari hidup ayu...

Amin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)