Followers

Friday, July 30, 2010

When a GIRL ......

When a GIRL is quiet, millions of things are running in her mind..

When a GIRL is not arguing, she is thinking deeply..

When a GIRL looks at you with eyes full of questions, she is wondering how long you will be around..

When a GIRL answers “I’m fine” after a few seconds, she is not at all fine..

When a GIRL stares at you, she is wondering why you’re lying..

When a GIRL lays on your chest, she is wishing for you to be hers forever..

When a GIRL calls you everyday, she is seeking for your attention..

When a GIRL sms’s you everyday, she wants you to reply at least once..

When a GIRL says I love you, she means it..

When a Girl says that she can’t live without you, she has made up her mind that you are her future..

When a GIRL says “I miss you”, no one in this world can miss you more than her..

Friday, July 23, 2010

kasIhku AbadI

Kamar hatiku, sekian lama
Suram dan sepi, kekosongan
Aku mencari insan sejati
Untuk menemani hidupku

Adam dan Hawa diciptakanNya
Disemai rasa kasih sayang
Agar bersemi ketenangan
Dan kedamaian di hati

Ku harap hanya keikhlasan
Dan ku rindukan keramahan
Aku inginkan kemesraan
Berkekalan berpanjangan

Mengasihimu, dikasihi
Menyayangimu, disayangi
Merindui dan dirindui
Saling mengerti di hati

Biar hilang kabus diwajahku
Biar tenang resah didadaku
Terimalah serta kabulkan harapan ini
Oh Tuhan

Ku melafazkan kata penuh makna
Bersaksi Tuhan yang Maha Pemurah
Hidup mati jodoh pertemuan
Ditentu Allah yang Esa
Perkenankan hasrat di hatiku

Moga impian kan dirahmati
Dipertemukan serikandi
Susah dan senang sama diharungi
Demi cinta yang hakiki
Oh....

Artist : In-Team

AimaN

CINTA TERAKHIR - AIMAN

Kau cinta pertamaku
Engkau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita...

Kau ayu dimataku
Satu antara seribu
Tiada tara didunia...

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir...

Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ditentukan Tuhan...

Lagu / Lirik : Hafiz Hamidun

p/s : love this song...very sweet..tambah ngan suara aiman..syahdu sangat..:)

Friday, July 16, 2010

story pasal HEART - kisah IV

4 tahun kemudian...




















Tamat la kisahnya ...=)

p/s : cintailah seseorang kerana dirinya..insyaAllah anda akan bahagia..dan ingatlah bahawa kita sebagai manusia hanya mampu merancang..jodoh pertemuan itu ditangan Tuhan..kita manusia hanya berusaha supaya segalanya berjalan lancar.amin.

story pasal HEART - kisah III

2 tahun berikutnya...




Tamat kisah bahagian III

story pasal HEART - kisah II

7 tahun yang lalu...




















































Tamat kisah bahagian II

story pasal HEART - kisah I

9 tahun dahulu...



































Tamat kisah bahagian I...

Wednesday, July 14, 2010

bosan melanda

Makin hari makin bosan aku kat ofis...celik mata nak bangon ja tidoq, aku fikir..patot ke tak patot aku buka mata or pejam ja mata teros sambong tidoq?adoyai..baek punya devil dok hasut.." jangan bangon ayu, jangan..tak payah p keja..sambong ja tidoq..cuti ada g..jangan risau la..t ang amek ja EL..tak pon amek MC "..sengal punya devil..dalam ati dok kutuk..suka ati punya devil..da cuti aku tinggai lagi 3 ari..memang terpaksa la aku celikkan mata aku yang tak maw dok celik nie..huu.

Bangon tidoq, mandi, solat suboh (kalau bole la) , and spray apa yang patot kat badan, pakai bedak, tacap2 baby face aku (pasan) , siap...cepat tak aku siap???hee..kadang aku nie jenis orang yang tak suka lengah2..laju bukan main..and aku nie jenis tak suka orang tunggu aku..aku tunggu orang takpa..bukan apa..t aku gelabah kalau orang dok tunggu aku..mula la semua barang nak jatuh..hampeh toi..jatuh benda lain takpa..jangan jatuh botol perfume kesayangan aku dah..maw meraung kat situ..tak leh, tak leh.

Da ready suma, amek kunci moto, kunci umah, turun ke tingkat paling bawah..p kat moto aku la..nak p kat keta tak dak lagi..hee..tunggu sat na..t ada keta, aku p la kat keta aku..hikhik..tengok jam da pukoi 0730 a.m. nak sampai opis aku amek masa 15 minit..tapi kalau orang len la bawak..aku lambat sikit..tambah lagi 5 minit, so jadi la 20 minit..sebab apa tambah lagi 5 minit? sebabnya aku nie penunggang yang berhemah (sebenaqnya takot)..hee..tue yang slow motion ja..hiks.

Sampai ja kat B1 opis, berat ja kaki nak melangkah p nek opis..huu..tapi aku taw sebab apa..sebab dari awal aku bangon tidoq, aku da fikir malas nak masok opis..tue yang sampai kesudah, sampai loceng balik bunyi, malas tak abis2..huks, memang terok..pastu muka macam hapak ja kat opis.

p/s : bila bangon tidoq, pikirkanlah aktiviti yang berpekdah..toksah jadi macam aku..burok ruponye.hee

Tuesday, July 6, 2010

renungan bersama...


Ini adalah panduan bagaimana menyayangi seseorang..aku dapat benda nie daripada kawan2 aku..so, aku saja nak kongsikan dengan korang semua..Semoga apa yang dikongsikan sikit sebanyak memberikan manfaat dan panduan berguna untuk kita semua.

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan.

Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

2. Sayangi dia seadanya.

Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3. Sayangi dia sepenuh hati.

Sesungguhnya dia telah banyak bekorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendirian dan keputusan dia.

Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia.

Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.

6. Sangka baik padanya.

Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya.

Kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8. Berikan kepercayaan anda padanya.

Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.

9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan.

Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.

10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda.

Memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun.

Friday, July 2, 2010

hati yang kau sakiti

jangan pernah katakan bahwa

cintamu hanyalah untukku

karna kini kau telah membaginya

* maafkan jika memang kini

harus kutinggalkan dirimu

karna hatiku selalu kau lukai

** tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu

ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

reff:

ku menangis membayangkan

betapa kejamnya dirimu atas diriku

kau duakan cinta ini

kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan

kepergian dirimu dari sisi hidupku

harus slalu kau tahu

aku lah hati yang telah kau sakiti

repeat *, **

repeat reff

ku menangis

harus slalu kau tahu

aku lah hati yang telah kau sakiti
 
p/s : lagu nie takder maksud pape..aku just suker..sedey bila dengar ;p

Thursday, July 1, 2010

renuwen

Last Saturday, 26 Jun 2010..bertempat di Bayu Senja Beach Resort, Penang...aku ngan kengkawan aku wat reunion untuk budak2 form5 tahun 2004..Cik Sue yang handle..Cik Sue nie member aku yang selalu wat reunion..kira kepala la dia nie..tapi dalam banyak2 reunion yang die wat, nie la first time aku p..haha..sebabnya, aku pon tak dak reason..tapi yang aku pasti sebab die wat kat Batu Ferringghi, dekat ngan umah aku..heheh..terok tol..lagipon, sayang2 aku, diela, madia, kakak, not and nilam ajak pi..tunggu lagi..lama da tak jumpa depa semua..nie pon baper kerat ja yang pi..ikotkan ramai lagi sayang2 aku..tapi, tak pe la..dieorang busy kot.


Masa reunion tue, aku jumpa la kawan2 aku masa muda2 dulu..dulu masa sekolah, semua macam budak2..perangai jangan kata la, semua loqlaq..ingat sekarang da berubah, xder maknanya..sama ja semua..haha..tue yang best..satu kepala..baek laki, baek pompuan..banyak gak aktiviti yang Cik Sue nie wat..antaranya, cari sweet lam tepung, bawak bola pingpong dalam sudu and kepit ngan chopstick, kupas telur and makan and lastly tarik tali..mak aihh..best2..yang paling best lawan tarik tali..berguling2 semua punya tarik sampai jatoh..semangat abis..aku pon sampai sekarang still terasa sengal2 kat badan..kesan tarik tali..heee..semangat tak ingat..hiks. pastu jangan kata la, saki baki tepung tue abis dieorang baling..sapa pakai baju wana itam, selamat la korang..melepak la sorang2..hahahah.
Malam, kitaorang kena pakai baju yang Cik Sue tempah..sapa yang mai reunion tue dapat la sorang satu..I love MUNSHI...pastu untuk dinner, kitaorang wat BBq..yumyum..ayam panggang sama sausage panggang, malatop..add on air sirap, bihun, mee, sandwich and macam2 lagi la..tak tersenarai aku rasa..banyak sangat..and paling special cake chocolate "I love MUNSHI"..sedap giler cake tue..da aku gila cake..makan non stop..hee..da kenyang2 makan, lepak arr ramai2..buka cita nostalgia zaman muda mudi lu..heee..kelakar2..ramai yang da bertunang..insyaAllah hujung tahun nie nak kawen..hee..tahniah untuk depa semua..aku??heee..xpe la..aku dahulukan kawan2 aku..hiks.


Keesokan harinya, Ahad, pepagi lagi kitaorang bangon..sebab kitaorang nak mandi laut..hee..semalam tak sempat..aktiviti non stop..hee..masa mandi tue, sekali kitaorang nak tunaikan niat yang x sempat di lakukan semalam..nak taw apa die??banana boat.. heheh.. yehaaa, akhirnya tercapai hasrat sorang2 nak naik banana boat.hee..abang yang bawak boat tue tanya nak jatuhkan tak banana boat tue, kitaorang roger jek..sekali die jatohkan tengah2 laut..ha, pucat muka kakak..hee..aku pon ketaq gak..tapi cool..hee..hampes jek.




Apa yang aku leyh cakap, last weekend is da best day i had..lepaking with my friends will be the best memory for us..love you all..muaXxx

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)