Followers

Wednesday, June 2, 2010

kEcik Ati + sEdEy

huhuuu..ari nie aku masok keje lewat
sebabnyer aku kena g mahkamah kat Putrajaya
adoyai...kecik2 da kena masok mahkamah...hee
jejak jek kaki lam mahkamah, kecut perot gak
ye lahh...orang bersalah, memang ketar lutut
tapi atleast bukan aku sorang
ramai g yang ada wat salah macam aku..hoho

masa tunggu giliran before kena panggil tue, agak gelabah jugak
abis sejuk tangan aku..satu badan menggeletar
sorang2 peguam tue panggil nama
malu campur segan
macam orang bersalah giler bila masok mahkamah
padahal benda kecil je pon

Peguam : Norhidayu binti Abu Hassan.. dihadapan Taman Wetland pada 05 April 2010 jam 530 p.m yang menaiki kenderaan bernombor WTB9413 telah ditahan kerana tidak dapat menunjukkan lesen kenderaan..Adakah anda mengaku bersalah??
Me : Yer, saya mengaku bersalah.
Peguam : Rayuan?
Me : Yer.. saya merayu untuk mengurangkan jumlah denda.
Hakim : RM 250 dikenakan, lewat 1 hari, penjara.
Me : Terima kasih

Alhamdulillah..setel satu masalah.. tapi macam tak puas hati jek jumlah denda tuh..huks..agak tak berbaloi..huuu..wuaaaa...RM250 tue bukan sikit...agak kalau shopping tue boleh dapat dress, kasut and handbag..wuwuwuwu...huks...tapi, biarlah..malas fikir..fikir kalu wat sedey jer..huks...=(

2 comments:

MasMinie said...

tau xpe..jgn pikir2 lain dah..biaq pi jek benda yg dah lepas..hehehe

idAyu hAssAn said...

thanx akak...da lupakan dah..hee..muax2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)